Donna Karan DKNY Çanta Modelleri

3K MODA: Çntlr tsrlmnız sebep oln neydi Donn Krn’l çlışmk beni: ondn emin olmmı sğldı. Onun için çlışıyorı için gönderdiği ilk seyht, ilk şehir Tokyo’ydu. Sdece ltı ydır Don-n Krn’d çlışıyordum ve ilk gittiğim yer Tokyo oldu. Neden orsı derseniz, Donn Krn en sde ve etkileyici tsrımlrın bu diyrlrdn çıktığın İnnıyordu.

3K MODA: Tokyo’y gittiğinizde ne oldu?

T.H.: Ekibimden yrılıp tek bşım metroy bindim, gençlerin tkıldığı bölgelere gittim ve ilhm kynğımı buldum: Sokklr! İlhmı kplı bir lnd, dükknlrı y d lışveriş merkezlerini gezerek bulmzsınız. Sokkt genç kızlrın neredeyse dizlerine kdr gelen, uzun splı, kocmn çntlr tktıklrım gördüm. Belki biz, Jpon kdınlr dh çok küçük çntlrı ykıştırıyoruz m ord yşyn “cool” kdınlr sl küçük çnt tşımıyor. Çok ilginç bir seyhtti. Jpony’dyken pek çok sır dışı kıyfet ve ksesur stın ldım. Anck bn her zmn ilhm veren isim, geçmişten bugüne (editörün notu: 72 yşındki Jpon tsrımcı) Yohji Ymmoto. Her zmn onun butiklerine gider mutlk bir şeyler stın lırım, bu bzen bir güneş gözlüğü, bzen bir ykkbı, bzen bir bluz olur… Ve tsrımlrınm sde formlrı beni her seferinde büyüler.
[gllery ids="103719,103720,,103721,103722,103723,103724,103726,,,103725"]
3K MODA: Bir mrk için koleksiyon hzırldığınızd bşlngıç noktnız nedir, her zmn geçerli oln “ltın kurllrdınız vr mı?

T.H.: Sdece kendi mrkm için değil, Des vey bşk mrklr için de tsrımlr yptığımd önce (o mrknın) DNA’sın bkrım. O mrklım kişiliği, krkteri, kendine hs çizgisi en önemli çıkış noktm. Bu yüzden buklemun gibi olmk durumundyım, iş birliği yptığım mrkyı “En phlı prfüm bile size yıllrc eşlik edecek deri bir çntyl ynşmz” çok hızlı nlmlı ve kendimi bu durum dpte etmeliyim. Bir “burun” (prfüm uzmnı) nsıl bir prfümü koklyıp içindekileri hemen nly-biliyors, ben de bir mrkyı incelediğimde çizgisini, kimliğini nliz edip on göre çlışıyorum.

3K MODA: Des’yl iş birliğiniz nsıl bşldı? Mrky koleksiyonlr ypmy nsıl bşldınız?

T.H.: Dört yıl önce Milno’d mrknın shipleriyle tnıştım. Bn hedeflerini ve hyllerini nlttılr.

Bu tnışmdn kıs süre sonr beni tekrr ryıp Milno’y çğırdılr. Hni birisiyle konuşmy bşlrsınız ve o sohbetin hiç bitmemesini dilersiniz y, bize de, en zındn bn d o nd bu oldu, ynen böyle hissettim. Armızdki o bğ, o dostluk nınd oluştu. Krşındki cümlelerini tmmlr, düşüncelerini okur y, ynen o durumu yşdık. Bu benim için yeterli bir işretti. Des’yl çlışmm öyle bşldı.

3K MODA: Deso sizden nsıl bir koleksiyon hzırlmnızı istedi?

T.H.: Bir konud çok nettiler: “Birz dh drm istiyoruz” dediler. Birz dh iddilı ve gösterişli çntlr tsrlmmı istediler. Benim dilimde bunun mnsı, dh feminen tsrımlr demek.

EUE: Koleksiyon ismi neden Nineteenseventytwo?

T.H.: Bu Des’nın kuruluş yılının, 1972’nin İngilizce yzılışı.

3K MODA: Şimdiye kdr Des için kç koleksiyon hzırldınız?

T.H.: Şu nd dördüncüsü üzerinde çlışıyorum. Çünkü hem n hem de bir r koleksiyon sunuyoruz.

3K MODA: Bir koleksiyon kç şmdn oluşuyor?

T.H.: Arştırm kısmı uzun sürer. Sokğ çıkıp müzelere, ikinci el pzrlrın, gelişmekte oln ülkelere gidip ilgimi çeken her şeye dokunuyorum ve bn kendimi iyi hissettiren her detyı, sorgulmdn “rştırm

“Koleksiyonun ismi, Des’nın kuruluşyılı 1972’nin İngilizce yzılışı. Şu nd dördü ncüsü üzerine çlışıyorum” çemberi”me ktıyorum. Ve beni neden mutlu ettiğine, bn neresinin çekici geldiğine bkıyorum.

3K MODA: Arştırm sürecinin sonsuz dek sürme ihtimli, tehlikesi yok mu?

T.H.: Arştırmm hiç son bulmuyor nck her zmn bitiş trihim vr. Her koleksiyonun bir “dedline”ı, teslimt trihi olur. Ki bu d iyi bir zorunluluk. Böy-lece o nd yşdığınız (rştırm) coşkusunu dizginleyebiliyorsunuz, Zmnlm konusund birz Almn syılırım, sorun yşmıyorum, gyet dkiğim.

Sonrsınd ne oluyor?

T.H.: Bn ilhm veren his şekillenmeye bşlıyor, elimdeki mlzeme rcılığıyl form lıp somut bir nesneye dönüşüyor. Çizmeye bşlıyorum. Ve mo-od’um göre bzen kurşun klem, bzen tükenmez gyet zen. Uzun sure kullnmdığım çntlrı yşdığım şehirdeki bir kurum bğışlrım. Stın ldığım bir çnt uzun süre kullnılmdn veririm” diyor. Stın lıp kullnmdığı için vicdn zbı mı çekiyor? “Hyır, kimse o çntnın tdını çıkrmıyor diye vicdn zbı klem kullnıyorum…

Bzen renklendiriyorum. Am bu her seferinde değişir. Ve ben de bunu çok önemserim, her defsınd frklı bir tecrübe olmsmı seviyorum. Çünkü tekrr giren tsrımcı ölü bir tsrımcıdır! Bir şey ypmlı ve sonr d onu yptığınızı unutm-lısınız. Hep ynısını tekrrlr, hep ynı çizgide ilerlediğinizde eskirsiniz. Yp, unut… Yeniden bşl, sezilerini ve klbini tkip et…

Çizimden sonr on boyut kzndırmk için çlışıyorum: O çntnın boyutu ne olmlı, frklı çılrdn nsıl görünmeli gibi detylrı çlışıyorum. Şimdilerde yine yüksek bel pntolon sevmeye bşldık. O zmn benim çntlrımın uzunluğu ne olmlı? Kısc, kıyfetlerdeki trendler tsrımlrımı ve krrlrımı etkiliyor. 3K MODA: idel çntyı trif etmenizi istesek…

T.H.: Sizi iyi hissettiren çnt idel çntdır. Bunun cevbı, o çntyı gündüz mü yoks gece, şık bir dvete giderken çok güzel bir Lnvin elbiseyle mi kullncğınız göre de değişir. Denge çok önemli. Gösterişli bir kıyfeti dh sde, sde bir kıyfeti de dh renkli bir çntyl tmmlmk en iyisidir.

Yorum Yaz