Yves Salomon Kürklü Mont Modelleri

Slomon’un sygın kimliğinin el üstünde tutulduğu o zrif dünyy yk bsmdn önce mrknın köklerine yni Rus toprklrın uznıyoruz… Her şey Gregory Slomon’un 1910 yılınd Rusy’d rejim değişikliğine krşı çıkmsı ve rdındn ilesiyle birlikte Sibiry’y sürgüne gönderilmesiyle bşlıyor. Gregory Slomon, 13. yüzyıldn beri post ticretinin hüküm sürdüğü bu toprklrd geçimini sğlmk için kürk ticretine el tıyor. Anck dönem, sosyl dletsizliğin rttığı, işçi sınıfının yklnmsıyl Bolşevik Devrimi’ni gerçekleştiği sncılı zmnlr…

Çözümü, ilesi ve elindeki ndir bulunn postlrl birlikte Pris’e sığınmkt buluyor. Dostoyevski romnlrındn fırlmış gibi, neşeli, krizmtik ve vizyoner biri Cîregory. Elindeki postlrı kürke dönüştürürken demode kürk lışknlıklrını değiştirmek istiyor, pzr yeni mteryller sunmyı klın koyuyor. Böylece lüksün görkemli dünysın doğru dım dım ilerliyor. Tbii, bu sırd ylrc süren tren yolculuklrın r vermeden Rusy’d yeni postlrın izini sürüyor.

Kürk pzrının en güçlü tedrikçisi mertebesine eriştiğinde ise İkinci Düny Svşı ptlk veriyor. 40’lrd Pris’in işgl edilmesiyle Amerik’y kçn, svş son erdiğinde yine şehre dönen Gregory Slomon’un müşterileri de, sygınlığı d bırktığı gibi onu bekliyor. İşte tm d bu sırd Christin Dior, Reveillon gibi modevleriyle işbirliği yprk, kürklerinin modyl örtüşebilecek kdr stil shibi ve yenilikçi olduğunu knıtlıyor. I.üks mison’lrııı tsrımlrın iliştirilen Slomon kürklerin modyl ilişkisi ilk kez bu dönemde bşlıyor.

Gezginlik ve keşfetme rzusu Slomon ilesinin genlerinde vr. 60’lı yıllrd dümenin bşın geçen Boris Slomon d post ticretini devm ettirmek için dünyyı fersh fersh dolşıyor. Hedefi elbette selefininkiyle ynı: Eşine rstlnmmış, kliteli, mody yenilik getirecek postlr bulmk. Kürkler rcılığıyl yeni dünylr yrtmk ve giyenleri msl leminde ğırlmk söz konusu olduğund Slomon ilesi sınırlrı sonun kdr zorluyor. Öyle ki, Boris Slomon post keşfi ypmk için Çin, Afrik, Kuzey Kore gibi denizşırı ülkeleri ziyret eden ilk kişi unvnın ship. Dönemin ulşım koşullrı göz önünde bulundurulduğund, bu postlrı tedrik edebilmek bile tkdire şyn bir yetenek. Zmn içinde edinilen teknik bilgi ve zntkrlık d cbsı.

Örneğin bu teknik bilgi syesinde Slomon tölyelerinden çıkn Fun Furs dlı koleksiyonl kdınlr ilk kez renkli, eğlenceli, geometrik desenli, fütüristikkürklerle tnışmıştı. 20. yüzyılın Jen Pul Gultier’nin provoktif tsrımlrının hüküm sürdüğü 90’lr mod trihinde tbulrın yıkıldığı, tşlrı yerinden oyntck bir devrime şhit olduğumuz yıllrdı. Zrfet dozu yüksek kürkü bu fetiş dünyyl bir ry getirme fikriyse nck Yves Slomon gibi bir vizyonerden beklenirdi. 1997’de Jen Pul Gultiernin ilk couture koleksiyonun özel vizon streç kürkler yrtn Yves Slomon, bu vngrt hmleyle Gregory Slomon, ilesiyle birlikte göç ettiği Sibiry’d kürk ticretine bşldı.

Boris Slomon, futüristik kürk koleksiyonu Fun Furs’ü yrttı.

Yves Slomon kendi dını tşıyn mrksını kurdu.

Jen Pul Gultiernin ilk couture defilesi için dünynın ilk streç kürkü üretildi.

2008 bşlrınd ylnızc khverengi, siyh gibi tonlr yönelen kdınlr, Boris Slomon renkli kürkleriyle, “Aslınd tüm kürkler birbirine benzer”cevbını veriyordu.

1972’de yönetimi bbsındn devrln Yves Slomon, bir yndn post simsrlığı mirsını korudu, diğer yndn mr-klşm konusund emin dımlrl ilerledi. Kürkü ylnızc dış giyim prçlrındn biri olrk görmek yerine kendi lnınd trend yrtbilecek, htt yeni bir kım bşltbilecek konum getirmek elbette koly değildi. Yves Slomon, işe 80’lerde Gleries Lfyette’te lnsmnı ypıln Thierry Mugler kürk koleksiyonun imz trk bşldı. Sonrsınd Jen-Louis Scherrer’den Nin Ricci’ye, Azzedine Alı’dn Guy Puline tsrımcı işbirliklerinin rdı rksı kesilmedi. Trih 1985’i gösterdiğindeyse Yves Slomon, slınd temelleri büyük dedesi Gregory Slomon trfındn tılmış oln kendi dını tşıyn mrksını kurdu.

Yves Slomon’d kullnıln mteryller vizon, çinçill, vşk, tilki, dn derisi, strgn gibi dış giyime yönelik olbilir. Anck bu durum koleksiyonlrd hzır giyim öğelerinin de yer lmsın engel değil. l;kt mrk ile özdeşleşen, bugünün ve geleceğin klsiği hline gelmiş tsrım hâlâ dış givim grubunun prçsı: Çift trflı giyilebilme özelliğine ship, kpüşonlu ve kürk detylı militer prk. Bu tsrımın tm ltı yıl önce yrtılmsıyl mod trihi yeni ikoııik prçsıyl tnışmış oldu. Her yıl güncellenerek shne ln ve mrknın demirbşın dönüşen Army Fur’ün hyrnlrı Alex Chung’dıı Rilınn y, Emm VVtson’dn Kııye West e geniş bir stil sklsınd seyrediyor.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz