X Kuşağı Nedir?

X kuşğı tnımını ilk kimin kullndığıyl ilgili frklı görüşler ols d yygınlşmsının en büyük nedenlerinden birinin İngiliz müzisyen Billy Idol olduğu biliniyor. Berlin Duvn’nın yıkılışı bu kuşğın gençlik yıllrınd yetiştikleri en önemli olylrdn biri olbilir. X kuşğın it kişilerin ergenlik ve gençlik dönemleri 80’li yıllr denk geliyor. Yni müziğin şekillendiği; new wve, elektronik, hevy metl, punk rock, lterntif rock’ın doğduğu yıllr. Kendilerine “MTV kuşğı” denmesi de bundn. MODAYA BAKIŞLARI: Gençlik yıllrınd (80’lerde) çokç sır dışı mod ve güzellik kımını denemiş olmlrı bugün dh güvenli sulrd yüzmelerini sğlıyor. Klsik jen pntolonl gündelik gömlek ve tişörtler grdıroplrının demirbşı denebilir.

Konforlrın düşkündürler, fzl risk lmzlr. An kım mrklrdn uzklşmzlr.

İLİŞKİLERİ: Bireyselliğe önem veren X kuşğı, ebeveynleri gibi ile hytını fzl yüceltmezler. Evlilik onlr göre değildir. Herhngi liri için krkterlerinden ödün vermezler. “Beni kbul eden böyle
[gllery ids="103286,103287,103288,"]
KARİYERLERİ: İdelist bir kuşk. Çb hrcr ve risk lırlr. Kdınlr erkeklerin krşısınd ilk kez ciddi rkip olrk çıkmy bşlmıştır. Tek işe kendilerini dyıp klsik sistemde çlışmktn hoşlnırlr.

EĞLENCE ANLAYIŞLARI: Bilgisyr oyunlrındn bungee jumping’e bu kuşğ it insnlr mcery çık, eğlenceli kişiliklerdir. Hyttn keyif lmyı bilirler. Dns etmeyi severler. SOSYAL MEDYA İLİŞKİLERİ: Instgrm insnıdırlr. Snpcht’le ilişkilerini özetleyecek olursk… (Gerçek bir hikyeden lıntıdır.) Huffington Post yzrlrındn Jenette Cjide bir köşe yzısınd Snpcht’i telefonun yükleyip dh sonr nlm veremediği sildiğini yzr. Fkt bu işlemi üç kere tekrrldığını d ekliyor. Dh sonr kullndıkç nsıl lıştığını ve eğlenmeye bşldığını

X KUŞAĞININ BAZI ÜNLÜLERİ: JuliRoberts.Jennifer Aniston, Chrlotte Ginsbourg, Srh Jessic, Gwyneth Pltrow, Kte Moss, Kurt Cobin, Chrlie Sheen, Ben Stiller, Adm Sndler, Dvid Cmeron, Jennifer Lopez, Jy Z, Gwen Stefni, Mtt Dmon, Robbie Willims, Victori Beckhm.

Yeni çğı etkileyen üç jenersyonun mod, ilişki, kriyer, sosyl hyt rporunu tkdimimizdir!..

İLİŞKİLERİ: Kendilerinden önceki kuşklr göre ilişki konusund dh çık görüşlüdürler. Mesel ynı cinsin birbiriyle evliliklerine dh sıck bkrlr. KARİYERLERİ: 365 gün, 724 online yşmy lışkınlr. Bir önceki nesil gibi kendilerini tek bir işe dmzlr, multi-tsking (çoklu

EĞLENCE ANLAYIŞLARI: Spor merklıdırlr, ıord” oyunlrındn son teknoloji bilgisyr oyunlrın kdr fntzi hkimidirler. SOSYAL MEDYA İLİŞKİLERİ: Sbhln

UMURLARINDA MI DÜNYA? (YANITI AŞAĞIDA)

Dünynın politik ve ekonomik mnd krmşıklştığı bir dönemde her şeyden hberdr büyüyen bir kuşk, Z. Bu d dh dikktli pr hrcm ve dünyyı dh iyi bir yer hline getirme isteklerini tetikliyor. Bir önceki nesle göre dh kıllıc hreket ediyorlr ve dh olgunlr. Ne de ols onlrın pin up kdını, Nobel ödülüne ship dünynın en genç insnı Mll Yousfzi gibi bir krkter. Günlük hytlrının uyku hriç her dkiksı dijitl geçiyor. Üniversite profesörleri bu kuşğ “teknoloji dehlrı” diyor. MODAYA BAKIŞLARI: Mrkln sosyl sttü sembolü y d bir çevre ve rkdş grubun it olmk için kullnmıyorlr. Tm ksine bireyselliklerini ön pln çıkrn kıyfetleri tercih ediyorlr. Onlr için önemli oln, bir prçnın iyi görünüp görünmediği; etiketi değil. Ürün stın lmk yerine tecrübe tercih ediyorlr ve bunu sunn mrklrı tercih edip sosyl medy hesplrınd pylşıyorlr. Sizi şşırtbilir m bu nesil bir öncekiler gibi lışveriş delisi değil. Prlrının kıymetini dh çok bildiklerinden “frkınd” lışveriş ypıyorlr.

İLİŞKİLERİ: “Yüz yüze konuşmk” teriminin bu kuşğın lügtinde pek yeri yok. Her şeyde olduğu gibi ilişkiler söz konusu olduğund d online hreket edebiliyorlr. KARİYERLERİ: Bu insnlrın lıştığımız 9-5 çlışm sistemiyle bir yerde verimli olmlrı imknsız. Çünkü mobil olmyı bir önceki kuşklr gibi sonrdn öğrenmediler. Her n ulşılbilir klmk, birçok unsurdn beslenmek, tek bir işe bğımlı klmmk öncelikleri. Hiyerrşiden hoşlnmıyorlr. EĞLENCE ANLAYIŞLARI: Yükleniyor… SOSYAL MEDYAYLA İLİŞKİLERİ: Bir iPhone’un tuş kilidinin nsıl çılcğını bilerek doğuyorlr desek ynlış olmz. Onlr için boşun “dijitl deh” denmiyor.

Z KUŞAĞININ BAZI ÜNLÜLERİ: Kyliejenner, Pi Mi, Jden Smith, Brooklyn Beckhm, Lily-Rose Depp, Kendll Jenner, Tvi Gevinson, Miley Cyrus.

Yorum Yaz