Evde hazırlayabileceğiniz bebek maması tarifleri

Memeden kesme, bebeğin yşmındki en önemli dönemlerden biridir. Ktı yiyeceklere geçilmesi, bzen bebekte işthsızlık, sinirlilik, huysuzluk ypbilir; bu durumun sürmesi çocuğun kişiliğinin gelişmesinde olumsuz etkiler yrtır.
Bu dönemin serinknlılıkl tltılmsı için, uyulmsı gereken birkç kurl vrdır.
Sütten kesme, sütlü bir yemeğin yerini sütlü olmyn bir besinin lmsıdır. Bir bebek için bu değişiklik bşlı bşın bir evrimdir; bütün lışknlıklrının değişmesidir. Bu değişme ylnızc tt değişikliği değil, özellikle beslenme biçiminin değişme sidir.
Mm trifleri
Sütlü pirinç lpsı
(2 ylık bebeklere)
350 gr (yklşık 1,5 su brdğı) sud 30 gr pirinç unu eritilir;birz tuz ve rendelenmiş limon kbuğu eklenir; 1518 dkik kdr kyntıldıktn sonr,
bir kşık süt ktılır. 25 dkik dh, belirli bir koyuluğ vrıncy kdr kynmy bırkılır. Birz soğuduktn sonr, içine bir kşık bl eklenebilir.
Sütlü ve lorlu irmik mmsı
(3 ylık bebeklere)
170 gr süt ve170grsu, 30 gr irmikle krıştırılır (soğuk olrk). 2025 dkik kyntılıp,iki ttlı kşığı lor peyniri ile iki ttlı kşığı bl eklenir.
Bl
Et ve sebze mmsı
(3 ylık bebeklere)
750 gr suy (yklşık üç su brdğı) birz tuz tılır; içine soyulmuş iki pttes ve hvuç koyulur. Norml teşte, sebzeler iyice pişene kdr kyntılır.
Ateşten lınıp sebzeler çıkrılır. Elde edilen bu 300 gr kdr sebze suyun 3035 gr irmik eklenip, hfif teşte krıştırrk 1012 dkik dh pişirilir. Ateşten lınıp soğumy bırkılır. 2 ttlı kşığı zeytinyğ, 4
ttlı kşığı ezilmiş sebze (suyu çıkrıln sebzeler), 2 ttlı kşığı ezilmiş ciğer y d tvuk eti krıştırılır.
Yumurtlı sebze mmsı
(3 ylık bebeklere)
300 gr sebze çorbsı hzırlnıp, 30 gr pirinç unu ve nişst (pirinç ununu koyup 10 dkik, nişstyı koyup 20 dkik) ekleyerek norml teşte krıştırrk pişirilir. Ateşten lınıp, birz soğuyunc 4 ttlı kşığı ezilmiş sebze eklenir. Ktı hşlnmış bir yumurtnın dörtte biri ile bir ttlı kşığı çiğ yumurt srısı eklenir (yumurt bebeğe dokunmzs, miktr yvş yvş rtırılbilir).
Pttes ve blık mmsı
(3 ylık bebeklere)
Hfif tuzlu yrım litre sud, kbuklrı soyulmuş 3 pttes norml teşte hşlnır. Ateşten lınıp sebzeler çıkrılrk, elde edilen 300 gr sebze suyun 20 gr pirinç unu eklenir. Norml teşte 15 dkik dh kynttıktn sonr krıştırrk 50 grsüt ktılır ve 5 dkik dh kyntılır; 48 kşık hşlnmış pttes ezmesi ve 3 ttlı kşığı hşlnmış yğsız bir blığın etinden eklenir.
Etli çorb
(4 ylık bebeklere) 750grsu (yklşık 3 su brdğı) içinde 150 gr yğsız dn eti hşlnır; 2 soyulmuş pttes, 2 hvuç, birz kereviz yprğı ve çok z tuz eklenip, bütün
Bebek, ltı ylık oluncy kdr, ğzın verilen her şeyi emer ve bundn büyük bir zevk lır. Oys sütten kesmeyle, görünürde bir neden olmdn, ğzın yeni ve lışık olmdığı ttt ktı ve soğuk şeyler konulmğ bşlnmıştır. Dolyısıyle bu nlmsız değişikliğe, genel
likle krşı çıkr. Önemli nokt, bebek için çok güç oln bu değişikliğin zorlmyl ypılmmsıdır. Deneyler, bebeğin ğzını kptıp kendisine verilen yemeği lmdığı y d verilen yemeği tükürdüğü zmn nnenin, httâ bütün ilenin sinir nöbetleri geçirdiklerini göstermek
tedir. Oys bir ylın önlemle, bu dönem kolyc tltılbilir. Çok önemli bir kurl, doğumdn sonrki iik hftlrdn bşlyrk bebeği süt dışındki ttlr lıştırmktır. Kşıkl her gün, birkç dml vitmin dmltılmış su, limon ve portkl suyu, çy, ıhlmur, elm suyu,
vb. verilmelidir. O zmn bebeğe sunuln ilk ktı yemek, bütün bu ilk deneyimlerin bir devmı olcktır. İkinci bir önemli nokt d, nnenin elinde tbkl bebeği yedirmek için yklştığınd, yemeyeceğini düşünmemesi, yüzünün her zmnki gibi skin ve neşeli olmsıdır.
mlzemenin iyice pişmesi beklenir. Suyu süzülüp, bu sud56 kşık şehriye pişirilir. Soğuduktn sonr, hşlnmış etten ezilip 4050 gr kdrı içine tılır (yrıc, 2 ttlı kşığı pttes ezmesi ve 2 ttlı kşığı hvuç ezmesi de eklenebilir).

Bisküvili Bebek Mmsı Trifi – Bebek Mmlrı ve Çorb Trifleri 3KMod

[gllery ids=""]

Yorum Yaz