En Sexy Süper Modeller

90’lı Yıllrd fenomene dönüşen süper modeller bugün yine gündemimizi fzlsıyl meşgul ediyor. Fkt bu kez Nomi, Lind, Cludi, Cindy ve Kte’e övgüler sunmk yeri ne yen i jenersyon selm gönderiyoruz. Kendll, Gigi, Cr, Krlie ve Bell’y sevgilerle… HAZIRLAYAN: ŞERLİ GAZER BOYACI

Kdınlr ikiye yrılır: Norml olnlr ve süper model olnlr! 90’lrd yşnn bu fenomen 2000’lerin ikinci on yılınd küllerinden yeniden doğuyor. Zir internette, dergilerde, sosyl medyd krşımız sürekli onlr çıkıyor. Kendll Jenner, Gigi ve Bell H-did, Krlie Kloss ve her ne kdr modelliği bırktığım çıkls d gönlümüzün top modellerinden Cr Delevingne. Birlikte nsıl vkit geçirdiklerine, seyht nılrın, büyük defilelerin kulislerinde neler yşdıklrın şhit oluyoruz. Ve tüm bunlrı yşrken birbirlerine nsıl destek olduklrını görüyoruz.
[gllery ids="103365,103366,103367,103368,103369,103370,103371,103372,103373,103374,"]
İnsnlık için küçük, mod dünysı için büyük syılbilecek bir döneme, 1990’lr ışınlnıyoruz. Bu kez o dönemin trendlerinden, giyim trzındn bhsetmeyeceğim. Konumuz süper model devrimi! Mod lügtın “süper” model tnımını sokn Nomi Cmpbell, Lind Evngelist ve Christy Turlington’ın bşlttığı bir dönemi htırlycğız. O yıllrd modellik lgısını tmmen değiştiren üç ykın rkdş “Trinity” olrk d nılıyordu. Her biri kendine hs güzellikleri ve tvırlrıyl dönemin her tsrımcısının, her modevinin rzu nesnesiydi.

Onlrı kmpnylrın çıkrbilmek için önlerine serdikleri prnın hddi hesbı yoktu. Dh sonr rlrın ktıln üç modelle birlikte gruplrını büyüttüler. Bugün onlrı tnıdığımız son hllerini ldılr ve mod dünysının tnımldığı gibi “The Big Six” oldulr. Nomi, Lind ve Christy’ye Cludi Sc-hiffer, Cindy Crwford ve son olrk Kte Moss ktıldı. Ve rtık hiçbir şey eskisi gibi olmycktı…

1995 yılınd Cludi Schiffer 12 milyon dolr gelir elde ederek, bir modelin Hollywood yıldızlrındn bile fzl kznbileceğini isptldı. “Günde 10 bin dolrdn şğı kzncksk ytktn çıkmmız değmez” diyen Lind ise çok konuşuldu. Tüm bu ltı süper modelin içinde öyle bir isim vrdı ki tek bşın d yıllrc fzlsıyl gündemde kldı ve kendi ismini mrky dönüştürdü; tbii ki Kte Moss’tn bhsediyorum. Moss fktörü diğer kızlrdn çok frklıydı. Onlr gibi sevimli komşu kızı değil, grubun si ve yrmzıydı.

1990’lrd henüz 20’lerinde bile olmyn bu genç kdınlrı tekrr gündeme tşımmızın nedeni 20 yıllık döneme yydıklrı kriyerleri, güzellikleri ve popülriteleriyle süper model kımını bşltmış olmlrı ve kendilerinden sonr gelen yeni nesil için de bir nevi öncülük etmeleri. Tüm bunlrın ynı sır şöyle de bir gerçek vr ki onlrın vrlıklrı, güzellikleri, kzndıklrı pr ve kriyerleri kdınlrı ikiye yırdı: Norml insnlr ve modeller. Bu yrım o kdr büyüdü ki onlr hyrn oln norml kdınlr bile süper modellerden hoşlnmmy bşldı. Süper modellerin sürrel hytlrı, kznçlrı ve güzellikleri onlrı gerçek insnlrın gözünde soyutlştırdı. Snki gerçek olmyck kdr güzellerdi. Kendileriyle bğ kurmyn sırdn insnlr rtık gerçek, kusurlu güzelliği olnlrı görmek istiyordu. Böylece 90’Irın sonund bu dönem kpnmış oldu. Zmnın kmsıyl birlikte yş ln bu isimler süper modellik mertebesinden ikonlr klsmnın kydılr. Biz “norml” kdınlr d derin bir

VE GERİ DÖNDÜLER!

90’lrdn sonr yşnn süper model sessizliği syesinde biz “ölümlü” kdınlr sırdn hytlrımız geri dönebildik! T ki bugüne kdr… Yeni bir jenersyonl krşımız çıkn modeller (yoks onlr yeni bir ırk mı?) bu kez her zmnkinden dh kusurlulr. Drcık klçlrı, yok syılbilecek göğüs ölçüleri, mkyjsız yüzleri ve sosyl medy syesinde çıkç orty serdikleri hytlrı vr. tşin enteresn ynıys gizlemedikleri kusurlrı syesinde belki de onlrı kendimize her zmnkinden dh ykın hissediyoruz. Bugün pek çok Hollywood yıldızındn bile dh çok sevilen ve tkip edilen Cr Delevingne, Krlie Kloss, Kendll Jenner, Gigi ve Bell Hdid, 90’lrdn sonr sessizliğe gömülen model dünysını tekrr cnlndırn isimler.

Htt modelden öte her biri birer süperstr gibiler. TV progrmı sunuyor, beyzperdede rol lıyorlr, Instgrm ve Twitter’d milyonlrc tkipçileri vr. Snpcht’te sbh nsıl uyndıklrını pylşıyorlr. Sosyl medy syesinde onlrı mkyjsız, htt en kötü hllerinde bile görebiliyoruz. Ne yeyip ne içtiklerine, nerelere gittiklerine, dövme yptırırken ne kdr cı çektiklerine şhit oluyoruz. Kıscsı dergi syflrınd kusursuz görünen (Photoshop, doğru sç ve mkyj sğ olsun) isimler slınd bizim gibi insnlr olduklrını korkusuzc gösteriyor (belki boylrı bir tık uzun olbilir).

Ve onlrı özel kıln bu çekişmeli ve yorucu sektörde çok ykın rkdş olup birbirlerini desteklemeleri.

Yorum Yaz