BURAK TOZKPARAN

PARAMPARÇA DİZİSİNİN OZAN’I OLARAK HAYATIMIZA GİREN GENÇ VE YETENEKLİ OYUNCU, MÜTHİŞ İŞLER YAPACAĞINI HERKESE GÖSTERİRKEN, MÜTEVAZİ KİŞİLİĞİ VE YAKIŞIKLILIĞI İLE DE RÖVAŞTA

Oyunculuk serüveninin bşlngıç sürecine ve bugüne dir neler söylemek istersin?

3 yıl önce oyunculuğ bşldım. Sinem-Televizyon okuyordum, hoclrımın yönlendirmesiyle bir jns kyıt oldum. Birkç tne reklm filminde oyndım. Sonrsınd Endemol Ypım trfındn gerçekleştirilen Prmprç dizisi geldi. 20 yşınd bşldığım oyunculuk hytım 3 sezondur devm ediyor. Oyunculukl ilgili geleceğe dir hyllerin neler?

İyi bir bşlngıç yptım, şnslıyım. Benim gibi genç yeni oyunculr elinden gelenin en iyisini ypmk için uğrşıyor, bende bun dhilim. Bundn sonr d güzel projelerde oynmk, zmnı geldiğinde de bşrol olmk istiyorum. Dizi sektörü 160 dkik süren zorlu bir süreç, sinemdn çok dh zor bir serüven. Set dönüşü eve geldiğimde, uykudn uyndığımız nlr gibi sersem bir hlde buluyorum kendimi, çok yorucu m bir o kdr d heyecn verici olduğunu söyleyebilirim.

Kendi krkter özelliklerinde sevdiklerin ve sevmediklerin neler?

Hyllerime ulşmk için sevdiğim ve kfm koyduğum her şeyi yprım. Önüme bir zmn birimi koyrım ve gerçekleşmesi için elimden gelen tüm gücü gösteririm. 17 yşımd müzikle tnıştım: Rock müzik ypıyorum, dvul çlışıyorum. Müziği çok seviyorum, oyunculuk ise pyrı bir heyecn. Müzik ve oyunculukt kendime 2 yıl vermiştim m hepsini 1.5 yıl içerisinde bşrdım. Bu ynımı gerçekten seviyorum.

Sevmediğim huylrımd vr: İnsnlr hemen güvenirim, çbuk kynşırım ve birz fzl konuşuyorum glib. Zmn içinde fzl konuşmmm gerektiğini öğrendim m (Gülüyor). Çok içli dışlı olmk snıldığı kdr d güzel değil, zrrlrı olbiliyor.

Nsıl bir çocukluk geçirdin?

Hrik bir çocukluk geçirdim: Annem, bbm ve ğbeyimden oluşn çok mutlu bir ileyiz biz. Aile prtmnınd büyüdüm, üst ktımd bbnnem, krşısınd hlm, lt ktt mcm, diğer hlm.. biz kocmn, hrik bir ileyiz. Rize’liyiz, bğlrımız çok güçlüdür. Akşm yemeklerimizde, 25 kişinin bir rd yemek yediği bir msnın etrfınd büyüdüm. Aile bğlrı güçlü her insn, kesinlikle hytt d çok güçlü ve mutlu oluyor.

Şu nd çocukluk hyllerine ne kdr ykınsın?

Çocukken oyuncu olmk gibi bir hylim hiç yoktu, slınd ne ypcğım konusund d hiçbir fikrim yoktu. 17 yşımd müzikle tnıştım tek istediğim müzikti. Oyunculuk bir şnsl bşldı, m bn mddi mnevi çok güzel fırstlr sundu, birçok kpıyı çtı ve şu n çok mutluyum. Snt ypıyorum: sonuçt müzik gibi, resim gibi, oyunculukt bir snt.

Dinlenmek senin için ne ypmktır?

Kesinlikle müzik beni dinlendirir.

Çılgınlık limitin nedir?

Hep yklrı yere bsn biri oldum: çok gencim m her zmn ölçülü biriydim. Çevrem ynı, ykın rkdşlrım ynı. Kendi rmızd çok büyük çılgınlıklrımız vr m kimseyi rhtsız etmeyiz rmızd eğleniriz. Bngır bngır müzik ypmk snırım en büyük çılgınlığım.

Modyı tkip eder misin?

Çok büyük bir mod tkıntım yok, kendime ykışnı giymeye çlışıyorum. Sıkı spor ypıyorum, yşım gereği kıyfetlerimde spor oluyor hliyle. Düz renkleri severim, beyz, siyh, yeşil gibi. Ne hoşum giderse onu lır, kendi kendime kombin yprım.

Türkiye’den ve dünydn tkip ettiğin modcı ve tsrımcılr kimler?

Hkn Öztürk innılmz bir dm: hem işinde en iyi, hem de çok hızlı. Ben de hızlıyımdır. BeStyle için Kilyos’t yptığımız çekim, sbh 06:30 d bşldı ve 07:25 de bitmişti. Ayrıc bn çok ykışn kıyfetler giydirdi. Modcılrı çok tnımm, m Hkn’ı örnek olrk gösterebilirim.

Giyim trzın hkkınd tek cümle kurck olsn bu ne olurdu?

Siyh-beyz derim… Rock’n Roll derim… Motor kullndığım için deri ceketler de fvorimdir.

Vzgeçemediğin tkıntılı olduğun bir ksesurın vr mı?

Bilekliğim vr sdece: Annem yptı, 6 yıldır kolumdn hiç çıkrmıyorum. Kopunc ynısını tekrr ypıyor nnem, mnevi değeri çok yüksek benim için.

Nsıl lışveriş yprsın, ikinci fikre ihtiyç duyr mısın?

Alışverişe pek zmn yırmm. Dizi sırsınd pek çok tsrım ve lterntifli kostümler giyiyorum, bu esnd beğendiklerimi bizimkilere söylüyorum, onlrd benim dım stın lıyorlr.

Hytt giymem dediğin bir şey vr mı?

Çok renkli, llı pullu, cfcflı şeyleri hytt giymem. Kendi mottomun dışınd, rht etmediğim hiçbir şeyi kimse bn yptırmz.

Güzelliği nsıl tnımlrsın?

İlk izlenim çok önemli: Duruşu, trzı ve gözleri frklı bkbilen her kdın güzeldir. İç güzellik tbii ki önemli m ilk krşılşm her zmn dh mühimdir.

Kdınlrd giyimde çekici ve itici bulduğun detylr neler?

Siyh vey beyz bsic bir tişört, jen ve bir de deri ceketi vrs o kdın benim gözümde şıktır.

Aşık olduğunu nsıl nlrsın?

Bilmiyorum, hiç şık olmdım. Herhlde, şık olmk: iyi vkit geçirip, ynı şeylerden keyif lmk, birlikte hreket edebilmek yni bir olmk demek. Ben böyle birşeyi henüz deneyimlemedim m yşsm herhlde çok mutlu olurdum. Mesel rbd gidiyoruz, sevgilim Red Hot Chili Peppers’in bir prçsını çıyor ve benimle birlikte söylüyors, dünynın en şık dmı olbilirim.

İlişkilerini nsıl yşrsın?

Her şeyin ortsı dh iyi glib. Çok göze btırmdn, tmmen de çekilmeden, olduğu gibi, doğl yşmktn ynyım. Yni özetle: hytımızd ypmmız gerektiği gibi dengeli olmk snırım.

Şu sırlr gündeminin birinci sırsınd ne vr?

Oyunculuk kriyerim… Prmprç, bu sezon 3. yılınd, yeni sezon d çok güzel bir giriş yptık. Kdromuz yenilendi, senryomuz değişti, gelişti, yeni oyunculr rmız ktıldı. Hikyemiz çok frklılşmy bşldı, bizler büyüdük, sorumluluklr lmy bşldık. Oyndığım Ozn krkteri her geçen gün dh d gelişiyor ve oyunculuk dın yeni şeyler ypmmı sğlıyor. Kendimi geliştirirken, kendim büyürken diğer yndn dizide de büyüyorum: Burk’l Ozn birlikte büyüyorlr. Dizi bşldığınd 20 yşındydım, oyndığım krkter siydi, sertti, çılgındı m şimdi o d benim gibi 23 yşınd, birz büyüdü, işlerin bşın geçti. Bbsının bırktığı yerden devm eden genç bir dm oldu. Dh ğır, kendinden emin biri oldu, tıpkı benim hytım gibi.

Müzikle uğrşn biri olrk, oyunculukl müziği birleştireceğin bir proje ypmk ister misin?

Dizilerde şrkı söyleyen oyuncu rkdşlrım vr. Seslerini beğendikleri için ypıyorlrdır mutlk m ben şrkı söylemem. Her zmn en iyi yptığım işi ypmk isterim çok güzel dvul çlıyorum, gitr çlıyorum. Arkdşlrıml müzik dın düşündüğümüz bir projemiz vr. Evimin slonunun bir kısmı televizyon lnı, bir kısmı d müzik stüdyosu şeklinde. Müzik mi? Oyunculuk mu? diye sorrsnız, Türkiye’de oyunculuk derim.

Sevdiğin örnek ldığın bir ktör vr mı?

Örnek ldığım biri vr diyemem çünkü herkesin prmğının izi bşk bu hytt. Her insn kendi hikyesiyle doğuyor, on yön vermek de yine kendi elinde diye düşünüyorum. Am bu işe bşlmm sebep oln, benim için özel oln kişi Kıvnç Ttlıtuğ’dur. İlk iş görüşmem, reklm filmi için Kıvnç Ttlıtuğ’un gençliği rolüydü ve seçildim, böylece oyunculuk yolumd çılmış oldu.

Snt dın ülkemizde güzel şeyler oluyor mu sence?

Oluyor, sl krmsr değilim. Tbii ki ülkemiz zor günler yşdı, yşıyor, gergin bir yz geçirdik ve bu durum hepimizi

etkiledi m ben snt’ın hiç durmycğın innıyorum. Prmprç dizisinden örnek vereyim: bu dizi tm 80 ülkeye stıldı. Geçen y Endonezy’dydım bizi konuk ettiler, progrmlr çğırdılr. Epey güzel bir şekilde krşılndık, 10.000 kişi geldi, televizyon progrmın çıktım… Bence, bunlr yptığımız iş dın güzel gelişmeler.

Çok sık seyht eder misin?

Yurt dışın çok gidiyorum, her fırstt bşk bir kültürü görmek, yeni şeylerle tnışmk bn hz veriyor. Bu rd ülkemde birçok yeri de gezdim, trihimizle, kültürümüzle ilgili görmem gereken her noktyı elimden geldiğince gördüm. Kendi ülkemdeki Topkpı’yı görmeden, Rom’ d çeşme görmek bn sçm geliyor çıkçsı.

Son olrk ykın bir zmnd kybettiğimiz Trık Akn desem?

Benim için Türk sinem trihinin gelmiş geçmiş en ykışıklı dmı. Oyunculuğun o’sundn bile hberim yokken, ne kdr ykışıklı ve düzgün bir dm derdim. Bbm d çok sıkı bir Trık Akn hyrnıydı. Nif, zeki, entellektüel, çok güzel bir dmdı. Yıllr önce bir dizi ypmıştı Koçum Benim diye, her fırstt yeniden yeniden izlerim o diziyi. Huzur içinde uyusun…
[gllery ids=""]

Yorum Yaz