Bez Bebek Yapımı

Kumş bebekler, kumş rtıklrı, dolgu mlzemesi ve yünle ypılırlr. Kumş bebekler ne biçimde kullnılırs kullnılsınlr, oldukç dynıklı ve sevimli oyuncklrdır. Yrdım edilirse, bu bebekleri çocuklr bile kendi kendilerine ypbilirler. Her şeyden önce istenilen boyutlr sptnmlı, sonr bu boyutlrd bebeği oluşturn prçlrın çizimi ypılmlı ve değişik kumş prçlrı bu çizime uygun olrk kesilmelidir.

BEBEK

Bu bebeği ypmk için 50 gr çok klın yün, bcklrını ypmk için iki renk 3 y d 4 sır yün, çok ince olmyn beyz bez, içini doldurmk için renkli kumş prçlrı, sünger, vtk y d hidrofil pmuk, kurdele ve 1 düğme gereklidir.

Ypılmsı

1 no’lu çizime bkılrk, bebeğin çeşitli prçlrı dikiş pyı için 1 cm fzllık bırkılrk kesilir, teğellenir ve mkineyle dikilir.

Bck için şişe 28 ilmek tılır; 1. ilmekten sonr ortdki ilmeğin her iki kenrındn ve son ilmekten bir önce 1 ilmek rtırılrk hroşo örülür; bu işlem her iki sırd bir, şiş üstünde 40 ilmek elde edilene kdr yinelenir. Örgüye düz örgüyle ortdki 1Q ilmeğin her iki kenrındn 1 ilmek eksiltilerek devm edilir; bu eksiltme örgünün yüzünden her sırd ypılır ve bşlngıçtki 28 ilmeğe ulşn kdr sürdürülür. 11 sır düz örgü örülür; 1 sır küçük delfkler ypılır (2 ilmek birlikte lınır, 1 ilmek üste lınır) ve 5 sır 1 /1 lstik örülür. Çizgili düz örgüye 2 sırd bir sır örülerek bşlnıp, 18 sır örülür. Örgü, 6 sır 1/1 lstikle tmmlnır. Küçük deliklerden, ykkbılrı kpmk için yün iplik geçirilir.

Böylece oluşn bebeğin beden bölümü vtkyl doldurulur ve lttn gizli dikişle kptılır. Yün bcklr d vtkyl doldurulur ye beden bölümüne dikilir.

1). Bebeğin giysisi boyun bölümünden büzülür.

2). Bebeğin ellerinin içleri doldurulur ve kollr gizli dikişle tutturulur. Bileklerine kurdele tkılrk büzülür ve kollr bedene, dikilerek tkılır. Sçlr için yklşık 50 cm uzunluğund yün ip kesilir; ipler birbirine prlel bir demet hlinde toplnıp, or „ tdn belli olmyck biçimde, gene yün iple bğlnır. Yün demeti ortdn ikiye bölünüp, ynlrdn sç bukleleri gibi iki yrı tond yün iple bğlnır (sçlrın bebeğin yüzünü çevreleyecek kdr kbrık durmsın dikkt edilmelidir). Hzırlnn bu “peruk”, oyunck bebeğin bşın iğne iplikle tutturulur. Oyunck bebeğin yüzüne, yün kumştn kesilerek iki göz, yuvrlk düğmeden burun tkılır; renkli klemle ğız çizilir. Ynklrı göz frıyl boynır. Son olrk önlük, rkdn bğlnrk bebeğe tkılır.

[gllery ids=""]
[gllery ids=""]

Yorum Yaz