Anne Sütünün Önemi

“EMZİRMEK KADININ EN DOĞAL HAKKI”

AYŞE KUCUROĞLU, 1-7 EKİM DÜNYA EMZİRME HAFTASI’NA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN LACTAMIL’İN KATKILARIYLA HAPPILY EVERAFTER’DA ETKİNLİK DÜZENLEDİ. BİRKAÇ AY ÖNCE ANNE OLAN DERİN MERMERCİ AYDIN DA KONUŞMACI OLARAK KATILDIĞI DAVETTE ANNELİK SERÜVENİYLE İLGİLİ ÖZEL ANLARI PAYLAŞTI.

SON YILLARDA ÖZELLİKLE BİR hyli üzerinde duruln bir konu nne sütünün önemi. Peki sizce kç nne emzirmenin ne kdr fydlı olduğun dir yeterli bilgiye ship? Bu konunun bebeklerin sğlığıyl ilgili önemine dikkt çekmek ve bilgi pylşımınd bulunmk mcıyl 1 -7 Ekim trihlerinde düzenlenen Düny Emzirme Hftsı’nın sözcülüğünü Ayşe Kucuroğlu üstlenerek, Lctmil’in ktkılrıyl özel bir projeye imz ttı. Sinem Güven, Işıl Reçber gibi ünlü isimler objektif krşısın geçerek “Ben emzirdim, siz de emzirin” dedi. Yine bu etkinlik kpsmınd Hppily Ever After’d özel bir dvet gerçekleşti ve birkç y önce ikizleri Mil ve Ll’i kucğın ln Derin Mermerci Aydın, konuşmcı olrk ktıldı. Yeni nne oln Derin, kızlrıyl çok mutlu.

[gllery ids=""]

“KIZLARIMA 44 GÜN SÜT VEREBİLDİM”

Anne sütünün büyümedeki mucizevi önemine dikkt çekmek için nne-bebek blogger’Irının ktıldığı etkinliğin rdındn sohbet ettiğimiz Derin, nnelikle ilgili duygulrını nltırken heyecnı gözlerinden okunuyordu: “Öncelikle nne olmk, dünynın en trifi olmyn, en mucizevi duygusu. Allh isteyen herkese evlt shibi olmyı nsip etsin, ilk emzirdiğimde hissettiğim duyguyu trif edebilmem mümkün değil! Bmbşk bir his. Anltılmz, yşmk lzım. Allh’ sonsuz şükürler olsun.” Emzirmenin çok fydlı olduğunun ltını çizen Derin Mermerci, kızlrı Mil ve Ll’i 44 gün emzirebildiğini söylüyor: “Emzirdiğim süre zrfınd bol bol bdem yedim ve rezene çyı içtim.

Anneler çocuklrın neyin iyi geldiğini en iyi kendileri bilir ve hisseder. Nsıl beslenmek, hngi besinlerden uzk durmk gerektiğini zten nlıyorsunuz zmnl. Anne olduktn sonr, ilk dört-beş gün gelen kolostrum sütü, bileşiminde yüksek derecede protein ve bğışıklık kzndırn immünoglobulin içerdiği için çok fydlı. Am bzen sütünüz z gelebilir, bebeğinizi doyurmy yetmeyebilir, bzen de hiç gelmeyebilir. Ben de kızlrım 44 gün süt verebildim. En zındn kolostrum denen PH değeri çok yüksek bu mucizevi sütün çok önemli olduğunu düşünüyorum. ” Derin, bu süreçte nnelerin kendilerini iyi ve huzurlu hissetmelerinin önemini de vurguldı.

Yorum Yaz