21’iııci yüzyılın evrensel alfabesi emoji’ler daha “moda” bir hale dönüşse nasıl olurdu? Bu sorunun yanıtını sosyal medyayı sallayan Beymeıı’in Bernoji dünyasında buluyoruz.
Emoji dili, duygularımızı ifade etme biçimimizi değiştirdi ve 21’inci yüzyılın evrensel alfabesi olarak varlığını sürdürüyor. Beymen’in kreatif ekibi duruma kendi eğlenceli ve genç dokunuşlarını katarak “Bemoji’ler”i yarattı. Bunun için Ingiliz illüstratör Kate Philipson’la iş birliği yaptılar. Sosyal medyayı sallayan bu hareketi Beymen Marka ve iletişimden Sorumlu Marka Müdürü Elif Tellaloğlu ve illüstratör Kate Philipson’la konuştuk.
3K: Bemoji projesi nasıl doğdu?
ELİF TELLALOĞLU: Birkaç sezondur özellikle Beymen’in gençleşen marka yüzünü ifade edecek konseptleri tercih ediyoruz. Emoji’ler bir süredir radarımızdaydı, günlük iletişimimizin vaz-
geçilmezi haline geldiler, hepimiz duygu ve düşüncelerimizi emoji’lerle anlatmaya başladık. Dünyaca ünlü pek çok marka emoji’leri pazarlama ve iletişimde kullanıyor. Biz de bu sezon “emojice” konuşmaya karar verdik ve Beymen Bemoji doğdu.
3K: Kate Philipson’la çalışmaya nasıl karar verdiniz?
E.T.: Reklam ajansımız Rafineri bize Ingiliz illüstratör Kate Philipson’ı önerdi ve çalışmalarını çok beğendik. Kate çok genç bir sanatçı, bu sebeple hem bu dünyaya yakın olacağını hem de çizgisindeki pop art tarzın ve modaya yakınlığının bizi doğru şekilde yansıtacağını düşündük. Dönemsel güncellenecek Beymen Bemo-ji’ler, başlangıç için moda, duygular, lifestyle, doğa, tipografi gibi farklı kategorilerden 300 farklı ve eğlenceli illüstrasyondan oluşuyor. Bu tasarımları içeren Beymen Bemoji uygulamasını Apple Store ve Google Play’den ücretsiz indirilebilirsiniz.
3K: Çizim stilinizi nasıl tanımlarsınız? Bunu Beymen Bemoji’ye nasıl adapte ettiniz?
KATE PHILIPSON: İddialı çizgilerden oluşan pop art bir yaklaşımım var. Gölgelendirme ve renk kullanmayı seviyorum. Aynı zamanda sade ve temiz çizgilerden hoşlanıyorum.
3K: Moda ve illüstrasyon sanatı son zamanlarda çok sık kesişiyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
K.P.: Moda ve sanat iş birliklerini zihin açıcı buluyorum. Fakat benim çalışmalarıma bakarsanız bugüne kadar alıştığımız moda illüstrasyonlarının dışında bir çizgileri olduğunu görürsünüz. Dolayısıyla Beymen’in sunduğu yüksek moda markalara eşlik edecek çizimler yapmak benim için çok zevkliydi.
KİŞİSEL DOKUNUŞLAR
3K: Artık her şeyi kişiselleştirdiğimiz bir dönemdeyiz, emoji’lerin de bu duruma ayak uydurmaya başladığını düşünüyor musunuz? E.T.: Kesinlikle evet. Modumuzu, sevincimizi, öfkemizi en iyi onlarla ifade ediyoruz. Önümüzdeki dönemde emoji’lerin daha da kişisel dokunuşlar yapmamıza izin veren versiyonlarının çıkacağını düşünüyorum.
3K: Bemoji’ler Beymen-17 sonbahar-kış koleksiyonuna nasıl yansıdı?
E.T.: Bemoji dünyası gerçek bir derya. Konuştukça, içine girdikçe kendi aramızda “sky is the limit” demeye başladık. Bu sezon vitrinlerimizden sosyal medya hesaplarımıza, ilanlarımızdan mağaza içi uygulamalarımıza ve ürün ekibimizle geliştirdiğimiz ürün setine kadar tüm iletişim çalışmalarımız Beymen Bemoji’yle gerçekleşecek.
3K: Moda dünyasının emoji’lerle kesişmesi hakkında neler düşünüyorsunuz?
E.T.: Moda dünyasının en çok etkilendiği ve beslendiği alanların başında sanat ve yaşam tarzlarındaki trendler geliyor. Ayrıca doğası gereği moda senede birkaç defa değişi-
KISA KISA BEYMEN BEMOJİ
Beymen Bemoji’de 3UU farklı çizim bulunuyor.
1 Hepsi Kate Philipson imzalı. Sanatçının pop art yaklaşım Beymen Bemoji’lerin çizgisini oluşturuyor.
1 Beymen Bemoji’yi indirmek için App Store ya da Google Play’den aratabilirsiniz. Bu pop kültür, illüstrasyonlar ve emoji’ler birkaç sezondur tasarımcıların da epey beğendiği ve ilham alarak koleksiyon-larma taşıdıkları ikonikler haline geldi. Emoji’ler tasarımları daha eğlenceli hale getirirken yine yükselen bir eğilim olan kişiselleştirmeye zemin sağlıyor, bu etken moda ve sanat için çok keyifli bir buluşma alanı yaratıyor.
3K: Kişisel olarak favori Bemojiniz nedir?
K.P.: Ellerin kalp şeklini yaptığı emoji, favorim! Beymen için çizdiğim ilk Bemoji’ydi.
Kanada’da bulunan McCord Müzesi, “Eleganza: Italian Fashion From 1945 to Today” (Zarafet: 1945’ten Bugüne İtalyan modası) sergisiyle Missoni’den Gucci Bamboo çantaya İtalyan modasının kilometre taşlarını onore etti. Bu sergiden ilham alarak İtalya dışında Fransız, İngiliz ve Amerikan modasının ikonik adımlarını anıyoruz. Kanada’ya gitmeden 3K Türkiye sınırlarında lüksün uluslararası yolculuğuna tanıklık edin.
Beymen Bemoji Resimleri
