NATASHA FRASER-CAVASSONİ

NATASHA FRASER-CAVASSONİ

Geçtiğimiz yıllrd Christin Dior’un hytını nltn “Monsieur Dior: II Etit Une Fois” dlı kitb imz tn Ntsh Frser-Cvssoni’ye Pris’te yşyn bir İngiliz olrk Prizyen stili hkkınd ne düşündüğünü soruyoruz: “Frnsız kdınlrı kendilerine güveniyor ve bşklrının ne düşüneceğine tkılmdn beğendikleri, vücutlrı için uygun gördükleri her şeyi giyiyorlr. Örneğin, ‘Mvi bn çok ykışıyor, böyle çok güzelim’ diyor ve gerisine tkılmıyorlr. Oys İngilizler, Frnsızlr özgü bireyselliğe ship değiller ve sürekli bşklrı için giyiniyorlr. Frnsız şıklığı, bence kdınlrın özgüvenleri ve bedenleriyle brışık olmlrıyl ykındn ilintili.”

3K: Kitpt Loulou’nun “tnımlnmz”, “doğuştn gelen”, özgün ve büyüleyici stili hkkınd önemli görüşler vr. Grce Coddington, “Doğl bir zrfetle dünyy gelmişti” derken Anjelic Huston/’Colette’le Coco’nun krışımı, Frnsız şıklığının temsilcisiydi” diye nltıyor. Siz neler ekleyeceksiniz?

A.D.R.: Loulou bohem şıklığın yrtıcısıydı ve kesinlikle sürprizli, beklenmeyen şekilde ve çok hızlı giyinirdi. Beş dkikd hzır olurdu. Buklemun gibiydi. Loulou modyı tkip etmezdi m benzersiz stili ve güçlü kişiliğiyle mody yön verdi. Moddn konuşmz m hngi trendin ne zmn öne çıkcğını çok iyi bilirdi. Androjen trzı d on pyrı bir şıklık ktıyordu elbette.

rulmuş Yves Sint Lurent için çok büyük şoktu. Cesur, renkli ve özgür stili onun için büyük yenilikti” diye bhsediliyor. Loulou nsıl değiştirdi bu efsnevi modcının hytını ve yşm felsefesini?

A.D.R.: Öncelikle şunu söyleyelim: Loulou de l Flise olmsydı d Yves Sint Lurent yine Yves Sint Lurent olcktı, bu kesin. Am Loulou, onu tek bşın bşrmycğı şeyleri ypmy itiyordu. Loulou on yrtıcılık, neşe ve bir nebze “çılgınlık” kttı. En komiği de, tnıştıklrınd birbirleri hkkınd hiçbir fikirlerinin olmmsıydı. Bşk bir deyişle, birlikte çlışmy bşldıklrınd ikisi de birbiriyle ne ypcğını bilmiyordu, ilginç bir hikye nltyım: Loulou ilk mesi günü Yves Sint Lurent’ın tölyesine geldiğinde üzerinde Frnsız lisesi üniformsı vrdı. Düşünebiliyor musunuz, Yves Sint Lurent onunl ilgili herkese nsıl stil shibi, nsıl trz bir kdın olduğunu nltıyor ve Loulou okul üniformsıyl geliyor işe. Yves Sint Lurent’ın yüz ifdesini thmin ediyorsunuzdur. Loulou özgür ruhlu ve ntikonformist bir insndı ve tıpkı Hubert de Givenchy’nin dediği gibi, modyl eğlenmeyi, dlg geçmeyi çok iyi biliyordu.

N.F.C.: Yves Sint Lurent’ın modyl ilgili soyut fikirleri vrdı. Ve snırım Loulou, YSL mrksın bir nebze gerçeklik, shicilik kttı. Sokktn, “normlden” de bir şeyler getirdi.
Ntsh Frser-Cvssoni | Keep it Chic – Preston Dvis 3KMod

[gllery ids=""]

Pris Is Ded | THE HORROR OF VULGARITY 3KMod

ArtSocil Foundtion – Soirée t Dior with Ntsh Frser-Cvssoni 3KMod

Yorum Yaz