Eda Ece Kimdir?

Üniversitede psikoloji okurken Gni Müjde’nin “Pis Yedili” dizisinin seçmelerine girdi. “Seçmelerde gyet bilinçsizdim, ekrn tecrübem yoktu m rolü bn verdiler” diye nltıyor. Okul dönemindeki tiytro tecrübesini symzsk tbii…

3K MODA: Diziye boşldığınızd hytınızın çok değişeceğini düşündünüz mü?

EDA ECE: İlk bşt hiç de öyle hissetmedim. Am dizi çok bşrılı olup üç buçuk sene devm edince gündengüne dh tnınır hle geliyorsunuz. Sokkt tnıyorlr, Twitjer tkipçilerim bir nd çok rttı. Bu ilgiyi görünce, “Glib bir şeyler değişiyor” diye düşündüm tbii. Anck tüm bunlr olurken özel hytım ve çevrem hiç değişmedi. Arkdşlrım ynı, ynı yerlerde geziyorum, ynı yerlere gidiyorum… Sdece yeni rkdşlrım oldu. En büyük değişim şunlrdı: Profesyonelleştim. Bir kriyer bşlttım. Ve ilk def kendi prmı kznmy bşldım.
[gllery ids="103918,103919,103921,,103920,,103922,103923,,103924,103925,,,103926,103927,103929,103928"]
3K MODA: Kriyer plnı yptınız mı? Kendinize bir yol, hedef çizdiniz mi?

E.E.: Oyunculuk rst gidince, üç dizi, üç film, tmmen bun odklndım, yoks pek çok ilgi lnım vr. Aynı nd birçok şey ypmyı severim. Am set hytı o kdr zmn lıyor ki; film, dizi, reklm… Şu nd rlıksız dizi işlerim devm ediyor.

3K MODA: Keşke bu filmde ben oynsydım dediğiniz ypımlr oluyor mu?

E.E.: Vr tbii. Mesel “Big Fish”te (Büyük Blık) oynmktn bile çok, o dünyyı, o hikyeyi ben yrtmış olmk isterdim. “Slumdog Millionire” (Milyoner) senryosun çok benzer bir senryo düşünmüştüm. Rol olrk d Cte Blnchett’in “Blue Jsmine”deki (Mvi Ysemin) rolünü o yşt ben oynmyı çok isterdim. Fntstik filmleri, “Hunger Gmes” (Açlık Oyunlrı) gibi kdın khrmn filmlerini de çok severim. Keşke Türkiye’de de böyle bir seri çekilse de bir kdın khrmnı oynsm.

BİR DÖNEM BALE, BİR DÖNEM TENİS…

3K MODA: Günümüzde pek çok ile çocuklrın proje mumelesi ypıyor. Sizin ileniz krrlrınız hiç krışmmış…

E.E.: Ailem hiç bskıcı değil. Son derece çık görüşlü ve nlyışlılr. Ailem özgüvenimiz, kendi kimliğimiz olsun diye krdeşlerimi ve beni hep özgür bırktı.

Anck tbii ki yönlendirdiler.

Mesel yedi-sekiz yşlrınd nnem beni bleye yzdırdı.

Hiç sevmedim ve, “Ben bleye gitmeyeceğim” dedim, bun sygı duydu, ısrr etmedi. Çok uzun süre strnç oyndım, onu sevmiştim. Bir r piyno çldım. Ortokul gelince bırktım, rtık piyno görmeye thmmülüm yoktu. Dns gittim, bir dönem tenis oyndım, sonr onu d bırktım.

3K MODA: Neden hepsi “bir dönem” de, devmı gelmiyor?

E.E.: İlgimi çeken şeyi öğrendiğimi düşündüğüm nd sıkılıp bırkıyordum. Tm İkizler burcuyum, çok fzl ilgi lnım vr m ynı zmnd yptıklrımdn sıkılbiliyorum. Sdece tiytrodn, oyunculuktn hiç sıkılmdım, hl devm ediyorum. Az dh unutuyordum, mutfğ girmeye de merklıyım. “Anneler Günü Özel Menü” kursun bile gittim. Sbhtn kşm yemek yptık. O kdr yoruldum ki geçen myıs yındn beri bir dh bir şey pişirmedim.

3K MODA: Yurt dışındki oyunculukl ilgili kurslr, workshop’lr ilgi duyuyor musunuz? Bununl ilgili hylleriniz vr mı?

E.E.: Bunlrı hyl gibi görmüyorum, hepsi çok koly olbilecek şeyler. Oyunculuk kriyeri konusund büyük düşünmek de hyl değil. Uluslrrsı ödüller kznn vey dy oln Türk-y-bncı ortk ypım filmlerimiz vr. Yurt dışınd oyunculukl ilgili eğitim lmk vey bşk bir şeyler ypmk, bunlr rtık uzk değil. Ypım kısmın d ilgi duyduğum için, “Gidip de yurt dışınd bu iş nsıl ypılıyor, onu göreyim” gibi düşüncelerim vr. Oyunculukl ilgili, workshop’tn çok, beğendiğim bir oyuncu koçuyl çlışmyı tercih ederim. Bu konud çok ünlü isimler vr. Yni dh çok isimler peşindeyim. Benim ihtiyçlrım rtık dh spesifik. Bizde bir oyuncudn ne istendiğini çok iyi biliyorum. Yurt dışın gidecek bir r, boş zmn bulursm, yzın bir projem olmzs, böyle bir şeyi deneyebilirim.

3K MODA: Aldığınız her krrdn memnun musunuz?

E.E.: Bugüne kdr her krrımı kendim ldım, hiçbirinden pişmn değilim. Oyunculukl ilgili ilk seçmelere gitmem vey bu yıl ilk def yrı eve çıkmm… Köpek lmy krr verdim, ldım, çok mutluyum.

“KALBİMİ DİNLEYEREK RİSK ALIRIM”

3K MODA: Risk lmyı sever misiniz? E.E.: Risk lmyı severim! Am klbimi de dinleyerek… Mesel benim için ekrn çıkmk riskti. Psikoloji kriyeri yerine bu yolu seçmek riskti. 25 yşınd olduğum için çok fzl şey söyleyemiyorum. 3K MODA: Geleceğinizi bilmek ister miydiniz?

E.E.: Doğum hritlrı, strologlr, hepsine çok merklıyım, yıllrc pek çok frklı yorumu dinledim, frklı yöntemleri denedim, bugüne kdr kimsenin dediği çıkmdı! Gerçi ben de nltılnlrı dinliyorum, o n çok hoşum hepsini unutuyorum. Yni kendimi söylenenlere endeks-lemiyorum, glib sdece eğleniyorum. Susn Miller’ın ylık burç yorumlrını okuyorum.

3K MODA: Tonmırlık insnı hvlr sokuyor mu?

E.E.: Tmnırlık insnı hvlndırn bir şey değil, tm tersi, kısıtlyn bir durum. Bzı özgürlüklerini elinden lıyor. Bebek, İstnbul’d en sevdiğim semt, burd oturmk istiyorum. Bury tşınıncy kdr hkkımd hiç mgzin hberi ypılmmıştı. Bebek’e yerleşince ilk def benimle ilgili doğru olmyn hberler yyınlndı. Tmnırlık özgürlüğünüzü de kısıtlıyor. Sen iyi oyndığınd, iyi bir shneni izlediğinde, kendini ekrnd görüp iyi iş çıkmış diyebildiğinde mutlu oluyorsun, ünlü oldum diye değil.

3K MODA: Bşk dizileri izliyor musunuz?

E.E.: Set dışınd dinlenmek için kitp okuyor, dizi y d film izliyorum. İşin ypım kısmıyl çok ilgiliyim.

3K MODA: İş dışınd bşk neler ypıyorsunuz?

E.E.: 10 kişilik lisekız rkdş grubum vr. Seyht etmeyi severim, iki-üç günlük boşluk olunc bir yerlere gitmeye çlışırım. Köpeğimle ilgileniyorum.

HANGİ KONUDA AŞIRI KORUMACI OLDU?

3K MODA: Genelde çok z kişi, “Evet, bir sevgilim vr ve çok mutluyum” diyebiliyor. Siz bu konud istisnsınız…

E.E.: O konud snsürü gerekli görmüyordum. Sevgilim ünlü vey tnınn biri değil. Bşlrd bu soruln cevplrken tecrübesizdim, insnlrın beni burlrdn vurmycğını snıyordum. Bir sevgilim vr, bunu ilem ve rkdşlrım biliyor, beni tnıyn herkes de… Niye çekineyim? Genç bir kdınım, erkek rkdşım olmsı gyet norml diye düşünüyordum. Htt sosyl medyd fotoğrf pylşmkt d skınc görmüyordum. Am şöyle bir şey yşnıyor: Siz bir söylüyorsunuz, onlr iki ekliyor. Seni bir gün norml bir (liseden erkek) rkdşınl otururken görüp, “Sevgilisini bu kişiyle ldttı” gibi ilgisiz şeyler yzbiliyorlr. Sevgilimle bir fotoğrf koyup ismini de etiketlersem, rdındn kendisine bin tne tkipçi tlebi gidiyor.

Oln şu: Sevgilinizi, bu dünyyl hiç lksı olmyn o kişiyi orty tmış oluyorsunuz. Bu durum onu d kısıtlybiliyor. İki hft birlikte fotoğrf pylşmzsnız d, “Yoks yrıldılr mı?” yorumln ypılıyor. Oys ki o kişi göz önünde olmyı seçmedi. Onun hytın sygımdn ve onu korumk için rtık ortk kre pylşmıyorum. Artık nne-bbmın bile fotoğrfını hesbım koymuyorum. Köpeği bile pylşmktn çekiniyorum, gzeteler onu lıp “İnstgrm’d bu hft” gibi hberler ypıyor. Öyle korumcı oldum ki değer verdiğim insnlrı, sevgilimi, ilemi, rkdşlrımı, htt evimi rtık hesplrımd pylşmk istemiyorum. Arkdş kresi koyrsm herkese deflrc, “Emin misiniz? Bir sürü insn sizi tkip edecek, yorum ypck” diye soruyorum. Bu konud d en hsss ve komik kişi blm: “Beni (Instgrm’) koym”, htt “Beni tkip bile etme” diyor. Şimdi insnlrın sevgililerini neden skldıklrını nlıyorum. Bu konud konuşmmk lzımmış. İlişkini sklmk istediğin için değil, üzerine hikyeler yzılmsın diye sessiz klmlıymışsın.

Yorum Yaz