Paramparça’nın Alper’i Cemal Hünal

Beş ünlü ismi köpekleriyle gezintiye çıktılrı meknlrd görüntülerken hyvn hklrıyl ilgili mesjlrın kulk verdik YAZI SER RA AKAR FOTOĞRAFLAR M ERV E AĞAZAT

CEMAL HÜNAL & MAYA

İstnbul Gümüşdere Atlı Okçuluk Kulübü’nde görüntülediğimiz, en son rol ldığı prmprç dizisinde Alper rolüyle krşımız çıkn Ceml Hünl, rlrınd Golden Retriever, Dnu, Kurt, Çobn ve Kngl olmk üzere 11 köpeğe ship olduğunu belirtiyor. Çekim günü ise bize poz veren eşi Lle Cngl’ın Almn Kurt köpeği My. ‘‘Bursı set dışındki vktimi en çok geçirdiğim yerlerden. My, hytım Lle ile girdi. İki köpekle sekizyıl bir prtmn diresinde mutlu-mesut yşdık. My ile önce sıkı birevrkdşı olduk. Kendisi birzşizoid olur. Atlr krşı splntısı vr. Onlr dışrdyken hep rklrındn koşturur, yemek verseniz dönüp bkmz. Köpeklerimizin ynı sır kedilerimiz ve bülbüllerimiz de vr. Hyvnlr rht yşm lnlrı verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Burd hiç bir köpek zincire bğlnmz, gelene de içgüdüleri doğrultusund çok nzik dvrnırlr. Onlrl ynı gezegenin prçsıyız. Üstün bir ırk olduğumuzu iddi ediyorsk bşk cnlılrın d yşmlrındn sorumluyuz. Brınklrın durumu fci. İşe ordn bşlmk lzım. Hyvn hklrı konusund duyrsız oln bir toplumun insn hklrındn bhsetmesi söz konusu bile olmz,” diye belirtiyor Hünl.

En son Gönül İşlerinde Asrın krkteriyle krşımız çıkn oyuncu Fırt Çelik, Smooth Fox Terrier cinsi ı köpeği Mylo iledört yıldır birlikteymiş. “Mylo, önceden kız rkdşımın köpeğiydi.

O bir v köpeği olduğundn üjerjik ve çok heyecnlı. Ayrıc zeki, cn t ykın ve intçıdır. Neredeyse her yerde f birlikteyiz onunl. Mğz çılışın bile gitmişliğimiz vr. Hyvn shibi olmk büyük bir emek ye sorumluluk gerektiriyor. Büyümeyen bir çocukl ynı evi pylşmk gibi. Bunu bilen insnlr hyvn shibi olmlı. Çoğu brınk kötü durumd. Ord yşmy çlışn cnlrın yrdım ve bkım ihtiycı vr. Bu konud dh duyrlı olunmlı. Ben de sosyl projelere ve brınklr elimden geldiğince destek oluyorum ve ikinci köpeğimi kesinlikle birbrınktn evlt edinmeyi düşünüyorum. Hyvn olmyn evleri enerjiden yoksun, grip ve sessiz bulmuşumdur hep. Bizlerin onlr ihtiycı olduğunu unutmmmız gerekiyor. Son olrk Mylo seni çok seviyorum,” diyor Çelik.

Geçen yil Umutsuz Ev Kdınln’nd Emel krkterinde izlediğimiz Özge Özder, üçyıl önce, hyvn hklrı ve duyrlı yşml ilgili, frkındlık projeleri üreten Bn Göz Külh OlDerneği’ni kurdu. Levent’teki Dilek Sbncı Prkı onun köpekleri Amerikn Cocker Spniel Betles’ı ve İngiliz Setter Lucy’yi gezdirdiği yer olmnın dışınd burd terk edilen köpekleri de himye ltın ldığı bir mekn. “Çocukluğumdn bu yn hyvnlrım oldu.

Onlrl empti kurmyı nnem şıldı. Küçükken kr yğdığınd penceremize konn kuşlr yem vermekle bşlyn ve bir ktivist olmy, onlrın sesi olmy kdr giden bir yol bu. Betles hriç bktığım tüm köpekler sokğ tılmış olrk, kötü durumd girdi hytım. Betles, neşeli, pozitif m birz şımrık, intçı, yemek düşkünü ve evin prensi hvsınddır.

İngiliz Setter Lucy ise şırı kibr, sesinizi birz yükselse içine kpnn nif ve zeki bir köpektir. Yşdığım evleri htt seyhtlerimi onlr göre kurguluyorum. Seyht etmiyor köpeklerle göç yşıyoruz det. Petshoplrdn köpek lınmsın, hyvn deneylerine, sirk, yunus prkı, hyvnt bhçeleri gibi hyvn esreti üzerinden pr kznn tüm kurumlr krşıyım. Stın lmyın, shiplenin, kürk ve kuş tüyü içeren kıyfet ve ksesur kulln myın lütfen. Kürkünüzü çıkrın, vicdnınızı giyin! İnnın dh iyi ısıncks-nız,” diyor Özder.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz