Çocuk odası dekorasyonu nasıl olmalıdır ?

Çocuk odsının yeri

Evde çocuklrın uyuycğı, oynycğı ve çlışcğı od nsıl olmlı?

Evde çocuğ (y d çocuklr) nsıl bir yer yrılmlı ve bu yer uygun biçimde nsıl düzenlenmelidir? Bu sorun dikktle ve özenle ele lınmlıdır; çünkü pek çok ve değişik noktyı hesb ktmk gerekir. Her çocuğun, httâ küçük bebeklerin bile, kendilerini güven içinde hissedecekleri ve gelişmelerinin her evresinde kendilerine özgü ynlrını ge liştirecekleri bir odlrı olmlıdır. Bu yerde uyuycklr, bir bşlrın klcklr, bğımsız işler ypcklrdır.

Çocuk odsı, ylnızc veni doğmuş bebeğin sesine nbbnın kolylıkl ve hızl koşmlrını sğlsın diye değil, özellikle çocuğun ışık, gürültüler ve öbür bölümlerden gelen sesler rcılığıyl evin yşmın ktıldığını nbbnın odsı hissetmesi için, öbür odlr ykın olmlıdır. Çocuk büyük bir hızl büyüyecektir ve bu eğitim sürecinde, “kendinin” oln bir yerde bulunmlıdır.

Nerede ve nsıl?

Çocuğ yrılck bölümün seçiminde, yeni doğmuş bebeğin gereksinimleri ile ilenin günlük yşmı rsındki denge göz önüne lınmlıdır. Zten direnin plnı d, genellikle böyle bir seçime zorlr. Çocuğun yerini ytk odlrın ykın, bnyo ve tuvletin bulunduğu bölümde düzenlemek, bursının evin gündüz yşnıln oturm odsı ve slon bölümünden şöyle y d böyle pyrı olmsı demektir. Çocuk bu odyı ylnızc ytk odsı olrk kullnmz, ord oynr, çlışır, kitp okur, vb. O hlde bu çocuk odsı, çocuk için düzenlenmiş en yrrlı eşylrını koybileceği, kendine.özgü bireysel, httâ topûjmsl etkinliği rhtç geliştireceği, evin içince yrı bir ev gibi bir yerdir.

“Müstkil” evlerde y d büyük direlerde ypılbilecek şey çoktur. Bu tür konutlrd çocuklr, ytk odlrın bitişik, oyun ve benzeri işlevleri için yrı bir od yrılbilir; httâ bu od bir kpıyl doğrudn doğruy slon bile bğlnbilir (bu durumd sürgülü kpı kullnmkl, evin ytm ve oturm bölümlerinin bütünleşmesi sğlnır). Ne vr ki, konutlrın çoğund, kullnım lnı genellikle drdır; “çocuk odsı” olrk kullnılbilecek odlr küçüktür; dire üstteki 4 çizimde evin gece bölümünde çocuk odsının yeri için örnekler verilmiştir. Çocuk odlrı (durum göre bir y d iki), fenbbnın ytk odsı, bnyo ve konutun geri kln bölümü rsındki bğlntı, her konutun kendine özgü ypısın göre düzenlenir. Krşı syfd ilgi çekici bir çocuk odsı düzenlemesi görülmektedir. plnlrınd odlrın dğılımını düzenleyen ilkeler çok ktıdır. Bzen, dh olumlu sonuçlr elde edebilmek için, konutun ypısını değiştirmeye yönelik girişimlerde bulunmk zorunluluğu doğr konut içi duvrlrın yıkılmsı y d benzeri işler). Sözgelimi. çocuklrın odsıyl doğrudn bğlntılı iki kpı kullnrk, koridoru geçmek zorund bırkmyn bir çözüm uygulnbilir. Bun benzer bir çözümle bir iç duvr yıkılıp odlr rsınd bütünleşme sğlnbilir; üstelik bu bütünleşme ylnızc ytk odlrı ile çocuk odlrı rsınd değil, bu iki bölüm ile evin geri kln bölümü rsınd gerçekleştirilebilir. Bütün lnı bu biçimde kullnmk olnğı d vrdır: Yjnız, konut belirli bir derinlik kzndırmk ve odlrı birbirinden yırmk isteniyors, sıkıc kpnn kntlrdn oluşn bölmeler yptırılbilir.

Birden çok çocuklu ileler dh geniş ve toplu bir yere gerek duycklrdır. Bir duvrın yıkılmsı, küçük odlrdn oluşn direyi önce tek bir od hline getirir; sonr, istenilen biçimde yeniden çılır kpnır kntlrl, dire, içinde yşyn kişile;in yrı yrı gereksinimleri doğrultusund bölünebilir; yrıc ile bir ry toplndığınd, konut bütün bölümler çılrk kullnılbilir. An sorun bu çözümlerin koşullr uygun ve yrrlı bir biçimde gerçekleştirilmesidir.
Bebek Odsı Nsıl Olmlı | Güzelliğin Merkezi | kdın, kdın … 3KMod

[gllery ids=""]

Bebek Odsı Dekorsyonu Nsıl Olmlı? | ANNE – ÇOCUK – COSMOTURK 3KMod

Çocuk Odsı Dekorsyonu İçin 4 Önemli İpucu | Feminev Blog 3KMod

Bebek Odsı Nsıl Olmlıdır ? | MobDizyn – Mobily Ve Ev Dekorsyonu 3KMod

Çocuk Odsı | DekorStore 3KMod

Genç Odsı Dekorsyonu Nsıl Olmlıdır? | Blog Modoko 3KMod

BEBEK ODASI DEKORASYONU NASIL YAPILIR? – Dekorsyonculr.com 3KMod

Bebek Ve çocuk Odsı Dekorsyonu İçin Fydlı Bilgiler, Öneriler … 3KMod

Yorum Yaz