Cansu Tosun Kimdir?

Onun hikyesi bir peri mslını htırlttı bn… Almny’d ilesini bırkıp oyunculuk hyliyle tek bşın Türkiye’ye geliyor ve bundn tm bir hft sonr Yılmz Erdoğn’l tnışıyor; henüz 24’ünde. Onun derslerine ktılıyor, bu rd Belçim Bilgin, Nursel Köse gibi tecrübeli oyunculrl ynı hvyı solumy bşlıyor. Ardındn Küçük Hnımefendi, Kyıp Şehir ve Bugünün Srylısı gibi büyük projelerde önemli rolleri kpıyor. Her genç kızın bşın koly koly gelmeyecek cinsten bir hikye bu. Doğru zmnd doğru insnlrl krşılşmk olrk çıklybiliriz belki Cnsu Tosun’un şnslı yolculuğunu. Am kendi deyimiyle “deli cesretinden”, oyunculuk tutkusundn, insnlrın ond frk ettikleri ışıktn bhsetmemek de hksızlık olur. Peki m hyt hiç mi zorlmmış Cnsu Tosun’u?

“En büyük zorluk ylnız olmktı. Am içimden hep, ‘Cnsu güçlü ol! Hyt seni yenmesin, sen onu yönlendir’ diye bğırıyordum” sözleriyle nltıyor 28 yşındki genç oyuncu yşm ve yeni hytın tutunm mücdelesini.

Bir peri mslı krkterine de tıptıp uyuyor Cnsu, zrif, hsss ve kırılgn ypısıyl. Am Almny’dn İstnbul’ yeni gelen o nif genç kız d değil rtık. “Zmnl hsss olmmyı, herkese güvenmemeyi ve sınırlrımı koymyı öğrendim” diye dile getiriyor tecrübelerinin onu nsıl olgunlştırıp değiştirdiğini. Oyndığı roller de det bu olgunlşmnın bire bir ynsımsı. Kyıp Şehir’deki Zehr ve Bugünün Srylısındki Ayşen’in psif duruşunu yeni dizisi Göç Zmnı’ndki törelere bşkldırn, güçlü ve klın koyduğunu ypn Zümrüt krkteriyle çoktn şmış görünüyor. “Zmnl oyunculuğun ne nlm geldiğini kvrdım” diyor. Büyüyen ve olgunlşn, işini sdece şns bırkmdn oyunculukt emin dımlrl ilerleyen Cnsu Tosun’un hytının hep bir peri mslı tdınd geçmesini, o nifliğini her şeye rğmen koruybilmesini dilerken bşlıyoruz konuşmy…

ALMANYA’DA ÇOCUK OLMAK…

Blog: Almny’d doğup büyüdünüz. Çocukluğunuzl ilgili neler htırlıyorsunuz?

CANSU TOSUN: Sevgi dolu ve enerjik bir ilede, Nürnberg’de büyüdüm ben. İkiz erkek krdeşimle yuvy gittiğim günleri, onu bzen ne çok kıskndığımı gülerek htırlıyorum şimdi. Hft sonlrı d nnennemin ve teyzelerimin evinde toplnır, çok eğlenirdik. Birbirine sıkıc kenetlenmiş bir ileydi benimkisi. Yz ylrınd Ky-seri’ye gider, bbnnem ve mcmın çocuklrıyl vkit geçirirdik. Almny’d yşıyorduk belki m krblrımızl ilişkimizi sl koprmdık.

Blog: Bir Türk kızı olrk hiç mi memleket özlemi (ekmediniz?

C.T.: Evet bir Türk kızıydım, sıkı sıkıy bğlı bir ile olmmızın d etkisiyle kültürüme uzk büyümedim.

Almny doğduğum yerdi, ord bir düzenim ve rkdşlrım vrdı, dolyısıyl sl, “Keşke Türkiye’de yş-sydım” demedim. Zten İstnbul’ değil m Kyseri ve Antly’y gidip geliyorduk. Çokkültürlü bir ortmd büyüdüm ve bundn çok mutluyum.

Blog: Küçük yşlrd dns ve bleyle tnışmışsınız shne ışıklrıyl. Nsıl etkiledi bu snt dlıyl uğrşmk hytınızı ve oyunculuk mesleğini?

C.T.: Önceleri zorl gidiyordum bleye m iyi ki devm etmişim, vzgeçmemişim. Nürnberg Opersı’nd shneye çıktığımd yşdığım duygulrı nltmy sözler yetmez, içim kıpır kıpırdı ve shnede ldığım lkış her şeye bedeldi. İnsnlr bir şeyler ktrbilmek, çeşitli duygulr hissettirmek ve empti kurdurmk, beni mutlu etti, heyecnlndırdı. O cnın peşinden giderken oyunculuk ypmk isterken buldum kendimi.

Blog: Nsıl gelişti her şey?

O dönem Almny’d ticret okulun giderken bir sigort şirketinde çlışıyordum. Am bir yndn d kendimi sorguluyor, “Bu heyecnlrı duyrken Cnsu sen gerçekten ticretle mi uğrşmk istiyorsun?” diyordum. Bu sırd içimde bstırmdığım duygulrl cebelleşirken Nürnberg Film Festivlleri’nde krşılştığım ve konuştuğum ünlü Türk oyunculr klımı çeliyor, oyuncu olm rzumu kmçılıyordu. Mesel bir seferinde Melek Bykl’l tnışmış ve konuşmuştum. Bn güzel şeyler söylemişti. Ve oyuncu olmy krr verdim…

Blog: Nsıl uygulmy soktunuz bu önemli krrı?

C.T.: Türkiye’de oyunculuk ypm fikrini klım sokn Yunnlı menjer Fotios Stefos oldu. Bn, “Benimle Türkiye’ye gel, seni bir-iki menjerle tnıştıryım” dedi. Ve bir hft sonu ikiz krdeşimle birlikte İstnbul’un yolunu tuttuk.

Blog: Bu İstnbul’u ilk görüşünüzdü…

C.T.: Aşık oldum bu şehre. İstnbul innılmz bir yer, krmşık duygulr brındırıyor; hem mutlu hem hüzünlü. iki gün kldım İstnbul’d, bu süre zrfınd Şebnem özberk’le tnıştım. Kendisi ben Almny’y geri döndük-îstnbul’ temelli gelmemi sğlyn kişi slınd. Almny’d eski hytım devm etsem de kfy tkmıştım oyuncu olmyı. Snki bir şeyler beni İstnbul’ geri çğırıyordu; öyle hissediyordum. Ne oturs olsun gitmem ve şnsımı denemem gerektiğini biliyordum. Şebnem Özberk’in “Gel ve dene” demesiyle kendime güvenim birz dh rttı. Ailemi ikn ettim, işimi ve evimi geride bırkıp deli cesretiyle İstnbul’ geldim.

Blog: İstnbul’ geldikten bir hft sonr Yılmz Erdoğn’l tnışmışsınız… C.T.: Şebnem özberk ilk dımlrımd hep ynımdydı. Geldikten hemen sonr Vhide Perçin’in kuruculrı rsınd olduğu 35 Buçuk Akdemi’ye yzıldım. Diksiyon dersleri lmy bşldım. Şebnem Öztürk, Yılmz Erdoğn’ın öğrencileri rsındydı. Bir gün onunl ben de derse gittim. Snırım Erdoğn gözlerimdeki ışığı yklmış, “Cnsu d girsin” derslere dedi. O derslerde ve o müthiş ortmd Nursel Köse, Belçim Bilgin gibi bir sürü güzel insnl tnıştım. İstnbul’ geldikten sekiz y sonr d Küçük Hnımefendi dizisi için teklif ldım.

Blog: Böylece oyunculuk mcernız gerçek nlmd bşldı. Sizin de ltım çizdiğiniz gibi her şey çok hızlı gelişmiş. Şns sizden yn olmuş. Küçük Hnı-mefendi’den sonr d Kyıp Şehir ve Bugünün Srylısı gibi önemli projelerde rol ldınız. Üstelik büyük bir tecrübeye de ship değildiniz. Her şey çok koly gerçekleşti gibi görünüyor… Peki hyt hiç mi çelme tkmdı size?

C.T.: Bilmediğim, tnımdığım bu şeyler.

Blog: Almny’d oyunculuğ bşlsydmız hyt size ynı olnklrı, ynı şnsı sunr mıydı?

C.T.: Öncelikle Almny’dki dizi piyssıyl burdki dizi piyssını sl kıyslymzsınız. Ord dh çok televizyon filmleri vr. Türkiye’deki dizi sektörü dünynın ikinci sırsınd. Bu yüzden şnsımı burd denemek istedim. Ailemin de, geçmişten beri hep memlekete dönme hylleri vrdı. Ben yolu çrsm rkmdn gelirler diye düşündüm ve gerçekten öyle oldu. Almny’d bir yere gelebilmek için diplomlr, sertifiklr ve krneler çok önemli. Her şey yzılı. Türkiye’deyse şns ve doğru zmnd doğru insnlrl yn yn gelmek, cesur olmk ve kendini orty tmk d büyük rol oynuyor bşrıd.

Blog: Siz ikinci seçeneği seçtiniz…

C.T.: Evet öyle oldu m sl elimdekilerle yetinmedim ve her yeni projede kendime bir şeyler ktbildim. Şimdi geriye bktığımd dünden bugüne ne çok şey öğrenmişim diyorum. Oyunculuğun nlmını, oyuncu etkileşimini, senryonun ne demek olduğunu zmnl kvrdım, örneğin ilk dizim oln Küçük Hnımefen-di’de sete gelirdim, “Bu senin rolün” derlerdi ve ben de, “Nerimn böyle düşünür” deyip oynrdım. Bu kdr. Am kendimi izledikçe memnun olmdım, yetinmedim. Ümit Çırk ve Çğ Çlışkur’l çlışmy bşldım. Oyunculuğun hiç r vermeden çlışrk kendini yenilemek olduğunu nldım, ikinci işim oln Kyıp Şehir’de Ahmet Mekin ve Nzn Keser gibi birbirinden tecrübeli oyunculrl yn ynydım. “İşte benim okulum” dedim. Mesleğin ne demek olduğunu Kyıp Şehir’de kvrdım. Ardındn gelen Bugünün Srylısı, yşdığımız senryo sorunlrı ve zor set günlerine rğmen unutulmz bir projeydi hytımd.

Blog: Kyıp Şehir ve Bugünün Srylısı’nd cnlndırdığınız Zehr ve Ayşen hep birz kırılgn ve psif krkterlerdi. Str TV’de bşlyn yeni diziniz Göç Zmm’nd hyt verdiğiniz Zümrüt dh cesur ve güçlü bir kdın.

C.T.: Mdem oyunculuk ypıyorum mutlk bir mesj vermeli, bir misyon ship olmlıyım. Zümrüt kderine boyun eğmeyen, töreye krşı çıkn, vukt olmk için Mrdin’i bırkıp İstnbul’ gitme krrı veren güçlü, cesur ve zeki bir kdın. Zümrüt Türk toplumund erkek boyunduruğu ltınd, törelerin bskısınd yşyn kdınlr ilhm verecek.

Blog: Dizi biterse “Ne ypcğım” kygısı yşıyor musunuz?

C.T.: Biliyor musunuz, dizinin cst’ı henüz belli olmmıştı ve ben içimden “Zümrüt ben olmlıyım, o benim” diyordum. Ve birkç gün sonr menjerim ryıp Zümrüt krkteri için benimle görüşmek istediklerini söyledi. Bir hikye ilk bölümden itibren insnlrı içine ldıys, insnlrd merk uyndırdıy-s bence bşrılı olur. Açıkçsı böyle bir kygım yok, hislerime innıyor ve dizinin uzun soluklu olcğını biliyorum.

Blog: Oyunculukt hedefleriniz neler?

C.T.: Hyllerim hiç bitmiyor. Am yolun bşındyım ve kendimi geliştirmeye devm ediyorum. En son Ivn Chubbuck ve Merve Tşkn’l çlıştım. Heyecnlndırn senryolrd yer lmk, sinem filmlerinde oynmk, Luc Besson, Ftih Akın ve Yılmz Erdoğn’l çlışmk istiyorum. Frklı projelerle dünyyı gezmek en büyük hylim.

Ayrıc sosyl sorumluluk projelerinde yer lmk benim için çok önemli. En son Hür-riyet’in sosyl sorumluluk projesi “Gönül Örgüsü” kmpnysın destek verdim.

Blog: Nif ve duru bir güzelliğiniz vr… içinizden “cdılıklr, kötülükler” hiç mi geçmez?

C.T.: Ben şun innıyorum: Hepimizde tüm duygulr mevcut. Örneğin kısknçlık bende yok diyemem. Am kısknçlık kıvılcımlrı geldiğinde hemen onlrı kontrol ltın lbiliyorum. Hepimizde kötü duygulr vr m onlrı bstırbilme irdesine shibiz. Kimse, “Bende kötülük yok” demesin. Bzen bir meslektşımı televizyond izleyip beğeniyor ve ryıp tebrik ediyorum. Bunu yptığım zmn krşı trf çok şşırıyor. Snırım kötülüklere fzlsıyl lışmışız.

Blog: Size ypıln en büyük kötülük neydi?

C.T.: Pylştığım sırlrımı bşksın söylemek. Bir de iftir, bunu d yşdım.

AŞK NEDİR? İçlen gelen bir dürtü, sizi siz ypn duygu yoğunluğu. Aşk bence krşılıklı öğrenmek ve krşılıklı beslenmektir. Krşınızdkine yn olmktır şk…” İLK AŞK? “Üzerinde konuşulmyı gerektirecek kdr değerli değildi benim için.

AŞK ACISI ÇEKTİ Mİ? “Derin yşdığım cılr oldu. O dönemler ylnız klmk ister, evden dışrı çıkmm. Düşük enerjide olurum. Am şk cısı çekmek de yrı güzel.” NASIL BİR ERKEKTEN ETKİLENİR? ‘Aur’sındn etkilenirim. On bktığımd ond kybolmlıyım.

Sevdiğim erkek dürüst ve özgüvenli olmlı.” HAYATINDAKİ EN ROMANTİK AN?’Çok hoşlndığım biriyle dokuz st boyunc rlıksız sohbel etliğimi htırlıyorum. Çok güzel ve özeldi gerçekten; konu konuyu çmış, hiç durmdn konuşmuş, yemek yemiş ve birlikle gülmüştük.’

Blog: İnsnlr çok mu güvenirsin.

C.T.: Çok güveniyordum m rtık kime güvenmem gerektiğini dh iyi seçebiliyorum. Almny’dn Türkiye’ye yeni geldiğim zmnlr, “Cnsu sen çok iyi niyetlisin, herkese güvenme” diyorlrdı bn. Ayrıc biri size bir şey söylüyor, onu çözmeniz lzım. Acb ne demek istiyor? Lf mı sokuşturuyor? Alıngn ve hsss bir insnım ve cnımın sıkıldığı zmnlr oldu.

Blog: Tm olrk nsıl biri Cnsu Tosun?

C.T.: Sevecen ve ttlı bir insn olduğumu söylüyorlr, içim nsıls dışım d öyle. Am içime kpndığımd geri çekiliyor, stlerce evde ylnız klmk istiyorum. Depresif hllerimi de seviyorum.

Blog: Oyunculuk hylinizi gerçekleştirdiniz. Am bu işin bir de mgzin kısmı vr. Şöhretle rnız nsıl?

C.T.: Her n her şey olbilir, her n biri sizi sokkt çekebilir düşüncesiyle çıkıyorum sokğ. Sçımı trmdn, bkımsız dışrı çıkn biri değilim zten. Sdece gerçek olmyn şeylerin yzılmsı cn sıkıcı. En son ikiz krdeşimle fotoğrfımızı çekip, “Cnsu pnikledi” diye yzılınc çok güldüm. Bizi sevgili snmlrı trjikomikti. Çok tkmıyorum rtık bu tip hberleri. Onun dışınd sokkt insnlrın bn ilelerinden biriymiş gibi yklşmlrı hoş bir durum. Şöhretin bu trfını seviyorum. Mgzine de uzk durmuyorum.

Blog: Kendinizle ilgili şşırtıcı birşey söyleyin?

C.T.: Kickboks ypıyorum. Yşlılrl ilgileniyor, bkımevlerine gidip onlrl sohbet ediyorum. Bu r şn derslerine bşlycğım. Doğuştn yetenekli değilim m kötü ses olmdığını, ses tellerinin de tıpkı kslr gibi geliştirileceğini öğrendim.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz