Bayan Vücut Tipleri Nelerdir?

Vücudumuzu TANIYALIM

Bu y tüm kdınlrın merk ettiği vücut nlizine değinmek istiyorum. Hlk rsınd kullnıln tbirlere z çok hepiniz şinsınızdır. Ben de bu dilden çok uzklşmdn sizlere hngi vücut tipinde neler giyilmeli nelerden uzk durmlı gibi önemli detylr vereceğim.

Evet vücut tiplerini kbc 4 bşlık ltınd topluyoruz. Tbii ki bu 4 tipin dışınd oln vücut tipleri de vr m burd sıl önemli oln şey tipin dı y d ktegorize edilmesi değil vücudunuzun vurgulnmsı y d vurgulnmmsı gereken bölgelerinizin frkınd olmnızdır.

Gelelim bu syıd ylnızc ikisinden bhsedebileceğim vücut tipleri bşlıklrımız:

1-KUM SAATİ

2-ELMADOLGUN

3-ARMUT

4-DİKDÖRTGEN ATLETİK
[gllery ids="102963,102964,102965,102966,102967,102968,102969,102970,102971,102972,102973,102974,"]
Kum Sti: Aslınd her kdının ship olmk istediği vücut tipidir. Belirgin bir bel oyuğu ve feminen bir silüet. Dezvntjı ise fzl kilo lınırs ve bu kilolr eşit dğılmz ise klç y d göğüs problemleri yşnbilir. Bu vücut tipi için en uygun kıyfet seçimi şöyledir; beli vurgulyn ve vücud oturn modeller ve olmzs olmz nvelop elbiseler. Asl ypılmmsı gereken ynlışlr ise htlrı sklmy çlışmk için büyük bedene yönelmek; şırı dr modeller tercih etmek ve klçnın en geniş yerinde biten üst seçimleridir. Eğer klçnın geniş yerinde üst biterse göz direk bittiği yere odklnır ve incecik oln beliniz gölgelenir. Kum sti vücudunuz vr fkt fzl kilodn dolyı göğüs y d klç probleminiz vrs şğıd okuycklrınızı mutlk dikkte lın! iri göğüslere ship iseniz: üst bedende koyu, lt bedende çık renk tercih etmelisiniz. Ykd detydn, degjeden ve geniş yklrdn uzk durmkt fyd vr. Son olrk mutlk beli vurgulyn kesim ve ksesurlr kullnılmlı ki dikkt göğüslerden uzklşsın.

Geniş klçlr ship iseniz; üst bedende dekolte ve cesur renkler tercih etmelisiniz. Ayrıc vtk kullnımı d önemli bir detydır ki klç genişliğinize orntılı bir omuz oluşturursnız bir ilüzyon yrtrk geniş klçlrı küçültmüş olursunuz. Altt koyu renkler, düz y d hfif bol pçlr her zmn kurtrıcınız

Elm Dolgun: Bu vücudun en belirgin özellikleri dr omuzl, ort büyüklükte göğüsler, geniş krın, düz popo ve ince kolbcklrdır. Bizim dolgun olrk tbir ettiğimiz bu vücut tipinin dezvntjı elbette fzl kilolrdır. Fkt burd sıl ypılmsı gereken vntjlı bölgeye dikkt çekmektir. Örneğin; yk bileği inceyse onu çıkt bırkck modelde bir elbise, etek vey pntolon tercih edilmelidir. Robdn elbiseler ve boru pç pntolon olmzs olmzlrdndır. Hırk ve ceket kullnımın uygun bir vücut tipidir.

Am skın htlrı sklmk için büyük beden kullnm htsın düşmeyin! Unutmyın vücudunuzdn ne kdr bol giyinirseniz o kdr geniş görünürsünüz. Ölçülü dekolteler işinizi oldukç kolylştırcktır. Örneğin yerinde bir V dekolte y d diz ltınd bir etek hem güzel gerdnınızı hem de ince bileğinizi gözler önüne serecektir. Üst beden kıyfet seçiminde dikkt etmeniz gereken nokt ise dengeyi bozmmktır. Yni y tm belde biten y d klçd biten bir üst tercih etmeniz önemli. Böylelikle vücudunuzun proporsiyonun uygun giyinmiş olursunuz ki bu d yine bir ilüzyon misli dezvntjlı bölgeyi kptır. Kesinlikle ysk olnlr üstesi ise şöyle sırlnbilir: yüksek belli pntolonlr, bol ve kre formlu tişörtler ve çok dr üstler!

2 frklı vücut tipinden de bhsettik. Bir sonrki yzım kdr kendi vücut tipini merk edenler için genel bzı ipuçlrı vermek istiyorum.

Önemli oln hngi ktegoride olduğunuz değil doğru giyinmeyi bilmek. Şöyle ki; vücudunuzd kilo fzllığı olduğunu düşündüğünüz bölgeyi kt kt örtmeye çlışmyın! Unutmyın ki ne kdr ktmn yprsnız, kilonuz o kdr çok gözükecektir. Böyle bir durumd kumş seçimi de çok etkili bir rol oynr; kışkn, yumuşk kumşlr tercih edilmelidir, ilüzyon yrtm çısındn boyun çizgiler büyük bir yrdımcıdır. Kollrınızd klınlık söz konusu ise yrım kol yerine kolsuz, yrs kol uzun kol y d şğı doğru drln kollr tercih konusu olmlıdır. Unutmyın; her şey bir ilizyondn ibret ve bunu bşrck oln d sizsiniz.

Yorum Yaz