Riccardo Tisci’nin Kışkırtıcı Givenchy Tasarımları

Givenchy Riccrdo Tisci

Givenchy’nin kışkırtıcı rtistik direktörü, Pris mod evindeki 10. yılını kutlrken güçlü bir defile ve nefes kesici yeni bir mğz ile New York’ umut mesjı veriyor.

S 11 Eylül’ün yıldönümüne sygı duruşu niteliğindeki şovunuz tüm eleştirmenler övgü yğdırdı. Bşt bu fikre yklşımınız nsıldı?

C 11 Eylül bir şov ypmk için çok hsss bir trihti nck mod konseyi bize o günü yırmıştı. Givenchy’deki herkes projede çlışm konusund çok stresliydi m ben dünyyı yönlendirmeye yrdım eden bir enerji olduğun innıyorum. Bütün dinleri ynı yere getirerek, geleceğe sevgiyle bkm düşüncesi ile geçmişi ffedebileceğimiz bir noktd olduğumuz mesjını vermek istedim. Snırım bu Vs yüzden insnlr çok olumlu bir şekilde lgıldılr. Bu, büyük bir mod evinin çılgın, görkemli bir şov ypmsı gibi bir şey değildi. Sdece dürüst olmk ve sevgiden bhsetmekti.
[gllery ids=",104058,104059,104060,,104061,,104062,,104063,,,,,104064,,,,,,,"]
S Şov, gerçekten couture ve erkek de dhil giyime dir yptığınız her şeyin bir kutlmsıymış hissini verdi. Son 10 yıld neler öğrendiniz?

C Sevgi en önemli şeydir çünkü sevginin fiytı, ten rengi, cinsiyeti yoktur. Sevgi sevgidir. Beyninizden değil klbinizden gelen ve kontrol edemeyeceğiniz bir şeydir.

S Am krnlık bir yönünüz de vr. Rottvveiler köpekleri neredeyse logonuz hline getirdiniz ve modellerinizi Ltin gngsterler şeklinde giydirdiniz. Bu imjlrı nsıl uzlştırıyorsunuz?

C Benim stilimde zıtlıklr çok önemlidir. Romntizm ve krnlıkl, din ve cinsellikle sürekli oynrım. Bu önemli çünkü her şey benim içimden geliyor. Yrtıcı olmm dın bn pr ödendiği için çok şnslıyım. Couture ypıyor vey 300 bin Euro değerinde bir elbise tsrlıyor olbilirim fkt ynı zmnd bn yolculuğumd eşlik etmek isteyen herkes için ürünler yrtmy d ihtiycım vr. Bşrımın bir prçsı d, hem yetişkin kdın ve erkekleri hem de gençleri her gün giyilebilecek kıyfetler ile giydirmem.

S Neden Dontell Versce’ye sonbhr reklmlrınızd yer verdiniz?

C Aileleri, kbileleri ve çeteleri kutlmk istediğim için sevdiğim herkesi reklm kmpnylrımız dhil ettim. Dontell’yı seviyorum, bşldığımd bn kpıyı çn ilk kişilerden biriydi. İnsnlr tsrımcılrın birbirlerinden nefret ettiklerini snırlr m bu doğru değil. Onlr büyük sygım vr. Tbii ki hepsine değil çünkü hyt bu m Dontell, Kri Lgerfeld ve Heidi Slimne benim rkdşlrım. Hngimizin dh çok stış yptığı önemli değil.

S Kmpny ve koleksiyonlrınızd her türden çeşitliliği kuckldınız.

Mod dünysınd bu durumun yygınlşmy bşlmsının nedeni nedir sizce?

C Böyle olduğu için çok mutluyum çünkü bşldığımd yptığım şey için herkes trfındn yerden yere vuruldum. Trnsseksüel rkdşım Le T’yi bir reklmd oynttığım y d bir şovd çoğunlukl siyhi modellere yer verdiğim için tmmen sldırıy mruz kldım. Çok sf ve gençtim, insnlrın şokl tepki verdiklerini gördükçe kendimle dh d gurur duydum.

İşte ilk def o zmn, Givenchy çntlrını stmmın dışınd bir miktr gücümün de olduğunu frk ettim. Bu gücümü de evrene olumlu bir mesj göndermek ve insnlrın durup düşünmelerini sğlmk için kullncğım.

S Hepimiz, Instgrm hesbın yüklediğiniz fotoğrflrdn ileye verdiğiniz önemi biliyoruz. Peki y ilenizdeki rolünüz nedir?

C Sekiz kız krdeşten sonr ilk erkek çocuğum. Çok zorlu bir çocukluğum oldu m yine de bunu kimseninkiyle değişmek istemem. Annem ve kız krdeşlerimi dünydn korumk için gençken çlışmy bşldım. 17 yşındyken ise kendi hytım için bir şeyler ypmm ve kendimi ifde etmem gerektiğini hissettim. Böylece gidip, ileme dh iyi yrdımcı olbilmek için mücdele verdim. Temel olrk rolüm, bir bb rolüne dönüştü. Krdeşlerim de güçlü svşçılrdır. Am ynı zmnd en son doğn olrk d ilenin bebeğiyim. Hiç büyümemiş bir çocuk gibiyim.

TASARIMCI PROFİLİ… RICCARDO TISCI

Perkende Yıldızlrı

747 Mdison Avenue’dki 500 metrekrelik, yüksek tvnlı yeni mğzsıyl Tisci, tıpkı kentin müşterileri gibi çeşitlilik içeren ksesur grubunu özenle düzenleyebileceği bir ln yrttı. “Bu yüzden New York’u seviyorum,” diyor tsrımcı ve ekliyor, “Bleye, şık bir yere gidebilir vey sokklrd kybolrk şrkıcı ve sntçılrl krşılşbilirsiniz. Hrlem y d Brooklyn’e gidebilir ve kendinizi Avrup’d snbilirsiniz. Bu şehir dünynın klbi.”

RICCARDO’YA HAYRANLIK

Özel tsrım elbiselerini syısız kırmızı hlıd gördünüz m Tisci ynı zmnd, rlrınd New York şovun ktıln bu yıldızlrın d bulunduğu birçok ünlünün şiddetle rzuldığı sokk kıyfetleri de yrtıyor.

Yorum Yaz