Tatlı düşkünlüğünden kurtulun!

Ttlıy düşkünlüğümden sonund kurtuldum!

Citlin Gllgher 10-12 yşlrındyken, iyi niyetli m otoriter nnesi evde ttlı yenmesini ysklmış; bu yüzden Citlin okuldn eve gizlice şeker getirip hepsini yiyor, pketlerini de nnesi görmeden çöpe tıyormuş. Abur cubur ile hyt boyu sürecek oln svşı böyle bşlmış. Yirmili yşlrının bşlrındyken, sürekli olrk ekmek, mkrn ve kp kp dondurm lıp hepsini ylnız bşın bir oturuşt yiyormuş. 25 yşın geldiğinde 48 bedene kdr çıkmış ve ktı diyetler yprk üç sene boyunc sürekli üç beden küçülüp büyümüş. Bu durum cnı sıkıln 167 sntim boyundki Citlin, sıkıldıkç dh d kilo lmış. 37 yşın geldiğinde, Virgini’d yşyn, iki çocuk nnesi ve iki işte birden çlışn genç kdın, neredeyse 135 kiloy ulşmış.

Değişim

yılının Eylül yınd bir gün, Citlin bir yşındki oğluyl birlikte bir çocuk spor slonun gitmiş ve on yk uydurmkt zorlnmış. “Oturduğum yerden yğ klkmkt bile zorlnıyordum. Ve enerji dolu, ortlıkt hoplyıp zıplyrk oğlunu kovlyn bşk bir nneyi frk ettim” diyor. Meğer o nne, bir kişisel eğitmenmiş. Hytı boyunc hiçbir sğlık kulübüne üye olmmış y d herhngi bir spor ypmmış oln Citlin, ondn yrdım istemiş ve olumlu cevp lınc d çok heyecnlnmış.

Yşm Trzı

Citlin, yeni eğitmen rkdşıyl hftd iki kere ğırlık ve sğlık topu kullnrk çlışmış. Evde olduğu günlerde ise, koşu bndı üzerinde40 dkik yürümek gibi krdiyo egzersizleri ypmış. Böylece ltı y içinde 11 kilo vermiş m dh sonr kilo vermesi durmuş. Doktoru, sonuç görmek istiyors beslenmesinde ciddi değişiklikler ypmsı gerektiğini söylemiş. “Ttlılrı, pketinde ‘diyet’ yzn versiyonlrıyl değiştirmek işe yrmycktı” diyor.

Ttlıy düşkünlüğünden kurtulmkt krrlı oln Citlin, ilve şeker ve beyz un tüketimini kesmiş; doyurucu smoothie’ler, yğsız protein ve lif çısındn zengin sebzelerle beslenmeye bşlmış. En zoru ise, geceleri dondurm yeme lışknlığındn vzgeçmek olmuş m çok zor geçen iki hftdn sonr ttlı yeme isteği de geçmiş. Beslenmesinde yptığı köklü değişiklikler işe yrmış ve Citlin yd dört kilo vermeye bşlmış.

O zmn d egzersizlerinin yoğunluğunu rttırmy krr vermiş, ilk kez’nin yzınd bir buçuk kilometre koşmyı bşrdıktn sonr, yrışlr d ktılmk istediğini söylüyor, ilk seçimi ise bir çmur yrışı olmuş: “Tüm yrışmcılr kirli ve drmdğın gözükeceğinden dolyı, kendi hâlimden utnmycğımı düşündüm. Am ilk bitiş çizgisinden geçmek bn innılmz bir şevk verdi.” Ve bundn sonrki sene içinde bir tritlon, bir yrı-mrton ve 27 kilometrelik bir bisiklet turunu tmmlmış. Sonuç olrk rtık o 38 beden, fit bir kdın.

Ödülü

Citlin, “Her zmn kilolu oldum, bu yüzden önceden ypmdığım pek çok şey vrdı” diyor ve ekliyor: “Nihyet kolsuz yzlık elbiseler giyebileceğimi frk ettiğim günü htırlıyorum! Kollrımın böylesine

şekilli olmsıyl gurur duyuyorum.” Citlin, ğırlık kldırm, krdiyo ve boks derslerine ek olrk, hftd ltı gün, 25-40 km rsı koşuyor. Şimdi 40 yşınd oln genç kdın, kişisel eğitmen sertifiksını d ldı ve rtık çocuklrı on yk uydurmkt zorlnıyor. “Neler ypbildiğime hâlâ şşırıyorum” diyor, “içimde bu kdr enerji olduğunu bilmiyordum!”

Citlin’in Tvsiyeleri

Trtıyı unut. “Kendime sdece, belli bir yrışı tmmlmk gibi hedefler koyuyorum. Asıl mcım hiçbir zmn kilo odklı değildi.”

Ttmin ol. “Sen de benim gibi ttlıy düşkünsen, bu ihtiycını gidermek için elm y d bir prç bitter çikolt yemeyi dene.”

İnce (ve hızlı!) düşün. “Ayküstü yenecek hrik bir öğle yemeği için işlenmemiş şrküteri ürünlerini mrul yprklrın srıyorum, ynınd d şerit hâlinde kesilmiş sebzeler ve bir prç meyve vey peynir yiyorum.”

[gllery ids=""]

Yorum Yaz