Sürdürülebilir moda organik tasarımlar

Söz konusu sürdürülebilir mod, orgnik tsrımlr, dil ticret olunc onlr, “evimiz” dediğimiz bu büyük mvi küreye borçlrını ödüyorlr. Doğy sygı duyn Türk tsrımcılr ve mrklrını ykındn tnıyın.

EKOLOJİK HAREKET

Sürdürülebilir yşm için üretirken de kullnırken de yok edilirken de çevre dostu tsrımlrl koleksiyonlr oluşturmk onun tsrım felsefesi. Çocukluğund oluşn doğ tutkusu, bilinçlendikçe doğdki izimizi minimum indirme yollrı ryışın götürüyor. Böylece Nej’in hikyesi bşlıyor.

3K: Eko-mod konusund neler ypıyorsunuz?

NEJLA GÜVENÇ: Mod lnınd orgnik mlzemelerden oluşn koleksiyon hzırlyn tsrımcı ve mrk olrk yolum devm ediyorum. Doğl yşm tutkum “Ekolojik Hreket” olrk tnımldığım projeyi doğurdu.

3K: Frkındlığı ne zmn ykldınız?

N.G.: 21 ‘inci yüzyıld insnlrın doğ üzerinde yptığı thribt rtık gözle görünür boyutt. Toprğın, denizlerin, hvnın kirliliği, küresel ısınm, doğl kynklrın hızlı ve yüksek miktrd tüketimi ekosistemi derinden srsıyor. Durum bu kdr ciddi olunc, giydiğiniz kıyfeti sorgulmk d kçınılmz. Dolyısıyl orgnik kumşlr hem üretim çısındn etik ve doğ dostu hem de gelecek nesillere bırkılbilecek dh iyi bir dünyyı temsil ediyor.

3K: Sürdürülebilir mod neden bu kdr önemli?

N.G.: Hızlı modnın yrttığı çevresel, sosyolojik ve ekonomik zrrlrın zlmsı mod kımlrının yvşltılmsı ve sürdürülebilirliğin tekstil ve mod lnınd sğlnmsıyl mümkün. Eko-mod tsrımlr çevreyi düşündüğü gibi, hem tüketici sğlığını hem de tekstil sektöründe çlışn insnlrın sğlık koşullrını d ciddiye ln ürünler üretmeyi hedefliyor.

3K: Bu konud nsıl bir strtejiniz vr?

N.G.: Orgnik üretimin vntjlrındn fydlnıp ulusl ve uluslrrsı rend iş birlikleri yrtrk ekolojik yşm ve eko-mod bilincini rtırmk.
Mod nsıl ‘sürdürülebilir’?, Sürdürülebilir mod | Yşm Hberleri 3KMod

[gllery ids=""]

Hollywood yıldızlrı orgnik kıyfetleri tercih ediyor – Mod … 3KMod

Sürdürülebilir Mod – Grdrops İkinci El Kıyfet, Elbise, Çnt … 3KMod

H&M’den Conscious Exclusive koleksiyonu! – Elmelm.com 3KMod

H&M’den Conscious Exclusive Koleksiyonu | MODA – STİL – COSMOTURK 3KMod

Yorum Yaz