Memo Davran (Mert Davran) Kimdir?

MERT DAVRAN “İki̇mi̇ze Benzer” İle Müzi̇k Dünysın Hızlı Bi̇r Gi̇ri̇ş Yptı Sntçı İzmirli meşhur ‘Dvrn Krdeşler’in küçüğü oln Mert Dvrn; sesi, trzı, ykışıklılığı, sevimliliği, şrkılr hyt veren benzersiz yorumlrı ve unutulmz shne şovlrıyl herkesin gönlünde tht kurn bir şrkıcı. İlk single’ı “İkimize Benzer” ile de müzikseverlerden tm not ln bir sntçı. İnnılmz enerjisi, şkl bkn güzel gözleri, sesinin güzelliğinin klbinin güzelliğiyle birleşmesi ve ilk şrkısı ile listeleri lt üst etmesi hiç de tesdüf değil. Mert Dvrn çok bşrılısın ve sen gerçekten hriksın. “ikimize Benzer” hislerle seni çok seviyoruz ve yolun çık olsun diyoruz.

Müzik kriyerine kdr uznn yolculuğun nsıl bşldı? İzmir bn dr gelmeye bşlmıştı! Hiçbir iş güç yrlmdn İstnbul’ ğbeyimin ynın geldiğimde ne ypcğımı belki bilmiyordum m hyllerim vrdı. Anldım ki benim yerim bursıymış, hep burd olmk istemişim… İzmir’de mğzcılık ypıyordum İstnbul’d d devm ettim, Brndroom ve Hrvey Nichols’d çlıştım. Ağbeyim Mehmet Dvrn yılınd Kuruçesme’de Serpil Beny’ it bir kulübün işletmesini lmıştı.
[gllery ids="104447,,104448,,104449,104450"]
House müzik ypılcktı fkt istenen ilgiyi görmeyince birkç hft sonr ikimiz birden kendimizi shnede bulduk. Kulüp hftnın 5 gecesi cnlı müzik olrk devm etti. İlk shne deneyimim böylece bşldı. Serpil Beny benim yolumu çnlrdn biri oldu. Kendimi bildim bileli şrkı söylerdim, içimde hep bir rzu vrdı m Serpil’le tnışınc iyice çığ çıktı. Sonuçt bu işin eğitimini lmdım konservtur okumdım m çok istekliydim. Cnım rkdşım Bengü de çok destekledi beni. “Kendi yzdığım şrkılr vrdı, sn versem okur musun?” diye sorduğumd; Bengü de “Sen niye söylemiyorsun?” dedi. Bu konuşm pzr günü ypıldı, o çrşmb shnedeydim. Serpil Beny’ın yerinde Memo ile ‘Glxy Brther’ dlı bir show hzırldık.

Kfmızd bonus peruklrl shneye çıkıyor ve ikinci şrkıdn sonr fırltıyorduk. Çok eğlenceli, keyifli ve deneyim kzndığım müthiş bir işti.

Mehmet de şrkı söylüyordu yni! Sesi gür slınd güzel de denilebilir m hiç kulğı yok o yüzden bğırıyor mlesef. (Amn duymsın, ikimizi de mhveder vllhi!) Kendisi tm bir mestrodur, gerçek nlmd yol göstericimdir. Her şeyime krışıyor o yrı m büyüğümdür sygı göstermemiz lzım gelir, yoks biliyorsun!

Sonr shne çlışmlrın nsıl devm etti? yılınd Arnvutköy Level dınd bir yerde tek bşım shne lmy bşldım. Doğru dürüst mikrofon tutmyı bile pek bilmezken, bn çok deneyim ktn bir shne çlışmsı oldu. Bu rd Mehmet Dvrn, Eksen Group ile çlışmy bşldı. Gece hytının en önemli oluşumlrındn biri oln Eksen Group bünyesindeki Limonçello’d shne l dediklerinde heyecndn hvlr uçtum ve hemen bşldım. Sortie’de pzr kşmlrı gerçekleştirdiğimiz rbesk geceleri de çok sevildi.yılındn beri çok büyük bir grubun içindeyim, şrkılrımı söylüyorum ve çok mutluyum.

Mehmet Dvrn yni ğbeyin hytınd ne ifde ediyor?

Memo, hep yolumu çn oldu! Bu hyttki en büyük destekçim, yer yer shnede bn çok krışs d beni çok sevdiğini ve benim dh iyi olmm için çbldığını biliyorum. O benim idolüm, her şeyim. İki krdeş birz d delisiniz slınd! Birz mı? By deliyiz m ttlı delileriz! Çok büyük bir bğ vr rmızd; krdeş, rkdş, dost, bb, her şeyimdir. Beni çok eleştirir, özellikle shnede çok krışır m olylrı iyi nliz eder ve frklı bir gözle bkr. Senin gibi olmm diyorum, sen çok frklısın, zekisin diyorum m yine de benim mükemmel olmmı istiyor. Yşm koçum gibidir kendileri! Gözü, kulğı, hisleri müthiştir. Bugüne kdr edindiğimiz dostluklrd Memo’nun pyı büyük ve snırım doğllığımız ve nsılsk öyle olmmız bizi bu kdr sevdirdi. En çok d dinleyenlerim bunu nldı, Demet Aklın mesel!

Memo ile heyecnl ilk kez şrkıyı instgrm yüklediğimiz zmn, Demet Aklın hemen rdı ve çok tebrik etti. Sonsuz destekledi beni, müthiş bir kdın; onun doğlığının yrısı bile bende ols keşke! shne sntçısı olmk dh zor değil mi?

Shne bmbşk! Çok zor bir kere, cnlı şrkı söylerken shne duruşunuz, eliniz, kolunuz her şey önemli. Şrkı söyleyebilmek dışınd shne, bmbşk bir performns istiyor. Cnlı cnlı müşteriyle iletişimde olup, ne istediklerini nlyıp, nbz göre enerjiyi hiç düşürmeden şrkılrı bir düzene sokmk; pek koly değil m bn sorrsn stüdyod kulklıkl lbüm kydı okumk ve o duyguyu geçirmek dh d zor. Bir İzmirli olrk İstnbul sn ne ifde ediyor? Benim için İstnbul, gecesi gündüzü ve enerjisiyle her dim yşyn bir şehir; kim dünynın merkezinde olmk istemez ki! İstnbul’d yşmk bir yrıclık. Herkes şikyet ediyor; yok trfik vrmış, yok çok klblıkmış bence hiç dert değil burnın büyüsü bşk hiçbir yerde yok!

Mesel İzmir; doğduğum büyüdüğüm, huzurlu, skin bir şehir m en fzl 3 gün dynbiliyorum bury it olmuşum. Bu şrkıyı nsıl buldun, bulduğun n ne hissettin? Herkes bn rtık shne tmm m bir bsmk dh tlmn gerekiyor demeye bşldığınd, bir şeyler ypm vktimin geldiğini de nldım. Zeki Güner çok iyi rkdşımdır. Ziynet Sli, Bengü, Murt Boz, Ferht Göçer birçok sntçıd şrkılrı vr ve bu şrkılrı shnemde severek, klbimden gelerek söylüyorum.

Şubt’ınd Zeki’nin doğum gününde bir ry geldik, “Vr mı bn göre bir şrkın, prmı biriktirdim rtık şrkımı ver!” dedim. Zeki, “Bşk sntçılr verdiğim şrkılrdn oluşn bir lbüm hzırlıyorum, birkç tne de no nme şrkım vr.” dedi, 5 şrkı dinletti bn. En son ise ‘İkimize Benzer’i dinletti ve bu şrkıyı kendime yırdım dedi. Nolur bu şrkı benim olsun diye ylvrdım! O kdr güzel ki bendim bu şrkıdki kişi. Ruhum, beynim ve tüm klbimle bu şrkı benim için yzılmıştı. Ve şrkı benim oldu, gurur duydum kendimle birçok önemli sntçı vrken bn nsip oldu. Zeki tmm şrkın hyırlı olsun dedi ve ‘İkimize Benzer’le buluştuk o n… ‘İkimize Benzer’ şrkısı için kimlerle çlıştın? Uzun zmndır, Aşkın Nur Yengi’nin blsı Süheyl Yengi’den şn dersleri lıyorum. ‘İkimize Benzer’in söz ve müziği Zeki Güner’e it.

Albüm kpğını ünlü fotoğrfçı Aytekin Ylçın’ın çektiği ‘İkimize Benzer’in vokl koçluğunu 90’lı yıllrın unutulmz ismi Ayşen Şimşekyy üstlendi. Klibi İspny’d çekildi. Brselon’nın frklı yerlerinde çekilen klipte, ünlü modcı Benn Bl’ın tsrımlrını giydim m kendimden de bzı dokunuşlr ekledim. Emrh İş ve Nurettin Çolk’ın rnjesini yptığı, DMC müzik etiketiyle yyınlnn şrkım, çıktığı ilk gün Itunes’un en çok indirilen prçlrı rsınd 7. sıry yerleşti. Rdyolrın d fvori şrkılrındn olmyı bşrdı, çok mutluyum.

Shneye çıkrken bir uğurun vr mıdır? Belki çok ilginç gelebilir m teyzemin bn hediye ettiği pntolonu her giydiğimde bn uğur getirdiğini ve bir şekilde o gece meknın dolduğun innıyorum. Ailem benden çok heyecnlı, bbmı kybettik m nnem ve nnennemin dulrındn dh büyük bir uğur olbilir mi bu dünyd? Annennem; televizyon bşındn hiç yrılmıyormuş ve her çıkn şrkıcıy “Mert çıktı işte.” Diyormuş. Her şrkıcıyı bn benzetiyor, cnım benim…

Bu kdr koşuşturmnın ynınd sosyl sorumluluklrını d unutmyn bir bireysin, Çb Derneği’nde ktif olrk görev lıyorsun birz nltır mısın?

Çb Derneği (Çğdş ve Bğımsız Yrdımlşm Derneği) yklşık 11 yıldır çlışmlrını sürdüren bir dernek. Son 2 yıldır d ‘Çb Genç’ kuruldu ve biz gençler, gençler için cnl bşl çblıyoruz. Çok büyük 2 orgnizsyon imz ttık; Sezen Aksu ve Trkn konserlerini gerçekleştirdik. Sezen Aksu ile Lütfü Kırdr’d yptığımız etkinlik sırsınd shneye çıktım, dh ne olsun! Çb, çocuklr ve gençlere olduğu gibi bn d innılmz kpılr çtı. Tüm dernek rkdşlrım cnı gönülden teşekkürler. Bundn sonr neler ypcksın? Hyllerim büyük, ypmk istediklerim çok! Dh yolun bşındyım, uzun bir yol beni bekliyor. Doğru dımlr trk ve üzerine bir şeyler ktrk emin dımlrl ilerlemek ve klıcı olmk için elimden geleni ypcğım. En büyük hedefim ise her şrkıcının er meydnı oln ‘Açık Hv’d shne lmk.

Yorum Yaz