Maldivler tatil ve balayı rehberi

MALDIVLER, HİNT OKYANUSUNDA 1200 ADADAN OLUŞAN BÎR ÜLKE… HÎNDÎSTANIN GÜNEYİNDE VE SRİ LANKANIN YAKLAŞIK 750 KİLOMETRE GÜNEYBATISINDA YER ALIYOR. ADALARIN 281’ÎNDE YAŞAM VAR VE BUNLARIN 195’ÎNDE MALDÎVLÎLER YAŞIYOR. 86’SI ISEOTELADA.’ CONSTANCE MOOFUSHI DE, SOUTH ARI ATOLDE BULUNAN BÎR OTEL ADA. CONSTANCE HALAVELIÎSE HALAVELI ADASI ÜZERÎNE KURULU BÎR OTEL

HİNT OKYANUSU’NUN büyülü tmosferine kvuşmk için heyecnlnıyorum. Hritd belli belirsiz seçebildiğim, dünynın bir ucund, Hint Okynusu’nun ortsınd kendi bşın nzenin, küçücük, minicik dcıklr gidiyorum; Mldivler’e…

Hint Okynusundki lüks oteller zinciri Constnce’ın Moofushi ve Hlveli’deki iki yrı tesisini deneyimleyeceğim.

Bir kolum Constnce Otelleri’nin Türkiye Direktörü Oy Mumcuoğlu, diğer kolum d Qtr Hvyollrının Pzrlm Müdürü Zeynep Esin giriyor. Bn; “Cennete uçmy hzır mısın?” diyorlr; “Evet, hzırım!” diyorum.

Yolculuk İstnbul ve Doh rsı Qtr Hvyollrı ile bşlıyor.

Uçuş bşldıktn sonr menüyü incelediğimde, dünynın dört ünlü şefi Nobu Mtsuhis, Tom Aikens, Rmzi Cohuieri ve Michelin yıldızı ln ilk Hintli Şef Vineet Bhti’nın özel seçimlerinden oluşn listeyi görüyorum. Vineet’in leziz çorbsını 30 bin fitte yudumlmk uçuşun konforunu ve lüksünü nltmm yrdımcı olcktır hiç şüphesiz.

“PARAYI DA KREDİ KARTINI DA UNUTUP BAMBAŞKA, HATALI BİR DÜNYADA MUTLU MESUT YAŞIYORSUNUZ.”

Hmd Uluslrrsı Hvlimnı; uzy üssü gibi. Qtr VIP ekibinin rehberliği ile hvlimnını gezerken Mldivler’in bşkenti Mle’ye gitmek üzere uçğ oturmuş olduğumu frk ediyorum. Doh’dn dört buçuk stlik uçuşun rdındn Mldivler’deyiz.

Constnce Otellerinin orgnize ettiği deniz uçğıyl eşsiz turkuz sulr süzülerek kuzeyde bulunn Constnce Moofushi’ye vrıyoruz.

İner inmez; ‘Bu noktdn itibren ne ykkbı, ne de hbere yer vr’ tbelsı ile krşılşmk bize ‘prlel evrende cennetteyim’ hissi veriyor. Artık ne zmn vr ne de mekân…

Öyle bir ur’y giriyorsunuz ki, snki sırtınız yük olmuş dertler uçkt gökyüzüne svrulmuş; rtık hfiflemiş ve özgürleşmiş gibisiniz.

Mldivler her kesim için çok uygun; genç çiftler, yşlı çiftler, çocuklu ileler için bile. Anck blyı çiftleri için çık deniz dâhil, her köşe ve buck özel düşünülmüş detylrl dolu. Açıklrd, mercnlrın üzerinde tek şemsiyelik düzenekleri görüyoruz. Bu set-up, blyı çiftleri için romntizmin doruğund khvltı y d gün btımınd romntik bir kşm yemeği için özel olrk kurgulnmış.

El değmemiş beyz kumlrı, mvinin her tonunu brındırn denizi ve uçsuz bucksız shilleri ile hylleri gerçeğe dönüştürecek nitelikte bir krtpostlın içine giriyorsunuz snki. Adlrd golf rçlrındn bşk tşıt yok. Onlrd büyük sessizlik içinde çlışıyorlr. Htt deniz uçklrı bile ses kirliliği yrtmmk için uyku stlerinin dışındki zmn diliminde çığ iniyor ve sessiz ilerleyen teknelerle dy ulşım sğlnıyor. Moofushi Adsı’nın tümünü 15 dkikd dolşbilirsiniz nck dnın içinde dolşırken kendinizi bir jungle’ın içinde hissetmeniz münkün.

Kendisi küçük m ilhmı büyük bir düny Moofushi… Çoğu insn ylın yk dolşıyor. Akşm kumsldn ttlı ttlı sesler geliyor. Bşk bir trft, yine ynı şekilde pistte ylın yk dns eden çiftlerin şk dolu shnelerine de şhit oluyorsunuz. Hmklrd kıkırdynlr ve mütemdiyen gülümseyen yüzler, dyı coşkulu kılıyor. Moofushi’de ‘her şey dâhil’ sistemi sl pr hrcmnızı gerektirmiyor. Pryı d kredi krtını d unutup bmbşk, hyli bir dünyd mutlu mesut yşıyorsunuz. Bn smimiyeti ve sevimliliği ile Moofushi, bir yndn d çiçek çocuk dönemini çğrıştırıyor. Moofushi çıklrınd yptığımız dlışt bizimle rks eden su kplumbğlrı ve yunuslr gecelerce rüylrım girdi. Su ltınd cennetin bir
bhçesi vrs o d bursı olmlıydı.

Sbh erken stlerde yükselen su, kşm stlerine doğru lçlmy bşlıyor ve gündüz yüzdüğünüz lnd denize doğru uzyn romntik bir yol çılıyor ve bu yold ıslk kumlrd ylın yk yürümenin zevki ph biçilemez.

Michelin yıldızlı şeflerin hzırldığı menüler ile uluslrrsı lezzetleri deneyimleyebilir ve tdı dmğınızd klck yemekleri htırlrınız ekleyebilirsiniz. Hem su üstü villlrının hem de bhçe villlrının pyrı hoşluklrı vr. Bunun ynı sır konfor ve lüksün fzlsı vr eksiği yok.

HALAVELİ

Moofushi Adsı’ndn sürt teknesiyle Hlveli Adsı’n geçiyoruz. ‘Buryı Moofushi’den dh çok sevemeyiz’ diyordum, nck d bizi nınd kendine çekiyor. Hlveli lüks özelliği ile çok dh yrıclıklı. Nefis kumsllrı oln bu dyı dolşmk 20 dkiknızı lıyor. Tmmıyl blyı çiftlerine özel olrk düzenlenmiş bir tesis bursı. Ortlıkt insn görme ihtimliniz son derece düşük. Odlr o kdr iyi düzenlenmiş ki, kimse dışrı çıkmk istemiyor. Anlşıln bhçe villlrı kendi içinde bir krllık; kpıyı siz

çmıyorsnız kimse çmıyor. Bhçeye yerleştirilmiş küvetler, yıknm üniteleri bmbşk deneyimler yşmk için kurgulnmış.

Deniz üstü villlr okynus meydn okuyor âdet. Üç dımd okynus iniyor, eşsiz su ltını inceliyorsunuz. İsterseniz yıldızlr bkrk uykuy dlbilir isterseniz de blıklrl sohbet ederek rüyy geçebilirsiniz; htt uynınc kendinizi turkuz renkteki sulr tbilirsiniz.

Hlveli’de dünynın en iyi restornı elBulli de Ferrn Adri’nın mutfğınd yetişen Ktln Şef Jordi Vil bize, doyumsuz bir lezzet şöleni yştıyor. Otelde n restorn Jhz; Asy füzyon mutfğı Jing ve Meeru brbekü restornı deneyimlenmesi gereken lezzetler sunuyor. Moleküler mutfk,
füzyon mutfğı ve düny mutfğının her çeşidini bu üç restornd bulbilirsiniz. Romntizmin ise en yüksek seviyede olduğundn hiç şüpheniz olmsın. Restornlr, geniş şrp menüsüyle de blyı çiftlerine romntik nlr yştmyı hedefliyor. Dlış keyfini doysıy yşmnız için de fırstlr sunn Constnce Hotels & Resorts’un hem Moofushi hem de Hlveli’deki SPA hizmeti ile de kendinizi şımrtıp blyınızı tçlndırbilirsiniz. İnsn bu dlr hiç ybncılık çekmiyor. Snki hytınızın bir döneminde burlr itmişsiniz gibi çbuck kvrıyor sizi. İşin en zor kısmı ise ved zmnı oluyor. Dönüş yolculuğu için deniz uçğın binmek üzere tekneye doğru ilerlerken ‘gerçeğe dönüş – bck to relity’ yzısı hepimizi içten içe ğltıyor. BALAYINA ÖZEL

Blyı çiftleri; Mldivler’e giderken ynınızd mutlk gelinlik ve dmtlığınızı d götürün. Düğün stresini tmış olmnın verdiği rhtlıkl Mldivler’de en çılgın pozlrınızı ve unutulmyck nılrınızı oluşturbilirsiniz. Htt isterseniz Constnce Hotels nd Resorts sizin için, hem Moofushi hem de Hlveli’de yeniden nikâh mersimi düzenleyebilirve dınız Mldivler’de üzerinde isminizin yzıldığı bir ğç dikebilir.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz