En İyi Moda Stil Tasarımları

YARATICILIĞIN BUYUK GİZEMİ

Tüm bu örneklerde görüldüğü üzere nne figürü, k rkteri, giyimi, stili, trzı ve duruşuyl tsrımcılrın yrtıcılık sürecinde önemli rol oynuyor. Bir kesimde, zrif bir elbisede, bohem bir stilde y d yünlü bir kumşt nnenin ruhu vrlığını sürdürüyor. Am burdn yol çıkrk her kıyfetin rksınd mutlk nnenin bulunduğunu d söyleyemeyiz. Hele ki yrtıcılığın ve dehnın sonsuz ve bilinmeyen gizemle her sezon ve her koleksiyond şşırtmy ve milyonlrı hyrn bırkmy devm ettiğini düşünürsek, bu büyük gizemin sdece nneden mirs kln etkilerle sınırlı klmdığını dh iyi nlrız. Yrtıcılığın sırrını modnın peşinde koştukç rmy devm edeceğiz.

TASARIMCILAR VE ANNELERİ

• Tyvn sıllı Ameriklı tsrımcı Alexnder Wng’ ilk dikiş mkinesini nnesi Yin Wng’ın hediye ettiğini biliyor muydunuz?

• Ekolojik bilinciyle dikkt çeken, sıkı hyvn hklrı svunucusu ve vejetryen yemeklerle ilgili pek çok kitp yyımlyn Stell McCrtney’nin nnesi Lind McCrtney’nin kızının tsrım felsefesi üzerindeki etkisi büyük. Tsrımlrınd sl kürk ve deri kullnmyn Stell McCrtney nnesinden nsıl feyzldığını nltıyor: “Eskizlerimde snki nnemi çiziyorum. Vintge ve modern prçlrı yorumlm trzı, bohem stili, cesreti ve duruşuyl benim rol modelim.” 1953 yılınd Rosit ve Ottvio Missoni trfındn kuruln Missoni mrksı, çiftin kızlrı Angel Missoni ve onun kızı, mrk elçisi, ksesur tsrımcısı Mrgherit Missoni trfındn yştılmy devm ediyor.

• Fendi’nin ünlü “bguette” çntlrının yrtıcısı Silvi Venturini Fendi, nnesi, İtlyn tsrımcı Ann Fendi’nin kendisi için efsne olduğu söylüyor: “Çocukken nnemi dh sık görmek için ödevlerimi ynım lıp Krl Lgerfeld’le birlikte çlıştıklrı tölyeye gider, onlrı izlerdim.” Silvi Fendi’nin kızı Delfin Delettrez’in mücevher tsrımcısın dönüşmesi mod ve stilin ile geleneği hlinde nesilden nesile iletildiğini gösteriyor. Geçtiğimiz ğustos yınd hyt ved eden, örgülerin krliçesi olrk nıln Frnsız modcı Soni Rykiel, kendisiyle birlikte çlışn, mrknın rtistik direktörü kızı, ilhm perisi, sğ kolu Nthlie Rykiel’ kdın özgürlüğü ve cesreti üzerine şekillenen mod felsefesini mirs bırktı.

• Frnsız tsrımcı Simon Porte Jcquemus,

“Vlerie” ismini verdiği Resort koleksiyonunu 19 yşındyken kybettiği nnesine ddığını, koleksiyonun modeli Jon Preiss’in nnesini çğrıştırdığını söylüyor. Jcquemus, koleksiyonlrıyl resmettiği çocuk-kdın”ın nnesinin güzelliğine, doğllığın ve duygusllığın gönderme yptığını nltıyor.

 

[gllery ids=""]

Yorum Yaz