Uyku Kalitesini arttıran yataklar ve yatak odaları

Pek çok insn uykusuzluktn şikyet ediyor.

Hytımızın üçte birlik bölümünün ytkt geçtiğini düşünürsek (25 yıldn fzl!), uykunun değerini de nlmış oluruz. Sbh zinde olmk şrt. Bu nedenle ytk odmızı ve ytğımızı seçerken işin profesyonellerine kulk vermek gerekiyor.

Zevk ve ihtiyç

Uyku fizyolojik bir ihtiyç mı? Zmn kybı mı? Yoks zevk mi? Herkesin kendine göre bir cevbı vr; m ypıln rştırmlr sonucund, % 5’lik bir bölüm uykunun zorunluluk olduğunu, % 58″lik bir bölüm zevk. % 37 lik bir bölüm ise bunun bir hk olduğunu belirtiyor. Her şeyden önce uyku, bir geçiş dönemi olrk kbul edilmeli. Pillerinizi şrj etmeye yryn, m ynı zmnd psikolojik dengeyi sğlyn (rüylr rcılığıyl) dinlenme şekli. Uyku krşısınd hepimiz ynı değiliz. Bir trft “kıs süreli uykuculr”, ki bu kişiler için ltı stlik bir uyku dilüni yeterli oluyor, diğer bir trft ise “uzun süreli uykuculr”, bu kişiler ise gün içinde dokuz stlik uykuy ihtiyç duyrlr. Genellersek, yedisekiz stlik bir uyku diliminin yetişkin bir insn için yeterli olduğunu söyleyebiliriz.

Uykusuzluk ve uyku ilçlrı

“Uykusuzluk ve şırı uyum, insnlrın % 30’unun şikyetleri rsınd (çoğunlukl ise kdınlr ve yşı ileri kişiler); m bu kişilerden sdece % 1 O luk bir bölümü için gerçek şikyetlerin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz” diyor Montpellier den Nöroloji ve Uyku Uzmnı Jcques Touchon. Pris’teki Uyku Merkezi nde görevli oln ve “Krl uyku” isimli kitbı yzn Dr. Dmien Leger, uykusuzluk için en çok ilç tüketen milletin Frnsızlr olduğunu, onlrı Almnlrın, îngilizlerin ve İtlynlrın tkip ettiğini belirtiyor. En iyi olmktn uzk bir çözüm: “Uyku ilçlrı ise uyku sırsınd zrrlı olbilecek zehirlerden oluşuyor” şeklinde belirtiyor Prof. Dr. Touchon. Büyük bir risk yrtrk kronik uykusuzluğ sebep olbileceklerinin önemle ltını çiziyor. Tüm bunlr krşılık, iyi bir uyku için mükemmel konforlu bir düzenin yeterli olcğını bilmeniz gerek!

Ytm ve deneme

Uyku uyuycğınız mekân konstre olmk iyi bir bşlngıç olbilir. Diğer bir bşlngıç noktsı ise her gün kullndığınız ytğınızı, her on yıld bir kontrol etmek. Her gece en z otuz kez pozisyon değiştirdiğinizi ve çiftler için bu syının ikiyle çrpılcğını düşünün… Ytğınız bşlngıçtki konforunu yitirecektir. Lborturlrd ypıln rştırmlr sonucund, lıer gün bir stlik uyku ile on yıllık bir kullnım sonucund ytğınızı değiştirmeniz kçınılmz. Birinci kurl: Ytk lmy zmn yırın. Bu nedenle de cumrtesi kşmı mğznın kpnmsın yrını st kl lınn bir ytğın içinize sineceğini düşünmek ynlış olur. Eğer çift kişilik bir ytk lcksnız o zmn ytğı lmy birlikte gitmelisiniz. Bu rd yorgun olmmy dikkt edin. Çünkü yorgunken bkcğınız herhngi bir ytk sizin için mükemmel görünebilir. Bu rd dh önce kullndığmız ytğ dh ykın olnım seçmenizde yrr vr. Sou olrk ytğrnızın yüksekliğini düşünmenizde de y ri1 vr. Çok lçk bir ytk seçerseniz, sbhlrı ytğı düzeltirken belinizin ğrıycğını unutmyın.

Döşekler ve yylr

Bşlngıç olrk somy ve şilteyi ynı mrk lmy çlışın, çünkü bu iki prç, berber kullnılmk üzere üretilir. Sdece şilteyi değiştirmek ise her zmn için kötü bir çözümdür. Kullnılmış bir somy üzerinde kullnıln yeni bir şilte, norml süresinden dh kıs zmnd eskiyecektir. Şilte ile rnızdki uyum gelince, en önemlisi iyi ve rht olduğunuzu hissemıek. Ytm şeklinizi değiştirmeniz de gereksiz.

Döşeği lt üst etmek

Lteks döşekler genellikle lt yüzlerine göre ypılmıştır. Bu nedenle bu ytklrı ltüst etmenin gereği yoktur. Uyurken terleriz ve bu ter döşek trfındn emilir. Gerekli önlem lınmzs kıs sürede nem oluşur ve bu d toz böceklerinin yuvlnmsı için idel bir ortm oluşturur. Bununl birlikte, doğrudn zemine konbilen ytklrınd ltınd

Eğer cinsel yşmınız fntzilerden uzks, o zmn ytk odnızı kuzeye vey btıy tşıyın ve duvrlrınızı beyz vey griye boyyrk kırmızı renkten kurtrın.

Mobilylrd sırlı çılrdn skının, ynlrı kldırın, odd ytğınızdn pencere ve kpıln görebileceğiniz bir düzenleme gerçekleştirin. Onenıli bir ipucu: Objelerin çift olmsın dikkt edin (iki tblo, iki bitki…), bu şk ilişkilerinizi iyileştirmeye yrycktır.

Feng Shui uzmnlrı iç seslerini duymyı ve dinlemeyi mçlıyorlr ve mobilylr için en uygun yeri, renk terchini ve mterylleri bulmy çlışıyorlr.

zmnl küçük su birikintileri oluştuğu görülmüştür. Bu nedenle rd sırd döşekleri ters çevirerek hvlndırmk gerekir.

Yumuşklık ve sertlik

Sert döşek y d tht üzerinde uyumnın dh iyi olduğunu svunn görüş tmmen ynlıştır. Omurgnın çok iyi korunmsı gerekmektedir. Bir ytğı denerken özellikle sırtınızın bel bölgesinde ytğ gömülmemesine dikkt etmelisiniz. Eğer elinizi böbreklerinizin ltın doğru geçirebilivorsnız, o zmn d döşek çok sert nlmın gelir. Çift kişilik bir ytk seçmeden önce, ytkt ytck kişilerin vücut ğırlıklrının ve vücut biçimlerinin birbirinin ynı olmdığını göz önünde bulundurmlısınız. Bu nedenle, her ytk üreticisinin bu lnd kendine göre bir trzı vrdır. Geniş ytklrın vntjı ytışınızı kişiselleştirme imknın ship olmnız. Genllikle erkekler için dh sert, kdınlr için ise dh yumuşk ytklr tercih edilir. İki şilte bir somy üzerinde, iki somv bir şilte için, iki şilte ve iki somy ise bir ytk oluşturmk için kullnılbilir. Her türlü kombinsyon mümkün.

Uyku ve sğlık

Dh önce sdece hstnelerde bulunn yk ve bş bölümü hreket edebilir ytklr d günlük yşntımız girdi. Bu ytklrd konfor isteğinize göre değişebiliyor: Bş bölümünü birz kldırrk televizyon seyredebilir vey kitp okuybilirsiniz; bu ytklr özellikle sırt ğrısı olnlr için tvsiye ediliyor. Yün şilte de bugün tekrr odlrımızd belirmeye bşldı, bu ürünün tercih edilmesine sebep ise estetik ynının dışınd konforlu, yumuşk ve doğl ısıyı yrlybilir özellikte olmsı. Çok rhttır, teri emer, m zmnl bsılır. Her beş y d ltı yıld bir yün ytklrın yeniden trnmsı gerekir. Bu yeni bir döşek lmk kdr phlıy mlolbilir. Yünlerin eşit olrk dğılmsını sğlmk için bşlngıçt yün ytklrı hemen her gün ters çevirmek gerekmektedir. Dh sonr bu işlem hftd bire iner. Yün ytklrın ğır olduğunu d htırltmkt yrrr vr!

DOĞTAŞ – Ytk Odlrı

[gllery ids=""]

Ytk Odlrı

Angel Avngrt Ytk Odsı Avngrt Ytk Odlrı Mobily İnegöl …

DOĞTAŞ – Ytk Odlrı

Ytk Odsı, Ytk Odlrı, Ytk Odsı Modelleri – İder Mobily

Yorum Yaz