Türkiye’nin En Çok İzlenen 10 Youtube Kanalı

Dery Bykl Youtube Knlı

Nsıl krr verdiniz Youtube knl çmy?

Uzun suredir böyle bir şey ypmyı düşünüyordum, m doğru insnlrl doğru zmnd ypmyı bekledim. Kızımın bir rkdşı rcılığı ile Fshion Link ile tnıştım. Doğru insnlrı buldum, doğru zmnd bu zmnmış dedim ve bşldık.

Sizce YouTube’un bu kdr ilgi görmesinin sebebi ne?

Koly ve her st ulşılbilir olmsı. Evde, yold, her n her yerde kıllı telefonlrdn, tbletlerden kolylıkl seyredilebilir olmsı, istediğiniz içeriğe en özgün biçimde ulşbiliyor olmk ve tekrr tekrr izlenebilmesi YouTube’u czip kılıyor.

Sizce YouTube televizyonun yerini lck mı?

İkisinin yeri frklı tbii. Belki televizyonlr ve YoüTube birbiriyle ortk bir yerde buluşup, orty çğın hızın uygun, bizleri memnun edecek yeni bir sistem geliştirirler. Hızın ve koly erişilebilirliğin önemli olduğunu rtık hepimiz biliyoruz. Çğ yk uydurmk lzım.

[gllery ids="102943,"]

İzleyicilerinizi ileride neler bekliyor?

Bence yptığımız şey değişik bir şey oldu, çektiklerimizden yol çıkrk söylüyorum. Seyirciler seyrettikleri zmn hem hoşç vkit geçirecek, hem de yrtıcı fikirler ve pylşımlrın olduğu, ynı zmnd oyuncu kimliğimle perçinlenen videolrı izleme fırstı yklycklr. https:www.youtube.comDeryBykl

Asli Özdel Youtube Knlı

Nsıl krr verdiniz Youtube knl çmy?

Amerik’d profesyonel mkyj eğitimimi tmmldıktn ve bir süre çlıştıktn sonr Türkiye döndüm. Youtube çok uzun sûredir hytımdydı. mkyj eğitimimi tmmldıktn sonr rkdşlrımın ısrrıyl Youtube mkyj videolrı çekmeye ve öğrendiklerimi pylşmy bşldım. Anlycğınız büyük ısrrlrın sonucund oldu, iyi ki de video çekmeye bşlmışım :) Şimdi ols cesret edebilir miydim bilmiyorum m.

Sizce YouTube’un bu kdr ilgi görmesinin sebebi ne?

Youtube şhsi bir yer. Siz evinizde oturup video çekiyorsunuz ve sizi izleyenlerde en rht olduklrı zmnlrd, kflnnı boşltmk istediklerinde sizi izliyor.

Sizce YouTube televizyonun yerini lck mı?

Kesinlikle! Ben 5 yıldır televizyon yerine Youtube izleyicisiyim. istediğim her konud video bulbilmem ve bunun prodüksiyon olmmsı çok hoşum gidiyor. Şhsen çoğu kişinin TV dünysındki shtelikten rtık sıkıldığını düşünüyorum. Dolyısıyl d Youtube’un smimi ve interktif ortmı bir süre sonr TVnin yerini lcktır. İzleyicilerinizi ileride neler bekliyor? izleyicilerimi ilerde güzel ve değişik şeyler bekliyor. Knlımın konseptini birz dh genişletmeyi plnlıyorum, her zmn mkyj ve mkyj tekniklerini bulbilecekler m dh lifestyle içerikler de üreteceğim. Tm olrk dety veremiyorum çünkü ben de şun kfmdkileri toprlmy çlışıyorum, m güzel şeyler geliyor. https:www.youtube.comsliozdel

Billur Stci Youtube Knlı

Nsıl krr verdiniz Youtube knl çmy?

Video çekmek, blogdki içeriği videolrl desteklemek slınd yılındn beri hytımd vr oln t şeydi. Am mlesef bu youtube’ tşımm nck 1.5 seı ıe önceyi buldu. Nsıl hytımız her H geçen gün yeni bir sosyl medy rcı giriyors ve yptığımız işi frkı knllrdn desteklememize imkn veriyors, benim için youtube slınd en bşındn beri vr oln m benim hep ertelediğim bir rç olrk şimdi hytım iyice girdi ve bş köşeye oturdu. Benim için henüz yeni yeni tnıdığım bir düny ve yepyeni bir soluk olduğu için, bloğ bşldığımdki ilk heyecnı tekrr yklmış gibi hissediyorum. Son 4 ydır düzenli olrk bol bol ve düzenli olrk video d çekip pylşıyoruz.

Sizce YouTube’un bu kdr ilgi görmesinin sebebi ne?

Bu dünyd gerçekten çok yeni olduğum için sıkı bir YouTube tkipçisi olduğumu söyleyemem. Kendi ürettiğim içerikle ilgili, blogd ve instgrmd ynsıttığım dünymı şimdi bşk bir

knldn yine ynen blogd yptığım gibi pylştığım için, rutini birz bozmuş ve bloğ renk ktmış olbilirim. Youtube izleyicisi olrk bktığımd ise. beni yklyn bir içerik bulduğumd dkiklrc, stlerce, kıs fim izler gibi merkl bu dünynın içine dlbiliyorum.

Sizce YouTube televizyonun yerini lck mı?

Birçok çıdn televizyonl yrışs d bence ikisi de hl bşk dünylr. İzleyicilerinizi ileride neler bekliyor?

Ben yıllrdır gezip görüp keşfettiğim şeylerden bhsedip, onlrı pylşmy çlışıyorum. Şun youtube ile bu pylşımlr bir de sözel nltım eklendi, iş nedeniyle çok seyht etme fırstı bulduğum için, ğırlıklı seyht ve lifestyle videolrı pylşıyor olcğım. Yine hytımın odk noktsınd offnegiysem.com olduğu için stil mod, lışveriş üzerine de bir çok içerik olck. Spor d hytımd önemli bir noktd olduğu için onu d ileriki zmnlrd knlım dhil etmeyi plnlıyorum. https:www.youtube.combillurstci

BUSE TERİM Youtube Knlı

Nsıl krr verdiniz Youtube knl çmy?

Aslınd benim Youtube knlım’ten beri zten vrdı. Am ktif olrk kullnmıyordum. Youtube’un yeni medy dediğimiz knllr içerisinde ne kdr büyüyeceğini ve ileriye gideceğini frk ettiğim nd. Fshion Link ile yollrımız kesişti. Onlrın d teşvikiyle knlımı dh ktif hle getirmeye krr verdim. Ağustos yınd knlımın 4000 bonesi vrdı. Şimdi 100 bin boneyi geçmenin sevincini yşıyorum. Sizce YouTube’un bu kdr ilgi görmesinin sebebi ne?

Artık herkes uzun televizyon stleri yerine ellerindeki telefonlrdn birkç dkiklık videolrı izlemeyi tercih ediyor. Benim için YoüTube çok dh smimi bir ifde rcı. YouTube’un sevilmesinin bir diğer sebebi ise içeriklerin bir fyd sğlmsı, fyd sğlrken de sıkmmsı. Mkyj y d modyl ilgili bir trendi nltmkl klmıyor, nsıl giyileceğini y d nsıl kendi üzerinizde uygulnbileceğini de gösterebiliyorsunuz.

Sizce YouTube televizyonun yerini lck mı?

Evet kesinlikle. Bir süre öncesine kdr Netflix ve Hulu+ d yoktu. Bu online pltformlr şimdi kendi prodüksiyonlrını, dizilerini üretiyorlr. Yurt dışınd YouTube için kıs kıs show’lr vey 5-6 dkiklık diziler çekiliyor. Son zmnlrd Türkiye’de de hem knl shipleri hem de kişiler Youtube’u dh ktif kullnmy ve Youtube’ özel içerikler üretmeye bşldı. Yklşık 5 yıl içerisinde Youtube’un televizyonun yerini lcğın innıyorum.

İzleyicilerinizi ileride neler bekliyor?

İçeriklerimi üretirken izleyicilerden gelen sorulr, yorumlr en büyük yol göstericim. Önümüzdeki ylrd onlrdn gelen istekler doğrultusund ilerlemeye devm edeceğim. Youtube benim n işim değil m hobi olrk büyük keyifle ypıyorum. Onlrın merk ettiği sorulrı cevplmy, frklı kendin yp fikirlerini uygulmy, kombin önerilerime ve beklemedikleri sürpriz içeriklerle krşılrınd olmy devm edeceğim. https:www.youtube.combuseterimcomtr

Melis Beleli Youtube Knlı

Nsıl krr verdiniz Youtube knt çmy?

13 yşındyken nnemin bn izlettiği bir video ile YouTube’u keşfettim. Wendy’s Lookbook isimli bir knlın “Atkı 25 Frklı Şekilde Nsıl Tkılır’ videosuydu. Ondn sonr birz dh rştırıp insnlrın kendi knllrını çıp içerik ürettiklerini gördüm. Ben hytt psif klmyı sevmeyen bir insnım, beğendiğim, imrendiğim bir şeyi ypn birini görürsem bende denemek isterim. YoüTube mcermd bu şekilde bşldı. Knlımı 14 yşındyken çtım, ilk knlım İngilizceydi dh sonr Türkçe knllrın d olduğunu frkettim. Ben yurtdışınd yşıyorum o yüzden ülkemden uzk hissediyorum bzen. Bu d belki beni tekrrdn yklştırır diye düşünüp Türkçe knlımı çtım, şimdi 100 bini şkın bonem vr.

Sizce YouTube’un bu kdr ilgi görmesinin sebebi ne?

Bence bunun iki frklı nedeni vr. ilki, insnlr izleyecekleri şeyleri seçiyorlr. Ayrıc cnln sıkıldığı nd izleyebiliyorlr. Bir videoyu istedikleri kdr, istedikleri zmn izleyebilirler, ikinci nedeni de büyük ihtimlle YouTubeün gerçek olmsı. Gerçek insnlr sizlere gerçek tvsiyeler veriyorlr. Şimdilik YouTubedn dh gerçek bir pltform yok bence.

Sizce YouTube televizyonun yerini lck mı?

Bu şekilde düşünen birçok insn vr. Ben çok rd klıyorum bu konud. YouTubeün snki birz değişmesi gerekiyor böyle bir şeyin gerçekleşmesi için. Çünkü çok frklı pltformlr. Ben YouTuber olmm rğmen mesel dizilerimden vzgeçemem. Bence en iyisi, ki ileride bence oluck şey ikisini de eşit bir şekilde kullnmk. YouTubed yvş yvş toplumumuzd yerini buluck. izleyicilerinizi ileride neler bekliyor?

Açıkçsı bende bilmiyorum. İzleyicilerimi bekleyen şeyler beni de bekleyen şeyler. Geçen sene mesel dergide y d televizyond çıkıcğımı düşünmüyordum, y d plnlmıyordum, izleyicilerimi değişik içerikler bekliyor m knlımd. Çok güzel fikirler vr klımd. Onlrı d hyt geçirmek istiyorum. Ben YouTube’u iş değil hobi olrk görüyorum. Çünkü benim işim öğrenci olmk, en zındn şimdilik. Yrttığım içeriklere kf yormk beni rhtltıyor. Kısc, izleyicilerimi git gide güzelleşen içerikler bekliyor. https:www.youtube.commelisbelelitr

Ayın Youtube Knlı

Nsıl krr verdiniz Youtube knl çmy?

Öğrenci gözüyle gördüğüm ülkelerin, yediğim yemeklerin, edindiğim tecrübelerin pylşılmy değer olduğunu düşünerek knlımı çtım.

Şund knlımd seyht vlogtrı, motivsyon, ders çlışmk, yurtdışınd okumk, minimlizm ve güzellik üzerine videolr bulunmkt.

Sizce YoüTube un bu kdr ilgi görmesinin sebebi ne?

Youtube’un ilgi görmesinin bşlıc sebebi yrtıcılığın sınırının olmmsı ve kurulduğu ilk yıldn itibren geleneksel medydki yüksek klite videolr yerine elinde kmersı oln herkese kendi yrtıcılığını kullnrk mtör ve sırdn videolrı yükleyip rşivleme ve dilediklerinde bütün düny ile pylşm şnsını vermeyi mçlmış olmsındn kynklnıyor. İzleyiciler kendilerine hitp eden kişileri, dikktlerini çeken konulrı diledikleri zmn izleme şnsın shipler. Çekilen videolrın çeşitliliğinin rtmsıd ilginin rtmsı ile doğru orntılı.

Sizce YoüTube televizyonun yerini lck mı?

Yıllık medy nlizlerini incelediğimiz zmn Youtube’un geleneksel medyy ornl dh hızlı büyüdüğünü görüyoruz.

YouTube un içerikleri televizyon kıysl çok dh çeşitli, izleyiciler ile dolysız bir ilişki sğlıyor ve videolrın ltın ypıln yorumlr ile hızlı geribildirim lınıyor. YoüTube içerik oluşturuculrı içeriklerini hedef kitleye göre değiştirme imknın shipler. Bende bu konud seyircilerimin tvsiyelerini her zmn dikkte lıyorum çünkü onlrın bn inndığı gibi bende onlr innıyorum. Bunun dışınd YoüTube televizyon ornl prodüksiyon mliyeti olrk dh uygun, ltypı oluşturmk ise dh koly. Bu tür nedenlerden dolyı YoüTube geleneksel medynın ynınd şirket olrk değil fkt internet sitesi olrk yerini sğlmlştırmış durumd fkt televizyon, film ve dizi sektöründe ve hberin doğruluğund her zmn bir dım önde olcktır diye düşünüyorum.

İzleyicilerinizi ileride neler bekliyor?

İzleyicilerimi ileride dh miniml hyt odklı ve bol seyht içerikli, film, kitp önerili bzen stil bzende mkyj videolrı bekliyor olck.

Yorum Yaz