En İyi Moda Dergileri

MODA DERGİLERİNİN DÖRT İMPARATORİÇESİ

Frnsız Gzeteci-Yzr Yseult Willims geçtiğimiz ylrd yyımldığı “Impertrices de l Mode” (Modnın İmprtoriçeleri) kitbınd Blog, Hrper’s Bzr, Mrie Clire ve Vogue dergilerinin dört ptroniçesini mercek ltın lırken; iktidrın, stilin ve yrtıcılığın gustosunu elinde tutn dört efsnenin sır dışı hytım mod trihi çerçevesinde nlttı. Onlrın en önemli ortk noktlrı yrtıcı yetenek, özgür düşünce ve cesretleriydi. Kitptn lıntılrl uluslrrsı mod dergiciliğinin doğuşun ve evrimine tnıklık edeceksiniz.

Bolşevik İhtilli’nden Pris’e kçlığını, on hem köklerinden gerçekleştirdiği evliliğini, ev kdınlığıyl kesinlikle çtışn özgür ruhunun peşinden giderek 19’und sonlndırır ve Sorbonne Üniversitesi Etnoloji Fkültesi’ne kydolur. Burdki eğitimi sırsınd, Dogon hlkının geleneklerini rştırmk için ktıldığı önemli bir seferde elde ettiği tecrübenin etkisiyle gzeteci olmy krr veren Gordon, üniversite rkdşlrıyl ktıldığı bir yemekte tesdüfen Pris-Soir’ın ptronu Pierre Lzreff’le krşılşır. Onun
[gllery ids="103299,103300,103301,103302,103303,103304,103305,103306,103307,"]
Pris’te entelektüel insnlrın sık sık uğrdığı bir evde büyüdüğünü, dürtüleriyle hreket eden, özgüveni yüksek ve vizyoner.

Helene dergiye Blog dını verir. Bu rd svş sonrsı Frns’sınd renkli pelikül bulmyn dikktini çekmek için elinden geleni ypn, on gzetecilik tut- ne New York’ gider. Amerikn bsınındki dostlrındn renkli filmleri tedrik eder ve üç hftd Ameriklı m tmmen Prizyen stilde giyinmiş modellerle Blog’in ilk ltı ylık kpk fotoğrflrını çeker. 21 Ksım 1945’te piysy çıkn ilk syıd delginin editoryl çizgisi şöyle özetlenmiştir: Ciddilikte hvi (uçrı) olnı yk

HELENE GORDON-PIERRE LAZAREFF: İLK RANDEVU

Yseult Willims, Pierre Lzreff’le Helene Gordon’un ilk bktığı tek dergi Blog; devulnnı nltıyor: “Ertesi sbh Gordon, Pris-Soir’ın ofisine gelir. Rndevusu yoktur m Lzreff’in onu beklediğini bilir.

Hbersiz misfirlerden hoşlnmyn ptronlrının, ‘Gordon’u odm lın’ sözleri sistnlrını hyrete düşürür. Gordon çık sözlülüğü, kendine güveni, kfsınd uçuşn bin bir projeyle Lzreff’i etkiler. Sözlüğünde imknsız yzmyn bu genç nneye Pris-Soir’ın pzr ekinde kdın syfsı yyın yönetmenliği görevini verir.

Ve o gün itibrıyl rlrınd şkın ve profesyonel tutkunun bşrolde olcğı bir ilişki bşlr.”

CİDDİ, HAVAİ, İRONİK

İkinci Düny Svşı yıllrınd Pris’ten kçn ve New York’ sığmn Yhudi sıllı Lzreff çiftinden Pierre’i zor yıllr beklemektedir.

Crmel Snow ve Din Vreelnd’l çoktn tnışmış, onlrdn dergiciliğin sırlrım kpmıştır bile. Mükemmel İngilizcesiyle Hrper’s Bzr’d mkleler yzn ve New York Times’ın mod bölümünün yyın yönetmenliği görevini sürdüren Helene Lzreff’in klınd svş sonrsı Pris’e döndüğünde tek şey vrdır: Sdece kdınlr için bir dergi yrtmk.

YAZARLIKTAN DERGİ DÜNYASINA UZANAN YOL

Çocukluğunu ve gençlik yıllrını mimr bbsıyl Şili’de geçiren, genç yşt edebiyt merk srn, 24 yşınd “L Novel del Amor Dolien-te” dlı ilk romnını yzn Mrcelle Auclir, zengin bir entelektüel çevrede büyür. 1923 yılınd tek bşın Pris’e yerleşen, El Mercuro için röportj ve çeviri ypn, okuyn, gelecekte yyımlycğı romnlr için çlışn ve Pris’in entelektüel çevreleriyle hşır neşir oln Auclir, 1926’d Frnsız yzr Jen Prevost’yl evlenir. Doğuml yzrlığı syesinde kurtulcktır.

HER ŞEY TESADÜFLE BAŞLAR

Yzr cmisıyl çocukluğundn itibren iç içe oln Aud-ir’in dergi dünysıyl, güzellik ve mod işleriyle HJ

Yorum Yaz