Kürk Modelleri

Fendi Kürk Modelleri

Kri Lgerfeld, Fendi krdeşler trfındn mrkyı değiştirmek ve geliştirmek üzere 1965 yılınd bş getirildi. O günden beri, tom 50 yıldır Fendi’nin kretif direktörlüğünü ypıyor.

İlkbhr-Yz koleksiyonu, orkide motifleri, desenli dokumlr ve plikelerle sofistike ve romntik bir sezon silueti 1925 yılınd Adele ve Eduordo Fendi torofındon Rom’d kuruln Fendi, dünynın önde gelen kürk ve hzır giyim mrklrı rsınd. İlk kez 1977 yılınd Pret-o-porter koleksiyonunu lnse eden modevi, bugün IMVH bünyesinde yer lıyor.

Fendi’nin Rom’y oln bğlılığı şşırtıcı derecede güçlü. Mrk, geçtiğimiz yıl Fonton di Trevi’nin restore edilmesi için özel bir fonun oluşmsın destek olurken, ynı mçlo The Glory of Wter dınd bir sergiye de ev shipliği yptı.

İsmini çocukken hepimizin sık sık oyndığı sklmbç oyunundn ln ve ilk kez yılınd lnse edilen Peekboo çnt, mrknın klsikleri rosın girmeye ody.

Her kdının grdırobund beyz tişört y d kşmir triko gibi vzgeçemeyeceği temel prçlr vrdır. Ve onlrın kliteli olnlrını bulmk bşlı bşın bir mcerdır. Özellikle de seçeneklerin oldukç z olduğu Türkiye’de.

Hrvey Nichols’d buyer’lık yptığı dönemde bu çığı frk eden Aysu Ak-gündüz, yılınd kolln sıvyrk, ilk bşt bir tişört mrksı olrk yol çıkn Tru.’yu kurdu. “Tişört en çok giydiğim ve üzerimle en çok titizlendiğim prç. Açıkçsı her kdın için de böyle olduğunu düşünüyorum” diyen Ak-gündüz kusursuz bir tişörtü ise şöyle tnımlıyor; “Gündüzden geceye, yzdn kış, işten spor birçok kombinsyon kolyc dpte olbilmeli.”

Genç girişimcinin son sürprizi ise Mrt yınd rflrd yerini lck oln Atlı-letic koleksiyonu. Sporun hytımızdki öneminin her geçen gün rttığını düşünen Akgtindüz, koleksiyond kendi trzını ynsıtn minimli/m ile Cliforni nın rht stilini bir ry getiriyor.

Annesi Hrvey Niclıols Mğzlr Stış ve Opersyon Direktörü Ysemin Atdeniz syesinde çok küçük yşlrd modyl tnışn Ilgın Dln, yuvy giderken bile ne giyeceğine kendi krr vermek için nnesiyle svş veren çocuklrdnmış. O dönem vzgeçilmezi ise fırfırlı lmbd eteğiymiş. Anck yşı ilerledikçe giyim trzı evrim geçirmiş, öyle ki, bugün trzını özetleyen bşlıc kelime mskülen. Htt bun bir prç d konservtiflik eklenebilir.
[gllery ids=""]

Yorum Yaz