Tahiti Moorea Tatil Rehberi

MOOREA’YI TERCİH EDİN

Thiti, Psifik Okynusu’nun ortsınd Avrup büyüklüğünde geniş bir ln ship. Bşkent Ppeete, Thiti Adsı’nın üzerinde bulunuyor. Onun kuzey btısınd, 17 km uzklıktys Moore, gümüş rengi lgünün sulrı üzerinde tüm güzelliğiyle krşımız çıkıyor. Bşkentte ysyn birçok kişi bury yz ttillerini geçirmek için gidiyorlr. Eşsiz pljlrı, büyüleyici doğsı, sde yşm şekli ve bury bşkentten ulşımın bir feribotl sdece 1 st sürmesi buryı onlr için cezbedici kılıyor.

Düşler diyrın kendinizi fzl yormdn gerçekleştirebileceğiniz efsnevi bir yolculuk vt ediyoruz. Sizler için test edip onyldığımız 10 fikri izlemeniz yeterli. clire byche

SOKAKTA SATILAN YİYECEKLERE CESARET EDİN

Yerli hlkın fvorisi küçük kmyonetlerde stıln burcuburlr, günlükyemekler, meyve sulrı, smoothie’lervb… Bizim fvorimizse Hotel Les Tipniers’nin ykınındki A L’Heure du Sud. Meknın yöneticisi Fred’in tüm müşterilerine yrı yrı söyleyebileceği güzel sözleri vrdır. Ort derecede pişirilmiş ton blığı, kılıç blığı ve vnily, nns, mngo krışımı smoothie’sini denerseniz unutmycksınız.

JUNGLE’DA KONAKLAYIN

Shildeki otellere göre dh ucuz bir seçim! L’Ecolodge L Mison, hfızlr durgunluk veren birdoğ mnzrsın krşı kıyıdn üç kilometre uzklıkt. Vine vdisinin derinliklerinde doğyl iç içe dijitl detoks ypbileceğiniz idel bir mekn. Restornı Bernrd’d bu çevrede z rstlnır bir şey oln biyo ürünlerle hzırlnmış lezzetleri tdbilirsiniz. Aynı zmnd otel güneş pnelleri ve rüzgr tribünüyle doğl enerjiyi dönüştürerek ekolojiye de ktkıd bulunuyor. Dikkt edin, biz buryı deneyimledikve mutlu yrıldık.

Tm pnsiyon günlük yetişkin ücreti yklşık 90 €. Fcebook dresini ziyret edebilirsiniz: Ecolodge-L-Mison-de-l-Ntu-re-â-Moore

YEREL ALIŞVERİŞ EDİN

Amerik vey Bli ypımı değil. Mesel bir preo lırken nerede üretildiğine iyice bkıyoruz ve sdece Thiti üretimi oln şeyleri lmy çlışıyoruz. 1. M Robe moi isimli mğzd her şey el ypımı ve kendi tölyelerinin imltı. Armelle ve Pt-rice, Thitili grdeny çiçeği motifli bbydoll’ler tsrlıyorlr. 2. Ordn devm ettiğinizde krşınız L’Endroit isimli konsept tsrım dükknı çıkıyor. Yüzde 100 doğl ürünleri bulbileceğiniz bir dres. Vintge lışveriş filelerine ve dy yerleşmiş Hni Hring isimli tsrımcının elbiselerine gözümüz tkılıyor. Burd rkdşlrınız hediye olrk getirebileceğiniz bir öneri: Tmnu, yerli tohumlrın ezilerek ypıldığı yrlr iyi gelen lokl bir krem. Thitililer bu kremi dövme yptırdıktn sonr kullnıyorlr, cezbedici kokusuyl oldukç bşrılı bir ürün.

1. Mrobemoi.com 2. Moore mekânlrı için: hnihring.com

BALIK REJİMİNE BAŞLAYIN

1 numrlı kurl, Moore’d bütçemizi şmmk için yerel yemekler yemeye özen gösteriyoruz. O hlde menümüz söyle: Pilv, meyveler (nns, mngo, ppy, Hindistn cevizi vb…) ve en çok d blık. Thiti usulü ton blığı, yni pişmiş vey çiğ mhi-mhi, lime ve Hindistn cevizi suyund mrine edilerek hzırlnıyor. Bir porsiyon, mekn göre 8-10 € rsınd değişebilir. Eşsiz bir lezzet.

PANSİYONA GIDIN

Moore’d hostel ve küçük oteller genelde ile pnsiyonlrı olrk geçiyorlr. Vire iskelesine birkç kilometre uzklıkt Moore’nın kuzeyinde yer ln Green Lodge fvori keşiflerimizden. Isbelle ve Jen-Luc’ün işlettiği hrik bir dres. Şöyle bir hyl edin: Gözlerinizi çtığınız gibi üzerinize myonuzu geçirip kumlrd, güneşin ltınd birkç dım tıyorve kendinizi denizin serin sulrın teslim ediyorsunuz. Zümrüt yeşili sulrd ilerlerken önünüzden bir blinnın geçişine tnık oluyorsunuz…

greenlodge.pf, gecelik 2 kişi konklm fiytı 142 €’dn bşlıyor. Bşk Thitili ile pnsiyonlrı için: thiti-pensions.com

MAKSİMUM DENİZ DOZU ALIN

Denizi burd eşsiz doğsıyl, blıklrl birlikte içinde yüzerek deneyimliyoruz. Vey? Moore’nın kuzeybtı kıyısınd Hotel Les Tipniers’nin ykınlrınd deniz kyğı y d küçük kyıklr kirlybilir, denizin frklı türlü tdını çıkrbilirsiniz.

DOGA AKTİVİTELERİNE KATILIN

Moore’d günler erken bşlıyor. Günün ilk ışıklrıyl şelleleri görmeye ve dğ geçidine trekking yürüyüşlerine çıkıyoruz. Kendine güvenenler sivri tepesiyle tnınn Rotui tepesine tırmnmyı d deneyebilir. Yol boyu plmiyelerin ltınd vey kiliselerin geniş çtısının gölgesine konumlnmış ineklere rstlm ihtimliniz yüksek, innılmz doğ mnzrlrı kfnızı çevirdiğiniz her köşede sizi krşılyck.

İNCİ MUCIZESINA İNANIN

Coco Chnel’in de dediği gibi, onlr birbirine benzemeyen kız krdeşler gibi kimi zmn eğri büğrü m orijinl bir güzelliğe ship mükemmel inci tneleri… Coco, midyenin içinde mucizevi şekilde meydn gelen bu değerli tşlrın düşkün-lerindendi. Aşğıdki küpe fotoğrfındki iri inci tneleri gibi frklı boyutlrd ve çeşitli inci türleri bulunuyor. “Thiti keshi”si, midyeden dışrı tıldığınd çekirdeklerini kybeden incilere deniyor. Bu türler diğer incilere göre dh ucuz fiytlr bulunbiliyor. Moore’dki ttilinizin bşlngıcınd Mbe Fctory’ye bir inci siprişi verirseniz, Thiti’den yrılmdn öncesine siprişinizi yetiştiriyorlr.

PK1,4, Tevro (Sofitel Hotel’in ynınd). Fcebook’tn Mbe Fctory olrk rybilirsiniz.

ŞİMDİDEN YERİMİZİ AYIRTIN.

Thiti Turizm Bürosu ve Air Thiti Nui Hvyollrı-bu» cenneti dh çok kişiyle pylşbilmek için son yıllrd oldukç çb srf ediyor. Thiti, Moore ve Bor Bo-r’d ile pnsiyonu konklmlı kişi bşı 2590 €’dn bşlyn promosyonlr bunun güzel knıtı. Toplmd 11 gün geçirdiğiniz ttilde üç gece Thiti’de, dört gece Moore’d üç gece Bor Bor’d konklybilir, uçk, vergilerve bzı khvltılr dhil bu fiyt unutmycğınız bir seyht ypbilirsiniz.

Thiti Turizm Bürosu: thiti-tourisme.com irthitinui.com dresinden promosyonlr göz tbilirsiniz.
Bor Bor Ttili 3KMod

[gllery ids=""]

Dünynın en güzel,en muhteşem dlrı (resimli) 3KMod

Romntik bir blyı için idel bir tur: TAHITI & BORA BORA … 3KMod

Güney Psifik Okynusu – Gezi Rehberi 3KMod

thiti – lyzmm – Blogcu.com 3KMod

Booking.com: Hilton Moore Lgoon Resort nd Sp , Ppetoi … 3KMod

thiti – lyzmm – Blogcu.com 3KMod

Güney Psifik Okynusu – Gezi Rehberi 3KMod

Bor Bor Turu – Bor Bor Blyı Turu – Bor Bor Ttili 3KMod

Yorum Yaz