Sağlıklı bir yaşam için 5 altın öneri

SORU-CEVAP JAMES DUIGAN ANLATIYOR

Sğlıklı bir yşm için önereceğiniz beş şey nedir?

Bol bol lifli yiyecek ve yeşil sebze tüketin. Bu, sindirim sisteminizin iyi çlışmsını sğlycktır.

Gıd en iyi ilçtır.

Kötü beslenip ilç rycğınız, iyi beslenin. Unutmyın ki siz, yediklerinizin toplmısınız.

Hreket edin. İll spor slonun gitmeniz gerekmez, çıkın ve yürüyüş ypın.

Her şey kfd bşlr. Sğlıklı yşml ilgili lcğınız krrlrın hepsi de öyle. İnnın ve ypın.

Nefes lın. Günün iki dkiksını sdece nefes lmy odklnrk geçirin. Emin olun, hytınız değişecek.

Meyveden lmnız yrrınız m meyveleri seçerken de ince kbuklu olnlr öncelik verin. Elm, rmut, üzüm ve ormn meyvelerini sofrnızd bulundurbilirsiniz. Hytınızdn çıkrmnız gereken ikinci şey, kfein. Günde bir vey iki brdk içilen khvenin metbolizmyı hızlndırıcı etkisi vr. Bu kdrı yeterli. Fzlsı vücudunuzd stres hormonu slgılnmsın yol çr. Kortizol slgılndıkç d vücudunuz yğ depolr. Listenin devmınd lkol vr. Alkol de bir nevi şeker ve onun tüm yn etkilerinin ynısın ship. Üstelik bünyede stresi rtırıcı etkisi de vr. Hytınızdn çıkrmnız gereken dördüncü şey, işlenmiş gıdlr. Bir gıd, sıl formun ne kdr ykıns o kdr sğlıklıdır. Misl, bir elmyı meyve olrk yediğinizde skınc yok. Çünkü ğçt yetiştiği hli o. Am elmyı bir pst içinde krmelize edilmiş şekilde yerseniz, formunu bozmuş olursunuz.”

Jmes, kliteli bir yşmın ilk dımının doğru beslenme olduğunu nltıyor. Vücudumuzun bize verilmiş en değerli hzine olduğunun d ltını çiziyor. Beslenme konusund ilk bilgileri lıp güzel hvd kıs bir yürüyüş yptıktn sonr, spor slonund buluşmk üzere yrılıyoruz. Sırd bire bir ntrenmn vr. Öncesinde, yşm şeklimle ve beklentilerimle ilgili 20 dkiklık bir toplntı ypcğız. Jmes kişiyi tnımdn on bir yşm plnı çıkrmnın çok nlmsız olcğını söylüyor.

İyi uyku çekmek şrt

Hftd üç gün slond çlışıp, özellikle yz ylrınd üç gün bisiklete biniyorum. Beslenmeme de elimden geldiği kdr dikkt ettiğime göre, bu 20 dkiklık toplntıdn lnımın kıyl çıkcğım eminim. Jmes on bir günümü nltmmı istiyor. 30’uncu sniyede, günde ortlm 4-5 st uyuduğumu duyunc gözleri çılıyor, “Böyle bir uyku düzeniyle, iyi yptığın her şeyi çöpe trsın” diyor. İşlerimin çoğunu geceleri ypıyorum; okumk, yzmk, rştırmk. Sistemi tmmen tersine çevirip en geç 12’de uyuybileceğim bir düzene nsıl girerim, bilmiyorum m dinlediklerim bunu ypmm gerektiğini isptlıyor. Çünkü z uyku, stres hormonu oln kortizol slgılnmsın neden oluyor. Kortizol d vücudun norml ritmini bozup yğ depolmsın sebep oluyor. Domino tşı gibi. Am ilk etkiyi uykusuzluk ypıyor; o yüzden uyku düzeni şrt.

Bu temel tespiti yptıktn sonr ntrenmn geçiyoruz. Koordinsyon, denge ve ptlyıcı kuvvete yönelik yrım stlik bir çlışm ypıyoruz. Vücudum lışık olduğundn bu şmd fzl zorlnmıyorum. Hngi ntrenmnlr dh çok ğırlık vermem gerektiğini konuşuyoruz. Akşm yemeğine kdr üç stlik bir boşluk vr; hfif bir uyku sonrsınd yemekte buluşcğız.

Bodyism ekibi, Zum’nın zengin mönüsünden nefis bir Clen&Len lt mönüsü hzırlmış. An mönüde yer ln ttlrdn çoğu, Jmes Duign’ın özel dokunuşlrıyl dh d sğlıklı hle getirilmiş. Yemeğin sonund şekersiz hzırlnmış hvuçlu kek bile vr. Tmm, ttlı tutkunlrını mest etmeyebilir m zten mç, nlık krizleri çözebilmek.

Stler 23.00 olduğund herkes uyumk için odlrın çekiliyor; ben de ynı şeyi ypıyorum. Sbh erken stlerde yogyl bşlycğız güne çünkü. Ytmdn önce Bodyism’in kendi ptentli bitkisel ürünü oln ve pirinç sütüyle krıştırılıp içilen Serenity’yi deniyoruz. Hem ttlı isteğini törpülüyor hem de rht uyumnızı sğlıyor. Uzun yıllrdır ilk def bu kdr erken uyuycğım için zten stresliyim; işe yrycğını umuyorum. Ystıkl yklşık bir st süren svşımı kznıyorum. Bn söylenenden bir st geç m normlimden iki st önce uykuy dlıyorum. İnsnlık için küçük, benim için büyük bir dım.

Sbh uynır uynmz bir brdk su içip kendimi otelin muhteşem mnzrsınd ypılck yog eğitimine tıyorum. Yog biz erkekler için birz muğlk bir ln. Ypımız gereği kompetitif sporlrı dh çok seviyoruz. Durğn disiplinlere krşı bir tvrımız vr. Hepimiz bu tvrın ynlış olduğunu biliyoruz m yine de yog, piltes konusu çılınc burun kıvırıyoruz. İstiyoruz ki hep ksiyon olsun.

Yogyl brışmk

Yog, Bodyism’in önemli noktlrındn biri çünkü fiziksel olrk güçlü olmnın, iyi nefes lmkl, kişinin kendini iyi enerjiyle doldurmsıyl ykındn lksı vr. Yog eğitmeninin dı Shon. Hytt en sevmediğiniz şeyleri bile size khkhlrl yptırck bir pozitif enerjisi vr. Öncelikle yog ve iyi yşmın bğlntısını nltn kıs bir sohbet geçiyor rmızd; o nltıyor, ben dinliyorum. Sonr doğru nefes lbilmenin püf noktlrın geçiyoruz. Arksındn d ufk ufk egzersizler bşlıyor. Bisiklete bindiği zmn stlerce yrışn ben, dh 15’inci dkikd imdt butonun bsıyorum. Shon hreketleri tm nlmıyl nsıl ypmm gerektiğini gösterirken, benden de kendi esnekliğini bekliyor olmlı. Yni birz zorlsnız cebinize girer; o derece esnek.

Ne kdr mesfeli bşlmış olsm d yogy ısınıyorum. Olyın eğitmenle çok ilgisi vr demek ki. Bir de Bodyism size prç prç değil, sğlıklı bir yşmı bütün olrk vt ediyor; eğitimlerin hepsi birbiriyle bğlntılı, dpte olmnız çok koly. Yog deneyiminden bşrıyl yrılıyorum. Sırd yine Clen&Len mönüsünden khvltımız vr. Sonrsınd dinlenme, rksındn ntrenmn ve yemek. Öğleden sonr d yog, dinlenme ve kşm yemeği şeklinde devm eden bir gün.

İki günlük deneyimimden çıkn sonuç; son dönemlerde çok popüler oln sğlıklı yşm trendlerinin birçoğundn dh derin bir felsefesi olduğu. Sdece iyi ntrenmn ypmk değil, iyi beslenmek, iyi düşünmek, dünyy iyi gözlerle bkmk; kıscsı bu hyttn zevk lmk… Size bunu öğretiyorlr. Her bir kişiyle yrı yrı ilgilenip on özel çlışm ve yşm progrmlrı çıkrıyorlr. Eğitmenlerin hepsi, lnının önde gelen isimleri. Tecrübeleri fevklde güven veriyor. Göz tmk isterseniz bodyism.com

[gllery ids=""]

Yorum Yaz