Rosie Assoulin Resort koleksiyonu

Rosie Assoulin sdece bir yıldır hytımızd m dh şimdiden getirdiği yeni solukl uzun villlrımızd olcğı belli.

“Avrup’yı gölgede bırkn New York’lu tsrımcılr” dlı ekürinin son iiyesi, drmtik ve prtiği ynı siluette buluşturmyı bşrn, lylı bir yetenek. Onu frklı kılnlr ise grfik çizgi bloklrınd kullndığı cnlı renkler ve etekten bluz her prçd bonkörce yer verdiği volnlr; omuzlrındki kurdeleleri yerlere srkn modern koton bluzlr, dev drpelerin simetrik yerleştiği gösterişli ipek etekler…

Rosie Assoulin, nck Hute Couture’de krşımız çıkn, özlem duyduğumuz romntizmi büyük şehir modsın geri kzndırıyor. Bu trzı benimsemesinde, ynınd çlışm şnsı elde ettiği iki büyük mod ustsının d pyı vr; Assoulin, FIT’deki tsrım eğitimini yrım bırkmış ve prtiği teoriye tercih ederek Oscr de l Rent ve Alber Elbz’ın ynınd çlışmış.

Geçtiğimiz yıl ilk def Resort koleksiyonuyl krşımız çıkn tsrımcı ile için neler hzırldığını, klplerini çldığı hyrn kitlesini ve deprdki kriyerini konuştuk.

Mody dir ilk nınızı htırlıyor musunuz?

“Çok küçükken büyüknnemin dikiş mkinesi ile motifler, dokulr, stiller denerdim. Bu işi ypmk istediğimi snırım 12 yşınd nlmıştım m kesin bir krr değildi. Gerçekten mod tsrımcısı olmy snırım iki yıl önce Resortkoleksiyonumu hzırlmy bşldığımd krr vermiş oldum.”

Bir süre Oscr de l Rent ile çlışmışsınız. Volnlr oln merkınızd ve couture çizginizin oluşmsınd rol oynmış olbilir mi?

“Oscr, bulunduğu meknın ışık kynğıydı ve herkes onun enerjisine çekildiğini hissederdi. Onunl çlışmış olmnın beni birçok çıdn etkilediğine eminim. Dikkt ettiğinizde, on özgü couture’ü çğrıştırn trzı benim tsrımlrımd d görebilirsiniz. O hem işine hem de hyt krşı çok tutkulu biriydi ve bu ikisi birbirini beslerdi. Ben de bu hissi çok iyi nlıyorum. Onu izleme ve ondn öğrenme şnsı elde etmiş biri olrk kendimi yrıclıklı hissediyorum.”

Alber Elbz’l d geçmişiniz vr. Genç bir Ameriklı tsrımcı için Pris ve Lnvin nsıl bir deneyimdi?

“Hytımı tmmen değiştiren bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Kesinlikle innılmzdı. Elbz’ın dizginlenemezbir yrtıcılığı ve eşi benzeri olmyn bir tsrım yeteneği vr. Ynınd stj yptığım için müteşekkirim çünkü öyle bir yere gelmeyi henüz hk etmiyordum. Bunu tmmen onun cömert ruhun ve çık klpliliğine borçluyum. Tekrr şnsım ols yine ynınd stj yprdım! Oscr de l Rent ve Alber Elbz’ fıtting’lerde toplu iğneyi uztmk bile benim için innılmzdı.”

Hute Couture Hftsı üyesi olrk bir gün Pris’e dönmek ister misiniz?

“Bunu hiç düşünmedim doğrusu. Am geçtiğimiz iki yıl içerisinde bir şey öğrendiysem, o d hiçbir şeyin imknsız olmdığıdır.”

Kriyerinize neden bir Resort koleksiyonuyl bşlmyı tercih ettiniz?

“Prtikçıdn Resort koleksiyonunun kendimizi tnıtmk için idel olduğunu düşündük. Stışt en uzun kln sezon. Ayrıc ilkbhr-yz ve sonbhr-kış n koleksiyonlrının o telşını d brındırmıyor. Geçiş sezonu olduğu ve koleksiyond hem plto ve ceket, hem de plj elbiselerine yer verebilme imknı tnıdığı için mesjımızı iletmemiz için mükemmel seçenekti.”

Htt İstnbul’d Beymen ve Polr Mod syesinde rtık biz de size ulşbiliyoruz. Sizce sizin için nsıl bir yıl oldu?

“Bence boyut olrk küçük m büyük fikirlere ship bir mrkyız. Hem sektörün hem de müşterilerin göstermiş olduğu desteğe ise gerçekten müteşekkiriz. Her güne dh iyisini ypbileceğimize innrk bşlıyoruz ve bence de çok dh iyisini ypbiliriz!”

Resort koleksiyonunuzun hikyesi nedir?

“Rosie Assoulin Resort koleksiyonu, gündüz ile gece giyimi rsındki sınırı ortdn kldırıyor. Tsrımlrımızd sl geleneksel olmyn, eğlenceli renkler kullndık. Çizgili ipek sörf pntolonlrı, ipek sörf şortlrı, giyenlere beklenmedik kombin seçenekleri sunn militer yeşil jüt kumşlr ve ipek örgü eşleşmeleri vr. Bu seçenekler de özgürlük demek. Anck dürüst olmm gerekirse, snırım ben sdece hylini kurduğum prçlrı ypıyorum.”

Desen ve süslemelere çok fzl yer vermemenizden yol çıkrk minimlist olduğunuzu söyleyebilir miyiz? Kişisel trzınız için de ynı şey geçerli mi?

“Bizim için en önemli şeyin form olduğunu düşünüyorum. Belli bir şekli, hreketi ve berberinde de rhtlığı yrtmk için uğrşıyoruz. Bence bzen süslemeler gerçekten vermek istediğiniz mesjı bulnıklştırbilir, bzen de vurgulybilirler. Yni bu tmmen onlrı hngi prçd kullncğınız bğlı. Biz süslemeye yer verdiğimizde, bunu dh çok vr oln çizgi vey siluetin ltını çizmek için ypıyoruz.

Ve evet, belki minimlistimdir. Şu rlr New York’t hvlr çok soğuk, ben de çokç pntolon giyiyorum. Dr jen giyen biri değilimdir mesel m bunun stilden çok genetikle ilgisi vr diyelim!”

“İler yüne dh iyisini ypbileceğimize innrk bşlıyoruz ve İtence de çok dh iyisini ypbiliriz!”

Ilkbhr-Yz koleksiyonunuzd vzoy benzer enteresn formlrd çntlr ve drmtik şpklr yer verdiniz. Aksesur sizin için ne kdr önemli?

“Evimden örnek vermem gerekirse; ordn burdn topldığım kutulr, vzolr ve testilerle dolup tşıyor! Sermik olsun, metl olsun, kp formlrı bn innılmz ilhm veriyor. Anck koleksiyon için Betty VVoodmn’ı kendimize referns ldık. Kendisi, kullndığı renkler, boyutlr ve formlrl hyrnlığımı kznmış çok yetenekli bir heykeltırş.”

Defile yerine sunumlrı tercih etmenizin sebebi nedir?

“Bu şekilde çok dh smimi ve kişisel bir ortm oluyor. Dvetlilerin her prçyı ykındn görmelerini, dokunmlrını ve hissetmelerini istiyoruz. Sunum gelen herkesle iletişime geçmek de hoşumuz gidiyor. Ayrıc, küçük bütçesi oln küçük bir mrk olduğumuzu htırltmm gerek vr mı?”

New York’tki fvori meknlrınız?

“Solıo House, Cocoron, Br Bolont, Lughiııg Mn, Terr ve Jck’s YVife Fred.”

New York Mod Hftsı sonrsı için bir kçış plnınız vr mı?

“Koleksiyonu Pris’e tşıyor olcğız, belki dönüş yolund Londr’d bir mol verebiliriz!”

[gllery ids=""]

Yorum Yaz