Anıl Altan Kimdir?

Anıl Altn Kimdir? Resimleri Fotoğrflrı

Bşrılı birer oyuncu olmsının ynı sır; sevgilisi, oyuncu Pelin Akil ile sosyl medyd birbirinden keyifli ve komik videolr pylşn Anıl Altn, kendi deyimiyle tm bir ‘sevgi clmı’. Son olrk Güneş’in Kızlrı dizisinde izlediğimiz genç oyuncu, gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbette ykınd sürpriz bir İllin projesiyle de izleyenleriyle beyz perdede buluşcğını müjdeliyor.

Oyunculuk serüveninin bşlngıç sürecine ve bugüne dir neler söylemek istersin?

Oyunculuk serüvenim slınd benim kontrolüm dışınd, güzel olylrın, tesdüflerin ve şnslı krşılşmlrın bir ry gelmesiyle bşldı. Hni filmlerde yold çevrilen kişiler olur y. işte ben de onlrdn biriyim, ilk işimi ldığımd jeofizik mühendisliği bölümünde öğrenciydim. Üniversite biter bitmez oyunculuk eğitimi lmy bşldım. Sonr diziler, reklmlr ve tiytronun tm ortsınd buldum kendimi. Oyunculuk benim peşimden geldi, ykldı, kendini gösterdi. Şimdi de ben onun peşinden koşuyorum bilerek, isteyerek ve zevkle…
[gllery ids="103037,103038,103039,103040,103041,103042,103043,103044,103045,103046,"]
Peki oyunculukl ilgili geleceğe dir hyllerin neler?

İstediğim gibi gelişiyor her şey. Şnslıyım, çünkü çevremde kriyerimi düşünen insnlr vr. Ayrıc şun innıyorum, eğer sbır ve yptığınız işe sygınız vrs, kendinizi de geliştirmeye devm ederseniz bşrı sizin ynınızd olur. Ben de kendimi komedi lnınd geliştirerek mümkün oln en iyi performnsı orty koymk istiyorum. İnsnlrı güldürmek gerçekten çok zor. m genele hitp ederken kliteli komedi ypmnın çok önemli olduğun innıyorum. Gelecekte de

bşt komedi olmk üzere oyunculuğuyl dımdn güzel söz edilen, yptığım işlerdeki bşrılrıml konuşuln biri olmk istiyorum. Kendi krkter özelliklerinde sevdiklerin ve sevmediklerin neler?

Sevdiğim özelliklerim; çok skinimdir. koly sinirlenmem, dinlerim, sevgi dmıyımdır.. Sevmediğim özelliklerim çok sorgulmm (hytı. kendimLvs) htt düşüncelerimin zmn zmn benim kontrolümü dhi geçmesi…

Nsıl bir çocukluk geçirdin?

Bşımdn eksik olmsınlr nnem, bbm ve ikizim bşt olmk üzere tüm ile iç içe mutlu bir çocukluk geçirdim… Her hft nnennemlerde tüm ile toplşır yemek yerdik ve hl d bu toplnmlrımız devm eder. Bu sevgi ortmının bu günkü Anıl’d etkisi büyüktür. Bunun dışınd d sürekli sporl iç içeydim… ilk okuld hndbll ile bşldım spor hytım, dh sonr ms tenisi, yüzme derken, profesyonel tlet oldum. Atletizmde derecelerim vr. Üniversitede yn bğlrımdn sktlık geçirene kdr d profesyonel olrk bsketbol oynuyordum. Bunlr için ileme teşekkür ederim çünkü hep beni ve ypmk istediklerimi desteklediler ve yönlendirdiler. İyi ki vrlr.

Şu nd çocukluk hyllerine ne kdr ykınsın?

Çocukken tüm dünyyı gezmek, görmek, deneyimlemek ve de bunlrı yprken ynımd bir gün bile sıkılmycğım birbirimize destek olcğımız ruh ikizimi istiyordum.

Hyllerime ykınlıktn dh öte yşmy bşldım diyebilirim.

Dinlenmek senin için ne ypmktır?

Doğyl iç içe bir yerde, hiç düşünmeden, plnsız, kendimi n bırkmk m evdeysem müziği çıp koltuğ uznıp kitbımı okumktır.

Arkdşlrıml zmn geçirmek de beni dinlendirir.

Çılgınlık limitin nedir?

Çok bir limitim olduğunu düşünmüyorum. Yeni ve ekstrem şeyleri denemek bn keyif veriyor.

Modyı tkip eder misin?

Türkiye’den ve dünydn tkip ettiğin modcı ve tsrımcılr

Çok iç içeyim diyemem, ben de kendime ykışn ve iyi hissettireni giyenlerdenim. İlk çekimimi yptığım kişi olduğu için bendeki yeri frklı olbilir: Htice Gökçe.

Vzgeçemediğin tkıntılı olduğun giysi y d ksesur vr mı?

Ekose, skılrım ve siyh deri ceketim.

Nsıl lışveriş yprsın, ikinci fikre ihtiyç duyr mısın?

Genellikle Pelin’i (Sevgilisi, oyuncu Pelin Akil) dinlerim. Htt bir mğzdysk ben bir şeyler seçerim, sonr o bn bir şeyler seçer ve sonund onun seçtikleri poşette olur (Gülüyor). Bunu nsıl ypıyor bilmiyorum m vitrindeki bir kıyfeti ben denemeden üstümde görebiliyor. Hem kendi dın, hem de krşı cins dın güzelliği nsıl tnımlrsın? Sdelik ve doğllık.

Güzellik sırlrın vr mıdır?

Spor yprım m bu bir sır değil (Gülüyor).

Seni ne bştn çıkrır?

Akıl.

Kdınlrd giyimde çekici ve itici bulduğun detylr neler?

Çekici bulduğum sde ve zrif oln… İtici de tm tersi çok gösterişli, llı pullu prlk şeyler.

Bir kdınd ilk olrk ne ilgini çeker?

Aşık olduğunu nsıl nlrsın?

Onun dışınd bir şey düşünemiyorsm, dh doğrusu düşündüğüm her şeyin içinde o ve onun mutluluğu vr ise… Kfmd bunlr vrken yüzüm gülüyor bir de heyecnlnıyorsm… Sürekli ynımd olsun istiyorsm… E dh ne olsun (Gülüyor).

Aşkı nsıl yşıyorsun? Nsıl bir şıksın?

Aşkı en içten şekilde yşdığım innıyorum. Hissettiğim güzel duygulrı içimde yşdıklrımı söylemekten çekinmem… Uyuyors bile kulğın onu sevdiğimi söylerim, duyms d hisseder… Dediğim gibi onun mutluluğu için yşrım..

Şu sırlr gündeminin birinci sırsınd ne vr?

Şu sırlr gündemimde oyndığım dizi vr; Güneşin Kızlrı kdrosun dhil oldum. Hrik bir ekiple çlışıyorum. Benimle birlikte oynyn diğer oyunculrl d kıs zmnd güzel bir sinerji ykldık. Yoğun çlışıyoruz m her şey yolund.

Senin hkkınd bilmediğimiz, pek ön pln çıkmyn bir şeylerden söz edebilir misin?

Yzmyı çok severim, içerik üretmeyi, yrtmyı… Htt bzı mrklrl berber içerik üretiyoruz. Şu nd telefonumun notlrı ve evdeki defterler, hikâye, senryo ve fikirlerle dolu.

Senin için şhne bir ttil rotsı nerede bşlr, nerede biter?

Belli bir pln ypmyız. Pelin’le boş zmnımızd o n klımız bir yer gelir, ’hdi’ deriz, sonr ilk işimiz o ülkede y d şehir de rb kirlmk olur ve sonr kendimizi ornın rüzgârın bırkırız…

Son olrk gündemindeki projelerden kısc bhsedebilir misin?

Geçen y Kderimin Yzıldığı Gün projesi bittikten hemen sonr 31. Bölümde Güneşin Kızlrı dizisinin kdrosun Doruk krkteriyle dhil oldum. Krkterim her ne kdr kötü lgılns d Doruk’un yptıklrının hepsinin ltınd ytn bir neden vr ve ben ltı dolu bu krkteri oynmktn çok keyif lıyorum. Dizi hricinde son dönemde bir de sinem filminde yer ldım. İzmir, Seferihisr’d çektiğimiz filmin dı Kryel. Filmde. ‘Ard’ krkterine hyt veriyorum.

Çocukluğun verdiği chillikle Ahmet’ i kızdırmyı severdik. Çünkü Ahmet koly koly hiçbir şeye kızmzdı. Am en hsss noktsı nnesi ve hytlrının geçimini sğldıklrı dikiş mkinesiydi. Biz ne zmn Ahmet’e nnenin dikiş mkinesini kırcğız desek, nnesinin çok üzüleceğini bildiği için çok öfkelenirdi. Kızrdı bizlere. Annesi bu konuyu nnelerimize, ilelerimize iletti. Hepimiz hytımızın en nlmlı dersini ilelerimizden çok ciddi bir şekilde ldık (Bilinçlendirerek, kızmdn sevgiyle üzüntüyle yptığımızın ne kdr büyük bir ht olduğunu nltrk.) Benim unutmdığım utncım. Am bn hep yol gösterdi. Kırmmk, kızdırmmk, öfkelendirmemek en büyük öğretici oldu yşmımd. Ahmet hepimizden duyrlı ve sğ duyuluydu 6 yşınd olmsın rğmen.

Kdınlık kutsl ve özeldir.

Kdının nlmı sygısı, nne olm duygusu, üretmek. Bşlngıçtır.

Kdınsız bir toplum düşünmek büyük cehlettir.

Hytın desteği evin direği toplumun ynsıdır kdın.

Her lnd frkındlıktır kdın.

Güzellik, zrfet, sevgidir kdın.

Kdın şktır.

Sbır, innç, eğitici, öğreticidir kdın.

En büyük öğretmendir kdın.

Emek, dynışm, ekonomi güçtür.

Dinleyen, yrdım eden eldir kdın.

Fedkrlıktır kdın.

Korkusuz bir khrmndır.

Evin temel direğidir kdın.

Msumdur, kırılgndır kdındır.

Ylnız ols d hem bb hem ndır.

Trld çlışn, evde çlışn, iş hytınd çlışn m önce nnedir kdın.

Allhın bizlere rmğn ettiği en büyük lütufdur kdın. Dini yetlerin en kutsl gördüğü kişidir.

Her bşrının rksınd görünmeyen khrmndır kdın. Her düştüğümüzde bize uznn eldir.

Kendi cısını göstermeyen onurdur kdın.

Çünkü cennet onlrın yklrının ltınddır. Biz bunlrı bilerek yşyn toplumun fertleriyiz. Ne zmn bu kdr duyrsız olduk. Ne zmn bu toplumun fertleri öfke kontrolünü kybetti. Özellikle kdınlr krşı.

Son zmnlrd hepimizi çok üzen kdın cinyetleri, kdınlr krşı şiddet ve öfke kontrolsüzlüğü.

Ben bu hberlere lışmk, knıksmk istemiyorum.

Yine de en büyük vzife biz kdınlr düşüyor. Kendimizi, yetiştirdiğimiz evltlrımızı, ilemizi bu konud eğitmeli, bilinçlendirmeliyiz.

İlkelerimiz; sevgi, sygı, vicdn olmlı.

Temel eğitim ilk ilede, ile içindeki ilişkilerde bşlr. Aile içinde olumlu olumsuz yptığımız dvrnışlrımız, bilinçltı hytımızdki dımlrımızın temel eğitimini oluşturur. Bu konud özenli ve hsss olmlıyız.

Görsel bsın televizyon, okuduğumuz kitplr, hepimizin rol model olrk gördüğü kişiler bu konuyu hsss ve dh bilinçli şekilde ktrmlılr. Her ln d.(kdın, insn sevgi ve öfke kontrolünü)

Sihirli kutu, her evde izlenen televizyondki diziler ve tüm diğer kdın progrmlrının bu konu d çok eğitici olmlrı gerekir. Özellikle dizi sektörünün insnlrın üzerinde çok etkisinin olduğu bu dönemde.

Tbii ki sosyl sorumluluk projeleri, dernekleri devlet desteği ile bilinçlendirme çlışmlrı ypmlıdır.

Bilinçli lim din dmlrın bu konud çok iş düşüyor, islmiyete kdın oln sygıyı nlmını, önemini hlk kitlesine nltmk, bilinçlendirmek çısındn.

Eğitimin temel öğreticileri öğretmenlerimiz, en çok güvendiğimiz kişiler pedegoglrl çlışmlı, denetlenmeli, tkip edilmeli.

Bu toplum kdın, kdınlr krşı mhcup.

Kdınlr, kdın krşı utncımız vr. Ypmdıklrımızdn dolyı hepimiz sorumluyuz.

Bir filizin dlı kırıldığınd bizler neler kybediyoruz frkınd değiliz.

Alışmmlıyız bu tür hberler duymy bunlr olmmlı. Olmmsı için elimizden ne geliyors ypmlıyız, ypmlıyım. Bir kız ve erkek nnesi olrk çok dh duyrlı dh hsss olmm gerektiğini bir kez dh nldım.

Bir kişi, tek bşım ben ne ypbilirim dememeliyiz. Binlerce kişi oluruz önce kendimiz sonr toplumdki bütün kdınlr ve evltlrımız için.

Sygı sevgiyle kdınlr insn her cnlıy değer veren hsss toplum olmmız dileğiyle…

Yorum Yaz