Ameliyatsız Yüz Germe (Gençleştirme) Yöntemleri

Yıllr içinde çöken vey diriliğini kybedip srkrk yşlnn yüzle tze bir ifde elde etmek çok zor. Peki doktorlr için öncelik nerede? Cildin çöken bölgelerini, çukurlrını onrmk ve gölgeleri dh z belirgin hle getirmek. “Önemli oln yüzün kendine hs özelliğini ve dinmiğini koruyrk negtif ifdeleri düzeltmek ve ışığı dh iyi ynsıtbilmesi için gerekli bölgelere hcim kzndırmktır” diye trif ediyor Medikl Estetik Uzmnı Dr. Alp Mmk. Yni cildin dokusunu diriliğini kybeder, bzı yüzler göz çevresinde oluşn çukurlrdn dolyı genişler. “En etkili çözümü bulmk için yüzde bkım için enjeksiyon bir defd değil de küçük dokunuşlrl birkç seferde ypılmlıdır, özellikle de cilt sıkılığını kybetmişse” diye ekliyor Mmk. “Amç bütün müdhleyi bir seferde gerçekleştirmek değil, ilk nd birincil sorun odklnmk” diye belirtiyor Estetik Cerrh Dr. Alpsln Topçu. iletide nozl çizgilerle birleşecek oln çökmüş bölgeye hylüronik sit enjeksiyonu vey lipofilling (yğ enjeksiyonu).

YANAKLAR

Hcim vermeden çizgileri enjeksiyonu vey lipofilling yğ enjeksiyonu!.

DUDAK ÜSTLERİ

Hcim vermeden çizgile düzleştirmek için hylürc enjeksiyonu vey lipofilling yğ enjeksiyonu).

ÇENE OVALİ

Rdyo frekns vey frksiyonel lzer gibi kobjen uyrıcı etkisi oln işlemler.

KAŞ ARASI ÇİZGİLERİ

Kygılı ifdeyi silmek için boloks (bolulinum lobini) enjeksiyonu.

GÖZ ALTLARI

Hylüronik sil içeren göz llı ışık dolgusu.
[gllery ids="103966,,103967,103968,,103969,103970,103971,103972"]
NEŞTERE ALTERNATİFLER

Arştırmlr göre Frns’d estetik uzmnlrın bşvurnlrın syısı gün geçtikçe rtıyor (llopFilorg rştırmsın göre yüzde 26). Anck ABD’de de olduğu gibi cerrhiye bşvuru ornı giderek düşüyor. Bunun nedeni cerrhi opersyonlr lternlil geliştirilen tıbbi çözümler. Peki bunlr neler?

Cilde destek ve yoğunluk kzndırmk için koljen üretimini uyrıcı tedviler. Bunlr rdyo frekns letiyle vey mikrofoklize ultrsonlu bir letle ypılbiliyor. Estetik Cerrh Dr. Alpsln Topçu, ultrson enerjisiyle cildi sıkılştırn Ultherpy yöntemini nltıyor: “Cildin 1.5-3-4.5 mm. derinlikteki noktlrın, frklı uygulm bşlıklrıyl ultrsonik enerji gönderiliyor. Ciltteki koljen rtışıyl birlikte dh sıkı ve dolgun cilt oluşuyor. Tek sens-lık işlemin sonuçlrı iki-üç y içerisinde frk ediliyor.” Frksiyonel lzer teknolojisinin cildi ypılndırıcı etkilerinden fydlnn Cle-rLift yöntemiyse, cildin lt tbklrın etki ederek ince çizgilerden kırışıklıklr ve elstikiyet kybın kdr tüm yşlnm belirtilerini hfifletiyor. Medikl Estetik Uzmnı Dr. Buket Yıldırım, uygulmnın iki-dört hft ryl ypıldığım ve cildin ihtiycın göre üç-ltı sensın yeterli olduğunu belirtiyor.

İple meliytsız yüz germe. Lokl nestezi ltınd, yüzün iki ynındn iğne yrdımıyl cilt ltın geçirilen eriyen iplerle, düşen ynklrı toplmk vey elmcık kemiklerini şekillendirmek mcıyl ypılıyor. Yüzdeki deri fzllığı zlıyor ve yüz ovli belirginleşiyor. Sonuç işlemden hemen sonr belirgin şekilde görülüyor ve etkisi mksimum bir buçuk yıl sürüyor. Bu yöntem cerrhi müdhleye sdece bir dım geride duruyor ve bu d işlemin, enfeksiyon riskinden kçınmk için iyi eğitimli uzmnlr trfındn son derece hijyenik ortmlrd ypılmsını zorunlu kılıyor.

GOZ ALTI ÇUKURU

Çökme etkisini zltmk için derine uygulnn hylüronik sit enjeksiyonu vey lipolilling (yğ enjeksiyonu].

YANAKLAR

Cnlndırıcı senslr [hylüronik sil mikro enjeksiyonu, 2-4 sens rsı rdyo frekns vey frksiyonel lzer 2).

Yğ hücresi mikro enjeksiyonu nlmın gelen lipofilling işlemini sdece cerrhlr ypmlıdır.

Bu cerrhi opersyon kişinin bsen vey krın bölgesinden yğ çekip çoğunlukl yüzüne enjekle edilmesi essın dynır. Bu tip müdhleler yptırmdn önce tedvi hkkınd fiytındn işlemin nosıl ypıldığın, sonrsınd yşnbileceklere (kızrıklık, ödem) kdr her detyı bilmenizde yrr vr. İşlem genellikle ikinci rndevud gerçekleştirilir, çünkü ilkinden İkinciye kdr geçen sürede kişi bunu islediğinden emin olmlı, opersyondn önce spirin lmmk gibi.

EV ÖDEVLERİ

Anti-ging progrmınızın hkkını verebilmek içjn size de iş düşüyor! Uzmnlrın önerileriyle evde izlemeniz gereken bkım rutinlerini izleyin.

DAHA GÜZEL CİLT İÇİN

Günlük bkımınız özenli ve plnlı m cildinizde fzl bir frk görmüyorsnız Esletisyen Clire Mrtichoux, Dermtolog Ndine Pomrede ve Anny Cohen-letessier’in önerileriyle rutininizi yenilemenin tm zmnı.

Frns’nın ünlü cilt uzmnlrındn Clire Mrtichoux, reklm sektöründeki uzun ve prlk kriyerinden sonr yeni bir yol çizdi ve nti-ging yüz msjının geliştiricisi Frnçoise Murice’in (Ctherine Deneuve en ünlü hyrnlrındn) himyesinde estetisyen diplomsı ldı. Ardındn “Les Petits Soins” dındki modern semt estetik enstitülerim kurdu. Mkul fiytlı bu enstitülere kdınlr büyük rğbet gösteriyor. Bugün Pris’te ltı, Aix-en-Provence’tys bir enstitünün bşınd o vr. Dermtologlr Ndine Pomrede ve Anny Cohen-Letessier’e gelince, pek çok ktris, model ve ünlü firmnın yöneticileri, onlrın bilgi birikimlerinden fydlnmk için yrış hlinde. Peki bşrılrının sırrı ne? Genel olrk cildin neler yprk güzelleşeceğinin sırrın ermiş görünüyorlr.

Clire Mrtichoux trfındn orty konn bu kür özellikle cildin prlklığının rtmsı, iyi nemlenmesi ve sıkılşmsı için. 40 yşındn itibren iki y boyunc ve yıl içinde de iki vey üç def bu kürü tekrrlmnızı öneriyoruz.

1. GÜN

Cildin klitesini rtırmk için omeg 3 kürü uygulyın.

Çy ve diğer içecekler yerine minerl bkımındn zengin, kyntılmmış mden suyunu tercih edin. Cildinizi gözlemleyin: Porselen gibi ince mi yoks fyns gibi klın mı? Bu sizin doğru reçeteyi belirlemenize yrdım eder.

Siyh noktln yok etmekle işe bşlyın. Siyh noktlr cildinizi koyulştırır. Öncesinde ellerinizi dezenfekte etmeyi ve cildinizi losyonl ısltılmış bir pomukl temizlemeyi unutmyın.

Kşlrınız özen gösterin. Ynlış bir biçim sizi olduğunuzdn yşlı gösterir.

Meyve sitleriyle cildinizi yenileyin. Cilt temizliğini soym ve pürüzsüzleştirme etkili lf hidroksi sit [AHA] içeren ürünlerle ypın.

2. GÜN

Kişiye özel nti-ging bkımı için uzmn bir dermtologdn rndevu lın.

HER GÜN

Her kşm yşlnm krşıtı mkyj temizleyicisi kullnın. Yüzünüzü boynunuzdn yukn doğru lnınız kdr temizleme sütü ve losyonl temizleyin. İkisi bir rd ürünler olgun ciltler için uygun değil. Yüz sülü kirleri temizler ve losyon sudn çok dh iyidir, çünkü sudki kireç cildi kurutur. Mkyj çıkrıcı pedlerden dh yumuşk oln hidrofil pmuklrı tercih edin.

Derin kırışıklıklr için kendi kendinize msj ypın. Bu işlem günde sdece ltı dkiknızı lır. Fkt etkili sonuç için düzenli ve krrlı şekilde uygulmyı sürdürmelisiniz. Elleriniz mutlk temiz olmlı. Cildinizdeki kırışık çizgiyi boş ve işret prmklrınd ters yönde yklyın. Örneğin lındki çizgiler gibi yty çizgileri yukorıdn şğıy doğru tutun. Kırışıklığı otuz sniye boyunc prmklrınızı döndürerek ovlyın. Cildinizde çimdiklenme hissini duymlısınız. Bu işlem yüzdeki kırışıklığın derinleşmesini engeller. Ardındn boyundn çeneye, çeneden şkklr, yukrı doğru hreketlerle yüzünüzü ovlyın.

Kendinize ihtiyçlrınız yönelik bir serum hediye edin. Nemlenme, sıkılşm veyo kırışıklı! görü nümünü zltmy yönelik serumunuzu yıld iki def bir ylık kür şeklinde uygulyın.

HAFTADA BİR

Kolin kili içeren mske uygulyın (Clrifying Msk, MURAD, 6163]- Kolin kili cildi rındırır ve gözenekleri sıkılştırır. Mskeyi yüzünüzde 10 dkik tutun ve bol suyl yıkyın.

15 GÜNDE BİR

İnce ciltler için doğl pudrlı peeling kullnın (Silk Peeling Powder, SENSAI, t23l. Cildi koruyn hid-rolipidik tbky zrr vermemek için çok sık lek-rrlomyın.

İLK AY BOYUNCA

Her kşm retinollü krem kullnın (Redermic R, LA ROCHE-POSAY, 0115). Anck sbh uygulmyın, çünkü bu molekül ışığ dynomoz ve ciltte hsssiyet yrtır. Derinin yenilenmesinde etkilidir, cildi tze ve nemli ypr. Fkt bu kür sürekli uygulnmz, çünkü çok gresiftir.

Yorum Yaz