İstanbul’un “en beğenilen” mekanları

İSTANBUL’UNUZA NASIL BİR FİLTRE ALIRSINIZ?

Bu rlr giden gidene, herkesin ttili kendine. “Bir yere kçmıyorum, üstelik Instgrm’d d z like lıyorum” diye üzülenler için teselli ödülüyse burd. İşte “en beğenilen” meknlr… GÜLŞAN GÜRSEL

OMANGERIE / BEBEK: Kimse ksini iddi edemez snırım, Mngerie’nin tersın çıktığınızd eliniz hemen telefon gider. Özellikle de skin bir nını ykldıysnız oturmdn htt sipriş vermeden önce klınız mutlk “inst’lık bir foto”d klır. Zten meknın shibi Osmn İlder Ylın d bunun çok frkınd olduğundn, Mngerie krtlrını ord çekilen fotolrdn bstırıyor. Evet, tbii ki benim çektiğim fotoğrflrdn biri de krt olrk bsılmıştı. Burd çektiğiniz her fotoğrf, mnzr olmsın gerek bile yok, mutlk çok like lır; tkipçi syınız kç olurs olsun. Bir de ynınd leziz yiyecek ve içecekler vr, dh ne olsun?

LACİVERT / ANADOLU HİSARI:

İşte Instgrm’d like rekoru kırbileceğiniz mnzry ship bir mekn. Özellikle yz kşmlrınd, köprünün ltındki bu mekn, nsıl bir çınız olurs olsun size her dim like kzndırır. Benden tvsiye; fotoğrfınızd mutlk içecek bir şeyler olsun, ekstr like’lrı kprsınız. Üstelik Boğz’d olduğundn her dim püfür püfür eser, hem gözünüz hem de krnınız doyr.

INSTAGRAM KEŞİFLERİNDE BU AY: VOLKSWAGEN TÜRKİYE

Instgrm’d beğendiğim hesplrın iyi yönetilmesine dikkt ettiğimi dh önce sıkç belirtmiştim. Volkswgen Türkiye de bu çıdn gözüme giren hesplrdn biri. Çünkü sdece otomobil tnıtmk mçlı değil keyif mçlı pylşımlr ypıyor. Seçtikleri fotoğrflr insn otomobile tlyıp yolculuk ypm hissiytı veriyor, snırım hedefledikleri de bu. Zten bu yüzdendir ki hesptki en popüler otomobil Beetle; yni hep ttlılık, hoşluk peşinde olduklrı belli. Ben de bu yolculuğ dhil olyım derseniz, @vwturkiye.

YOKSA SIZ HALA PERISCOPE YAYINI YAPMADINIZ MI?

Periscope mevzusundn geçen y bhsetmiştim. Bu sürede de gördük ki, tm d dediğim gibi son derece sıkıcı ve eğlencesiz yyınlr izlemeye devm ediyoruz. Ülkemiz hricindeki her yer eğlenirken biz, özellikle de tkipçisi çok olnlr, nsıl ols herkes izliyor diye iç kıymy devm ediyor. Çevremde slınd Periscope yyını ypmsı gerek diye düşündüğüm kimse bu işe girişmiyor çünkü bir çekinme söz konusu. Bzı konulrı dikkte lırsnız, emin olun, ilk yyındn sonr çok rhtlycksınız. Öncelikle zmnınızı iyi yrlyın ve tkipçilerinizi bekletmeyin. Öncesinde Twitter’d yyın ypcğınızı duyurup insnlrın beklemesini sğlyın ve yyınınızı nınd pylşın. Sonr, kendi kendinize konuşmyın. Spıklık ypnlrı vey küfür edenleri o n engelleyebilirsiniz m yyın nınd bzen uğrşılmybiliyor, sonrdn tekrr izlerken de engelleyebilirsiniz, hberiniz olsun. Neler nltcğınızı vey yyınınızd neler göstereceğinizi önceden yrlrsnız belki de o sıkıcı Türk’lerden biri olmktn kurtulursunuz.

KONSOLOS / ASMALIMESCİT:

Burd size en çok like ve mutluluk getirecek yer brunch sti ve bölümü. Gizli bir bhçe gibi oln çık ln, hem yz için idel serinlikte hem de insn merkezi bir yerde çok gizli bir ln bulmuş hissi veriyor. İzzet Çp titizliğiyle ypıln tsrımı d Instgrm şenlendiren cinsten. İlginç tblolr, yemeklerin sunumu sükse ypck bir fotoğrf çekmenize yrdımcı olcğı gibi, mideniz de byrm edecektir.

GAZEBO / ÇIRAĞAN: Çırğn Plce Kempinski’nin içindeki Gzebo hem hvuz, hem deniz hem de bhçe mnzrsıyl Instgrm gözdesi bir yer. Bunlr yetmezmiş gibi bir de hrik bir 5 çyı seremonisi vr. Bktınız Instgrm için yeterli çınız yok, önünüz filn klblık; çıkıp şhne bhçesinde bir tur tın, nınd like’lrı kprsınız. Boğz mnzrsıyl ihtişmlı mimri birleşince çok iyi fotoğrflr çeken biri olmnız gerek klmıyor, mekn zten sizin için her şeyi ypıyor.

MAHALO COFFEE SHOP / KARAKÖY: Yerini bulmy çlışırken birz zorlnsnız d sonund her çıdn sizi ttmin ediyor, emin olun. Bir kere serin, yni beyninize güneş giren yerlerden değil. Meknın içi geniş ve fotoğrflr için çok güzel bir ışığı vr, ne eksik ne fzl. Shibi Krdelen Ketenci, el emeği göz nuruyl döşemiş meknı; sonuç olrk d hem çok lezzetli khveler hem de tze tıştırmlıklr yiyebileceğiniz fotojenik bir mekn elde etmiş. İçinde kuru üzüm olmyn y çöreği yprk benim klbimi kzndılr çıkçsı, giderseniz mutlk deneyin.

GRANDMA / NİŞANTAŞI: Burd en güzel pozunuzu d verseniz ttlılr kdr fotojenik değilsiniz, üzgünüm. Kpının girişine dizilen fırın mmulleri en hvlı pozunuzdn bile dh çok like lıyor. Grndm’y gidip de siprişinin fotoğrfını çekmek istemeyen pek yok genelde, nck müdvim olursnız gözünüz lışbilir. Zten rd yenilendiği için sizi sürekli yeni sürprizlerle krşılıyor mekn. Tbii ki göründükleri kdr d lezzetliler, tüm kış ldığım kilolrın birzını kendilerine borçluyum diyebilirim. Pişmn değilim m, orsı kesin. Yedikleriniz midenizde 30 dkik, Instgrm’d yıllrc klck.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz