– Sonbahar Kış Moda Trendleri

ANATOMİK MODA

Bedene heykeltırş gibi yklşn, bedeni ikiye! deri gibi srmlyn tsrımlrıyl dikkt çeken, kdın kıvrımlrını bş tcı eden Azzedine Ali’dn bşlmk gerekiyor, mod ve ntominin ilişkisini konuşcksk… Bedenle det dns eden hcimli formlr imz tn Issey Miyke’nin, “Beden kıyfete dönüşür, kıyfetse beden olur” diyerek bedenin giyime hkimiyetine dikkt çeken Rei Kwkubo’nun, bedeni formlr hpseden Dekonstrüktif Tsrımcı teu. Yohji Ymmoto’nun ve Junyo Wtnbe’nin SSŞf bedenin dinmizminden yol çıkıp vücut İv felsefesi üzerinde kf yorrk çlıştıklrını biliyoruz. Kdın bedenini ntomi dersindeymiş gibi inceleyip 3D bskı yöntemini sıkç kullnrk mimri ve heykelsi tsrımlr yrln İris Vn k Herpen, kdın vücudunun ntomik yrıntılrını çığ çıkrn ve izleyiciyi biyoloji dersine götürüyor.
[gllery ids=",103823,,,,,103824,103825,103827,,103826,103831,103828,103829,,,,103830,103832,103833"]
MACERAPEREST MODA

1854’ten bu yn ürettiği vlizlerle seyhtlerde klite ve şıklığın nhtrını veren Louis Vuitton’un geçtiğimiz şubtt son eren, Pris Grnd Plis’deki “Volez, Voguez, Voygez” sergisi, dünden bugüne çnt tsrımlrının hikyesini ktrırken içimizdeki seyht etme ve kçış dürtüsüne, kntlnıp özgürce uçm ve uzklşm rzusun d tercümn oluyordu. Gerçekten de son yıllrd büyük şehirlerin bunltıcı klblığındn ve gürültüsünden uzklşıp doğy kvuşmk hngimizin hyli değil? Mod dünysıys bu ruh hlini yz koleksiyonlrın ynsıtmkt geç klmmış. Ann Sui’nin tropik bir dd hissettiren tsrımlrı, seyht severlerin vzgeçilmez prçsı olmy dy Gucci’nin coğrli desenli elbisesi, plmiye dllrı ve çiçeklerin egemenliğindeki Dries vn Noten ve Vlentino’nun zrfetle hrmnlnmış tribl koleksiyonu, hepsi de doğy yolculuk fikriyle besleniyor.

Bir yol filmi oln “Fer nd Lothing in Ls Vegs”tn ilhm ln The House of Hollnd mrksı yz tsrımlrınd bütünüyle sfri temsının ltını çizerken L Kenzo’nun kretif direktörleri Crol Lim ve Humberto Leon’un Disney’in “Jungle Book” filminden esinlenerek bir kpsül koleksiyon hzırldıklrını unutmdn Gitme dürtüsünün çok kuwetli olduğu, dh iyi şrtlrd ve geleceğe umut besleyerek yşm rzusunun hepimizi srdığı şu “krnlık” günlerde mod hyl kurduruyor, nefes ldırıyor, doğy kçış temsıyl det “kyıp cennet”in nhtrını veriyor.

ANTİK MODA

Her ne kdr geleceğe bksk d geçmişten beslenmiyor muyuz? Snl, felsefe ve trihte , geçmişi bilmek geleceği dh iyi yorumlmyı sğlrken; mod d slınd sürekli yenilenen trendlerin peşinde yrın odklnırken ilhmım geçmişten, trihin kültürel değerlerinden lmy devm ediyor. “Modnın kültüre ihtiycı vr, ksi tkdirde bomboş olur” diyen Vlentino’nun kretif direktörleri Pierpolo Piccioli ve Mri f. Grzi Chiuri mslsı koleksiyonlrınd her dim ntik öğelerin izlerini sürerken, Dolce&Gbbn’nın mozik ve freskleri elbiselere tşıyn Byzntinesonbhr-kış koleksiyonuyl Bizns Imprtorluğu’nun ihtişmlı dönemine yolculuk yptık. Rochs’nın nkış ve ltın el işlemelerin hkim olduğu elbiseleri, Alexnder McOueen’in Rönesns döneminden ilhm ln, Ort Çğ krliçelerinden esinlenen sonbhr-kış koleksiyonu ve her dim ihtişmlı prçlrı, Etro’nun sten kurdeleli ipek ve kdife elbiseleri trihe, eski çğlr tıft bulunuyor. Bugün dekorsyondn mody hytımızd yer ln eden ve belli bir döneme tıft bulunn vintge d geçmişten keyifle beslendiğimizin knıtı.

Geçmiş derken, el işçiliğinden bhsetmişken eskinin en önemli değerlerinden zntkrlığın, kişiye özel üretimin hytın her lnınd ve frklı sektörlerde yeniden önem kzndığını dile getirmekte fyd vr. Kimliğimizi bulmk, benzer trendlerin rsınd kybolmmk ve kültürün değerini kvrmk dın rtiznl işlere her zmnkinden dh çok ihtiycımız vr.

Yorum Yaz