Dilara Koçak’ın İyi Yaşam Günlüğü Kitabı

Dilr Koçk’ın İyi Yşm Günlüğü kitbı yeni yıl için güzel bir bşlngıç olck.

İyi Yşm Günlüğü çıktığınd yıl’ydı ve kitbınız sekiz yılın rdındn yenilenerek tekrr krşımız çıkıyor.

Aslınd, İyi Yşm Günlüğü okurlrdn gelen öneriler ile de gelişerek, her yıl tekrr bsıldı. En büyük değişiklik ise bu yıl geldi. Bu yıl ‘Erkekler İçin’ ve ‘Kdınlr İçin’ yrı içerikler ile özel tsrım ypıldı ve iki yrı kitp bsıldı. Sğlıklı beslenmenin genel ilkeleri ynı ols d kdın ve erkek metbolizmsının birbirinden pek çok frklı trfı vr.

Çoğu kdın besin tkibi ypmy üşeniyor. Bunun önemini çıklybilir misiniz?

Çoğu insn diye düzeltmek istiyorum çünkü çok doğru bir tespit. Bşklrı için bir şeyler ypmk ve krşılığınd sevgi vey lkış lmk çok motive edici iken bireyler ynı özeni kendileri için göstermiyor. İşte bu yüzden çlışmlr gösteriyor ki, yediklerini yzn insnlr her zmn dh formd klıyor.

Bzen günlük progrmlrı hytımız uydurmkt zorlnıyoruz. Bu istikrrı hytımızd nsıl sğlybiliriz? Diyette mükemmellik ryışı sizin kendinizi suçlu hissetmenize sebep olur. Diyeti bozmk ve küçük bir kçmk ypmk dünyd bşınız gelebilecek en kötü şey gibi görünür. Ardındn ‘bttı blık yn gider’ düşüncesi sizi ele geçirir. Oys hytın kendisi ve doğnın kışı gibi beslenmeyi bşrırsnız diyet ypmk zorund klmzsınız. Bunun için ilk önce koşullrınızı gerçekçi bir şekilde yzıp, dh sonr önceliklerinizi sırlmlısınız. En koly değiştirebileceğiniz dımdn bşlyıp her gün kendiniz için yptığınız iyi bir şeyi seçebilirsiniz.

Diyet psikolojisine girmek neden bu kdr zor oluyor?

Diyetten beklenti kıs sürede hızlı bir şekilde sonuçlnınc, bireyler kilo verdikten sonr eski lışknlıklrın dönerek verdikleri kilonun çok dh fzlsını lıyor. Bu döngü birkç kez tekrr ederse kişinin kendine oln inncı ve motivsyonu kyboluyor. Bu durumd kilo verme süreci hfiflemek

değil, bir yük olrk lgılnıyor.

Çünkü birey ysklr ve sınırlnm duygusundn korkuyor. Ben diyet listesinin esiri olmdn bireyin hem bedenen hem ruhen beslendiği ve mutlu olduğu progrmlrl sorunu çözdüğümde bu bireyin genel psikolojisi için bile çok büyük ktkı sğlybiliyor. Yemek hytımızd önemli bir ttmin yoludur, eğer kişi genel hytınd ttminsizlikler yşıyor ise o durumd yemek, bir koltuk değneği gibi görünebiliyor.

Sıkıntıdn yemek yemeyi lt etmek için tılck dımlr neler olmlı? Fiziksel çlık ve duygusl çlık rsındki önemli çizgi slınd sizin frkındlık hâlinizi güçlendirmenizden geçer. Bu yüzden yediklerinizi yzmk en iyi yoldur. Neden yediniz? Kiminle yediniz? Gerçekten ç mıydınız? Hngi dönemlerde işthınız tetikleniyor?

Tüm bunlrı orty çıkrmk için kyıt tutmk çok güzel bir ydınltıcıdır.

İyi yşm günlüğü sizi, her gün ufk mesjlr ve hftlık hedefler ile motive ederken bu frkı görmenizi de destekliyor. Her dört hftd yeni bir konu öğrenerek yzmy devm ettiğinizde, 52 hftnın sonund büyük resmi görüyorsunuz.

Metbolizm hızın göre bir beslenme progrmı örneği yerebilir misiniz?

‘İyi Yşm Günlüğü’, öncelikle metbolik hızınızı hesplm yöntemini ve lmnız gereken günlük kloriyi size nltıyor. İdel kilonuzu hesplmnız yrdımcı oluyor.

Dh sonr d bu kloriyi hngi besinlerden, ne ölçüde yiyerek lmnız gerektiğini gösteriyor. Bir kılvuz görevi gören bu yşm günlüğü ile egzersiz seviyeniz ve günlük yşm ktiviteleriniz ile ne kdr klori hrcdığınızı hesplybiliyorsunuz. Ayrıc yediğiniz besinlerin kç klori olduğunu d günlükte bulbileceksiniz. Günlük ldığınız klorileri yönetmenizi sğlyn ‘İyi Yşm Günlüğü’, her y sğlıklı beslenmeyi bir yşm kültürü hâline getirmenize destek olbilecek yeni tüyolrı pylşırken, kişinin kendini değerlendirmesini de büyük ölçüde kolylştırıyor, mc

Uz. Dyt. Dilr Koçk

Yeni yıl girerken kendiniz için İYİ BİR ŞEY” ypın!

İyi yşmk için krr lın ve bu krrı uygulrken her gün not lcğınız İyi Yşm Günlüğü’nü kendinize ve sevdiklerinize hediye edin.

HEM AJANDA HEM DİYET GÜNLÜĞÜ

İyi Yşm Günlüğü uzmn diyetisyen Dilr Koçk trfındn hzırlnıyor; bu yıl 8. def bsıln günlük yeni yıl klsiği hline geldi. İyi bir yeni yıl hediyesi olrk oldukç fzl tlep gören İyi Yşm Günlüğü formun dikkt edenler için hem gerçek trihlerine göre bir jnd hem de sürekli iyilikler htırltn çnt koçu vzifesi görüyor. Sizin de çntnız bir det olmlı.
İyi Yşm Günlüğü \uKdınlr İçin Dilr Koçk 3KMod

[gllery ids=""]

Yorum Yaz