Victoria Beckham-18 Koleksiyonu

HARİKALAR DİYARINDA MODANIN İMPARATORİÇESİ OLMAK

Sektörün büyük kısmı onun mod nlyışını küçümsedi. Bugünse ynı insnlr on “modnın imprtoriçesi” diyor. Yptığı koleksiyonlr skin ve miniml olrk tnımlnıyor.

Aslınd bizim yıllr önce tnıştığımız, çok yüksek topuklulr, PVC elbiseler ve “pushup” iç çmşırlrı giyen o prti kızındn zrif bir hnımefendiye dönüşün hikyesi bu.

HEYECANI HİÇ BİTMİYOR

3K MODA: Tsrım gücünüz uzun süre hfife lındı. Fkt en nund sizin mod dünysının yeni krliçesi olduğunuz kbu edildi. Bu konud ne düşunuyorsunuz?
[gllery ids=",103836,,,,103838,103837,103839,,103840,,103841,,,103842,,103843,103844,,,,103846,103845"]
VİCTORİA BECKHAM: Bunun frk edildiğine seviniyorum. Çünkü ypıcı her yorum benim için her zmn önemli oldu. Tsrım dilimde kendimden yol çıkıyor ve dünynın her yerindeki kdınln düşünüyorum. Bu kdınlr ne ister? Kıyfetlerin onlrı nsıl hissettirmesini tercih eder? Ess oln giyilebilir, iyi hissettirebilecek, “l-yer” ypılbilecek (kt kt giyilebilecek) ve giydiğinizde kolyc seyht edebileceğiniz kıyfetler yrtmy çlışıyorum. Dünynın her yerinden kdınlr bn ve tsrldığım koleksiyonlr ilhm veriyor. Bu d yptığım işi her zmn cnlı ve heyecnlı kılıyor. Snırım işin sırrı bu.

3K MODA: Sırdn bir iş gününüz nsıl geçiyor?

V.B.: Her günüm ekip rkdşlrıml sıkı şekilde çlışrk geçiyor. Kıyfetlerin provlrın ve sonrki koleksiyonlrd kullncğımız desenlere çlışırız. Çekeceğimiz look-book’lr için tem rştırırız. Her gün çok yoğun geçse de çeşitlilik içeren bir yelpzem vr. Her yeni güne uynırken frklı neler olck diye heyecnlnıyorum. Devm etmemi sğlyn d tm olrk bu duygulr. Beni ykt tutuyor. 3K MODA: iş yürütme beceriniz nereden geliyor?

V.B.: Bu iş tek bşım kurup yürüttüğüm bir oluşum değil sl. Etrfımd çok yetenekli ve büyük bir ekip vr. Bn göre, en önemli unsur iyi ynlrınızın frkın vrmk ve oyun lnınızı onlrın etrfınd oluşturmk. Zyıf noktlrınızı frk etmek ve o konud sizi tmmlyck insnlrl tkım olmk diğer önemli nokt. Bu syede dh güçlü ve bütün oluyorsunuz. Benim her zmn çok çlışkn, olylr pozitif bkn, girişimci bir ruhum vrdı. Mrkyı yrtırken hep bebek dımlrı ttım, her olydn ders çıkrrk ilerledim.

3K MODA: Tsrımcı olduktn sonr estetik nlyışınız değişti mi?

V.B.: Mrkmın büyümesiyle birlikte kendime ve estetik nlyışım dh sıkı srıldım. İnsnlrın ynlış nldıklrı şeylerden biri de bu; hiçbir şeyi bştn yrtmdım. Yptı kendi hzır giyim mrksın ynsımsın şhit olduk zmn içinde. Artık dört çocuklu, 42 yşınd olgun bir kdın vrdı krşımızd. Yüksek topuklulrıyl rsın yüksek bir duvr örmüştü. Drcık, fermurlı PVC elbiselerin yerini beyz tişört ve iyi kesimli pntolonlr lmıştı. Ve Victori Beckhm İngiliz modsının önemli tsrımcılrındn biri olmuştu. Krliçe Victori’y dönüşümün hikyesini, yeni ksesur tsrımlrını ve mody bkışım konuşmk için Londr’d bulunn 19’uncu yüzyıldn klm ofis binsınd bulunduğumu söylemeyi çok isterdim.

Fkt ’96 yılınd 30 milyon stn single “Wnnbe” dinleyerek İstnbul’dyım. 90’lrm pop str ikonu, “girl power” kvrmını kendi hzır giyim mrksın ynsımsın şhit olduk zmn içinde. Artık dört çocuklu, 42 yşınd olgun bir kdın vrdı krşımızd. Yüksek topuklulrıyl rsın yüksek bir duvr örmüştü. Drcık, fermurlı PVC elbiselerin yerini beyz tişört ve iyi kesimli pntolonlr lmıştı. Ve Victori Beckhm İngiliz modsının önemli tsrımcılrındn biri olmuştu. Krliçe Victori’y dönüşümün hikyesini, yeni ksesur tsrımlrını ve mody bkışım konuşmk için Londr’d bulunn 19’uncu yüzyıldn klm ofis binsınd bulunduğumu söylemeyi çok isterdim.

2000’lerde mod imprtoriçesi oln Victori Beckhm’ (PR şirketinin izin verdiği kpsmd, ki bun özel hytı ve düny ykışıklısı kocsı dhil değil) sorulrımı gönderiyorum. Ve ynıtlrı bskıdn sdece iki gün önce geliyor. Neyse ki yetişiyor… 3K MODA Türkiye için Victori Beckhm bu stırlrd!

Her gün çok yoğun geçse de çeşitlilik içeren bir yelpzem vr. Her yeni güne uynırken frklı neler olck diye heyecnlnıyorum. Devm etmemi sğlyn d tm olrk bu duygulr. Beni ykt tutuyor.

3K MODA: İş yürütme beceriniz nereden geliyor?

V.B.: Bu iş tek bşım kurup yürüttüğüm bir oluşum değil sl. Etrfımd çok yetenekli ve büyük bir ekip vr. Bn göre, en önemli unsur iyi ynlrınızın frkın vrmk ve oyun lnınızı onlrın etrfınd oluşturmk. Zyıf noktlrınızı frk etmek ve o konud sizi tmmlyck insnlrl tkım olmk diğer önemli zmn çok çlışkn, olylr pozitif bkn, girişimci bir ruhum vrdı. Mrkyı yrtırken hep bebek dımlrı ttım, her olydn

3K MODA: Tsrımcı olduktn sonr estetik nlyışınız değişti mi?

V.B.: Mrkmın büyümesiyle birlikte kendime ve estetik nlyışım dh sıkı srıldım. İnsnlrın ynlış nldıklrı şeylerden biri de bu; hiçbir şeyi bştn yrtmdım. Yptığım işlerde her zmn tutkulu oldum ve çok çlıştım. Her zmn kıyfetlere odklndım.

Bu syede erkeksi pntolonlrl giyilen, dh yumuşk dokulu fkt korse gibi görünen üstler tsrldım. Anltmk istediğim şu; dikkt çeken bir estetik nlyışı oluşturmk ve belli unsurlrı zorlyrk modem ve tze görünümler yrtmk benim için her zmn önemli.

3K MODA: Kendinizin giymek istediğiniz kıyfetlerden yol çıkrk tsrldığınızı biliyoruz. Söz konusu ksesurlrken de bu kurl.

Yorum Yaz