Tek Taş Nişan Yüzüğü Modelleri

Hyrnlık uyndırn ve kıskndırn, güven veren, sdkt, sonsuz şk, bğlılık, it olm gibi bir sürü duygu ve nlm içeren Tek Tş Nişn Yüzüğü Modelleri ve yüzüğün keyifli hikyesini burd okuyun.

Nişn Yüzüğü Trihçesi

İlk nişn yüzüklerinin eski Mısır ve eski Rom’d orty çıktığı söylenir. Eski Mısırlılr sol elin yüzük prmğınd doğrudn klbe giden “ven moris” (şk dmrı) bulunduğun; dolyısıyl evlilik yüzüğünün bury tkılmsı gerektiğine innırlrmış.

1477 yılınd Avustury Arşidük’ü Mximilien’in Burgonylı Mrie’ye hediye ettiği pırlnt yüzük, değerli tşlrın nişn yüzüklerinin vzgeçilmesi hline gelmesine vesile oldu.

NİŞAN YUZUGU: BAĞLILIK MI ERKEĞE BAĞIMLILIK MI?

Öncelikle evliliğin olumlndığı, çift olmnın prestij syılıp lkışlndığı toplumlrd nişn yüzüğü bu sttünün en önemli, en güçlü ve en çık sembollerinden birine dönüşüyor. Pris Descrtes Üniversitesi sosyologlrındn Cthe-rine Pugeult-Cicchelli, “Tektş yüzük, bir erkekle birlikte olunduğun dir büyük bir reklm. Bu, erkeğin ‘ekonomik gücü’nü öne çıkrn, kdının nsıl bir erkekle birlikte olduğunu çevresine iln eden bir ‘rç’. Kdın için onur kynğı” diyerek özetliyor nişn yüzüğünün nelere kdir olduğunu. Bşk deyişle, pırlntnın krt ğırlığı ve değeri rttıkç onu tşıyn kdının kendini dh “üstün”, dh “biricik” hissetmesi bekleniyor. Y d nişn yüzüğünün görkemi ve ihtişmıyl orntılı kdınlr rsınd nsıl kısknçlık yrttığını bilmiyor gibi mi dvrnlım? “Mutluluk stın lınır mı?” nif sorusunu sormyın skın.

Elbette nişn yüzüğü bğlılığın ve şkın d sembolü. Am iki gönül bir olunc smnlığın seyrn olduğu devri geride bırktık. Bu rd “tektşımı kendim ldım” gibi sözlere ship şrkılr rk plnd nişn yüzüğünü kdının erkeğe ekonomik bğımlılığının sembolü olrk işret etse ve tek bşın stın lınn tektş kdının özgürlüğünü duyurs d çoğu kdının bu ttlı “bğımlılıktn” hoşlndığını ve gurur duyduğunu söylemeye gerek yok.

Rönesns döneminde gümüş yüzüklerin ynı sır değerli tşlrl bezeli nişn yüzükleri popülerleşti.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz