Takı ve aksesuar modelleri

BU AYIN STÎL KONUĞU, BAŞARILI AKSESUAR TASARIMCISI EVREN KAYAR. TASARIMLARINDAKİ İMZASINI, KENDÎNE ÖZGÜ STÎLÎNE DE ATMAYI BAŞARANLARDAN. KEYİFLİ BÎR SOHBETLE BERABER BOHEM,

KLAS VE DÎŞÎ TARZINI BÎRBÎRÎNDEN GÜZEL KOMBİNASYONLARLA YANSITTI. BÎZLERE EVİN NEŞE KAYNAKLARI BLACKYVE BİÇİ’NİN EŞLİKETMESİ DE GÜNÜN BONUSUYDU!

Aksesur tsrlmy nsıl bşldın?

Florns’dki Scuol d’Arte’de desen eğitimi ldıktn sonr, İstnbul’ döner dönmez çlışmy bşldım. Uzun bir öğrenim sürecinin rdındn yılınd Evren Kyr mrksını hyt geçirdim. ‘Her tsrımd snt vrdır’ diye düşünüyorum.

Snt trihine bktığımız zmn d binlerce yıldır bunun örneklerinin olduğunu görüyoruz. Dolyısıyl koleksiyonlrımızdki prçlr, sdece mod gözüyle y d günlük

tsrımlr olrk bkmıyorum. Tşlrın ve modellerin kişiye özel olduklrını düşünüyorum. Dolyısıyl ksesur tsrımlrımın, ‘sntın mücevhere dönüşmesi’ şeklinde yorumlnmsın ve her koleksiyonun bir hikâyeye dönüşmesine önem veriyorum.

Evren Kyr mrksının düny mod bşkentlerinde bilinen ve istenen bir mrk olmsını hedefliyorum. Bunun için özellikle son yıllrd yurt dışı furlrın dh çok ğırlık verdim.

Mesleğinde ‘dönüm noktm’ dediğin n neydi?

Tkım Yıldızı Koleksiyonu’nun bende yeri çok yrı. ‘Dönüm noktsı’ diyebilir miyim bilemiyorum m o koleksiyon klsikleşti ve benim imzm gibi oldu rtık. Bu duygu d beni çok mutlu ediyor çıkçsı.

Nelerden ilhm lıyorsun?

Hytın kendinden. Çoğunlukl detylrdn yol çıkrım. Doğ innılmz henkli ve zengin; etkilenmemek mümkün değil. Elbetteki seyrettiğim filmler (özellikle kostüm ve dekor çısındn zengin oln filmler), okuduğum kitplr, gezdiğim ülkeler ve sergiler de beni çok besliyor. Seyht etmeye çok zmn bulmsm d, okuduğum kitplrd vey seyrettiğim filmlerde bile bşk bir dünyy gidiyormuşum hissini yşmyı seviyorum. Özetle bende merk uyndırn her şey bn ilhm kynğı oluyor diyebilirim.

Romn ile çok bşrılı bir işbirliğine girdin. Devmı gelecek mi?

Romnl çlışm ve üretim dönemimiz çok keyifli geçti. Stışlrımız d gyet iyi gitti, dolyısıyl devm edeceğiz. Romn’ın Kış koleksiyonund, formlr geometrik ve net olduğu için biz de bu netlik ve geometrik elbiseleri tmmlyck boyutt prçlr tsrldık. Geometrinin verdiği his de tsrımlrd, hytın ritmi gibi hreketli ve sürrel çizgiler kullnmmız neden oldu. İlk def bir Romn koleksiyonund, biyeler için sç ksesurı d tsrlmış olduk. Gelecek projelerini öğrenebilir miyiz? Evren Kyr mrksını hyt geçirirken düny mod merkezlerinde

bilinmesini ve dh d önemlisi doğru konumlnbilmesini hedefledim. Şu nd Pris, Wshington, Mrbell, Venedik, Beyrut, Tyvn’d stış noktlrı bulunuyor m benim için Londr’dki Victori ve Albert Müzesi’nde stılıyor olmk çok özel. Hedefim bu stış noktlrını rtırıp, mrkmı dh globl hâle getirmek. Evren Kyr stilini üç kelimeyle ifde etmeni istesem.

Ylın, skin ve içimden geldiği gibi. Kurtrıcı prçlrın nelerdir?

Dolbım siyh çok hâkimdir m bunun dışınd ceketlerim beni kurtrır. Ceketleri gerçekten çok seviyorum.

Bu yıl kış sezonund hngi trendleri tkip ediyorsun?

Hem işim gereği hem de sevdiğim için dünydki trendleri tkip ediyorum m hiçbir zmn trendlere bğlı kldığımı söyleyemem.

Grdırobundki en eski prç nedir? Büyüknnemden kln birkç elbisem hâlâ dolbımd durur; onlrı çok severek kullnıyorum.

‘Asl giymem’ dediğin bir şeyvr mı? Asl demekten korkrım hep m şlvrlrı, pntolon etekleri ve kbrık etekleri kendime hiç ykıştırmıyorum.

“Gece stiletto y d yğın zrfetini gösteren ykkbılr giymeyi tercih ediyorum.”

Sence biz kdınlr şık olmk uğrun en çok hngi hty düşüyoruz?

Trendlere fzl bğımlı olmk bzen hty düşürebiliyor. Bir bşksınd çok iyi durn bir prç diğerine ykışmybilir. Bir de tbii yerine göre giyinmek çok önemli.

Büyük bir dvet öncesi hzırlnm rutinini merk ediyorum.

Herhlde en kıs cevbım bu soruy olck çünkü gerçekten öyle uzun bir rutinim yok.

Grdırop detoksu ypr mısın? Kullnmdıklrını nsıl değerlendiriyorsun?

Kullnmdıklrımı çevremde ihtiycı olnlr veriyorum.

Aldıktn sonr pişmnlık duyduğun bir lışveriş deneyimin oldu mu?

Dh genç yşlrımd oluyordu m son zmnlrd olmdı. Zmnl neyin sn ykıştığını biliyorsun.

Modnın hngi döneminde yşmyı tercih ederdin?

Her dönemin yrı bir hvsı ve koşullrı vr. Modnın her dönemi bence çok renkli m 70’ler bir bşk snki.

En beğendiğin stil ikonlrı?

Trihte çok güçlü kişilikleri ve donnımlrı oln, bunu d stiline ynsıtmış çok kdın vr. Mesel Coco Chnel, Anjelic Huston, Binc Jgger, Cher gibi kdınlr bizlere her zmn ilhm vermişlerdir.

Stil shibi olmkl şık olmnın frkı nedir sence?

Stil, ‘ben buyum’ diyebilmektir. Sdece kılık kıyfet demek değil ynı zmnd bir yşm trzı ve bir duruş ister. Şıklık ise rtık, günümüzde öğrenilebilen bir kvrm bn göre.

Fvori mrklrın hngileri? En çok hngilerini tercih ediyorsun? Birbirinden frklı trzlrı oln mrklrı seviyorum slınd. Mesel Celine, Vivienne Westwood, Givenchy, Rlph Luren, Mison Mrtin Mrgiel ilk klım gelenler. Elbette bütün bu mrklrın tsrımcılrını d elimden geldiğince tkip ediyorum.

Y ykkbı ve çntd?

Günlük hytımd moksen ve mskülen ykkbılr y d düz botlr giyiyorum. Gece ise stiletto’lr y d yğın zrfetini gösteren ykkbılrı tercih ediyorum.

Mkyj ve cilt bkımınd vzgeçemediklerin neler?

Evin Fcil Spry, özellikle yzın vzgeçilmezim. Nuxe Prodigieuse Kuru Yğ, Excipil Lipo Vücut Kremi olmzs olmzlrım. Bunun dışınd dönem dönem yüz kremlerimi değiştiriyorum. Her zmn ynı kremi kullnmnın doğru olduğun innmıyorum. Ojede ise kırmızı Chnel 08 Pirte kesinlikle fvorim. Bşk hiçbir kırmızı rengi süremiyorum, diyebilirim. Prfümde ise mevsime göre seçim ypıyorum. Yzın Route Du The Brneys, kışın Chnel N°19 kullnmyı seviyorum.

Trzın gelenekçi mi yoks yeniliklere çık mısın?

Aksesur konusundki seçimlerim birz dh vngrt doğl olrk m kıyfette çok dh ylın bir trz tercih ettiğimi söyleyebilirim. Am tbii bu skinlik içinde, tsrımı güçlü oln prçlr d yer vermeyi seviyorum. Kendini şımrtm metotlrın nelerdir? Türk hmmı. Bu kendimi şımrtmm için en güzel yöntem.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz