Bebek beşik örtüsü yapımı

BEŞİK İÇİN DÖRT RENKLİ ÖRTÜ

Kullnıln mlzemeler

5 çile şmpny renginde, 2 çile şeftli renginde, 2 çile yeşil renkli, 2 çile gök mvisi renkli yün; 3 ve 3,5 numr tığlr.

Kullnıln örgüler

Tm sıkiğne; sıkiğne; trbzn.

Çizgili fntezi örgü (zincir üstüne şöyle ypılır: 1. sır: Dönmek için 1 zincir, “1 sıkiğne, 1 zincir,

1 bşlngıç ilmek tlnır”; dn’ bütün sır boyunc tekrrlnır ve 1 sıkiğneyle bitirilir.

2. sır: Dönmek için 1 zincir, 1 sıkiğne, tığ bir önceki zincirin ltın kuvvetle btırılrk örülür, 1 zincir; dn bütün sır boyunc tekrrlnır ve son zincirin ltın bir sıkiğneyle bitirilir. Bu ikinci sır, “2 sır şmpny rengiyle,

2 sır şeftli rengiyle, 2 sır yeşille, iki sır d gök mvisiyle” örülerek tekrrlnır).

Örnek. 10×10 cm boyundki çizgili fntezi örgüyle ypıln çlışm 22 ilmeklik 20 sıry eşittir.

Nsıl örülür?

Örtü. 100 x 100 cm’dir. Şmpny rengindeki yünle 200 ilmek zincir tılır. 3,5 numr tığ kullnılır, 202 sır çizgili fntezi örtüyle örülür. Kesilir.

Kenrlr. 3 no’lu tığl ve şmpny renkli iplikle ltt çıklndığı gibi örülür.

1. sır: 149 sıkiğne, köşede 1 zincir her kenr üstünde tekrrlnır ve 1 tm sıkiğneyle bşlngıçtki 1. ilmeğin üstünde bitirilir.

2. sır: 1. sır gibi köşedeki her ilmeğin içine 1 sıkiğne, 1 zincir, ve 1 sıkiğne örülerek ypılır.

3. sır: 3,5 numr tığl 3 zincir örülür’, 1. ilmek tlnır, 5 sıkiğne 1 ilmek tlnır, sonrki ilmeğe tığ btırılrk 7 trbzn örülür; dn 18 kez tekrrlnır, 1 ilmek tlnır, 5 sıkiğne, 1 ilmek tlnır; köşedeki zincirin içine 7 trbzn ypılır dn her kenrd tekrrlnır ve bşlngıçtki 3. zincirin üstüne 1 tm sıkiğneyle kptılır. 76 midye kbuğu motifi elde edilir.

4. sır: 1 zincir , 1 ilmek tlnır, 3 sıkiğne, 1 ilmek tlnır, bir önceki sırnın trbznın tığ btırılrk 1 trbzn örülür; dn 7 kez tekrrlnır .dn 76 kez tekrrlnır ve bir önceki sırnın 1. ve 2. ilmekleri rsınd örülen 1 tm sıkiğneyle kptılır.

5. sır: 1 zincir ,2 zincir, bir önceki sırnın trbznın üstüne 1 trbzn, 2 zincir; dn 7 kez tekrrlnır; bir önceki sırnın 1. ve 2. sıkiğneleri rsınd 1 sıkiğne dn 76 kez tek rrlnır ve bşlngıçtki sırnın zinciri üstüne 1 tm sıkiğneyle kptılır.

6. sır: Yy motifin üstüne 2 sık iğne , bir önceki sırnın 7 trbznı rsındki her bir 6 yy motifinin içine fisto örgü ypılır, bir sonrki yy motifine 2 sıkiğne, 3 zincir, 1 sıkiğne, 1. zincirin içine tığ btırılrk 1 sıkiğne,bir sonrki yy motifinin içine 2 sıkiğne ; dn 75 kez tekrrlnır. dn 1 kez tekrrlnır ve örgü 1 tm sıkiğneyle kptılır.

Krmşık yy bordür

Tç bordür

Merdiven tipi bordür

Ylın yy bordür

Gündüzsefsı bordür

Gelenekler, bebek giysilerinin büyük bölümünün, büyüknnelerin ve dostlrın yrdımıyl nne trfındn evde hzırlnmsını gerektirir. Özellikle şiş ve tığl gerçekleştirilen yün ytk örtüleri çok beğenilmektedir. Soldki örtü beyz, çık mvi ve gök mvisi rengindeki yünlerden şişle örülmüştür. Sğdki örfüyse tığl ypılmıştır. Ekose motifler, sır sır zincir örgülerden nkış işlenerek elde edilmiştir. Kullnıln renkler gri, pembe ve gök mvisidir.
BEŞİK ÖRTÜ MODELLERİ Ürün Detylrı Gösteriliyor – Bebek Beşik … 3KMod

[gllery ids=""]

Pndlı Kumş Bebek Beşiği Örtüsü – Hobi Fikirleri Yrtıcı El İşi … 3KMod

BEBEK BEŞİKLERİ | BAMBU BEŞİK 16 | 3KMod

BEBEK BEŞİK UYKU SETİ Ürün Detylrı Gösteriliyor – Bebek Beşik … 3KMod

Bebek Beşik Modelleri. – Syf 3 – Hnimefendi.com – Kdın sitesi 3KMod

Yorum Yaz