Sağlıklı Yaşam, Sağlıkla Ve Enerji Seviyeniz Düşmeden Yaş Almanın Sırları

saglikli yasam saglikla ve enerji seviyeniz dusmeden yas almanin sirlari 1

“SAĞLIĞIM VE GÜZELLİĞİM İÇİN YEDİ YILDIR MAYR KÜRÜNÜ UYGULUYORUM”

T.I.M.E PR kurucusu Mine Klpkçıoğlu’ndn, özel merkı oln sğlıklı yşm, sğlıkl ve enerji seviyeniz düşmeden yş lmnın sırlrını öğreniyoruz. “Vücudun direnci ve bğışıklık sistemi benim en önemli kriterim. Bunlrı korumy dikkt edersek hstlnmyız” diyen Mine Klpkçıoğlu, ipuçlrını verdiği ltı mddeyi hytın dhil edenlerin yşmınd çok şey değişeceğini söylüyor.

Ben çocuk yşlrd çok hreketliydim; okul bşlmm ile bsketbol, tletizm, tenis, yüzme gibi tkım oyunlrı ve bireysel sporlrl enerjimi hep hreketli hyt yönelik hrcdım. Kyky, pten, bisiklet, su kyğı, windsurf gibi birçok sporu bir süre ypmışlığım ve temel y d iyi bir tecrübem vrdır.

Benim için uzun süren yemekler, sinem slonlrınd geçen zmn, ev prtilerindeki eğlenceden çok, doğd rkdşlrıml spor ypmk hep dh çekiciydi.

Genç kızken rkdşlrım lkol ve sigry bşlmışken, ben okul çıkışı y tenis kulübüne gider gece yrılrın kdr tenis oynrdım y d sokklrd bisiklete binerdim. O kdr sğlıklı bir bünyeye shiptim ki ne zmn rkdşlrımın ısrrın dynmyıp bir – iki kdeh bir şeyler içsem, yrım st sonr hepsini çıkrırdım. Vücudum lkolü kbul etmezdi.

[gllery ids="106721,106722"]

Henüz 19 yşındyken ptronumun İngiltere’den bir çift rkdşı İstnbul’ gelmişti. Benden, eşlerden kdın oln bir günlük bir nevi rehberlik ypmmı istemişlerdi. İngiliz kdının 55 yşınd olduğunu ve senelerdir ülkesinde bir sğlık çiftliğine gittiğini öğrendim. Ondn bu merkezi bn nltmsını istedim. O kdr ilgimi çekti ki, bir yıl sonr -20 yşındyken- kendimi o İngiliz kdının gittiği, İngiltere’nin kuzeyinde, ormn içinde bir sğlık merkezinde buldum. Ve o günden bugüne dek her yıl iki kez dünynın her yerinde frklı sğlık, spor ve detoks merkezlerine seyhtlerim bşldı.

Ben dh holistik ve fonksiyonel bkış çısın innıyorum; o yüzden felsefem şu:

Vücudun direnci ve bğışıklık sistemi, benim en önemli kriterim. Bunlrı korumy dikkt edersek hstlnmyız. Şimdi gelelim neler ypcğımız:

“ALIŞKANLIKLARINIZ DEĞİŞİRSE HAYATINIZ DEĞİŞİR”

Bunc yıllık deneyimlerimden sonr, son yedi yıldır içlerinde kendimi en iyi hissetmemi sğlyn ve bedenime iyi geldiğini hissettiğim Myr kürünü uyguluyorum. Ve rtık detoks için ylnızc Vivmyr’ gidiyorum. Vivmyr ile oln iş ilişkim de slınd ilk olrk Myr kürüne innmm, etrft yer ln pek çok sğlıksız bilgi ve merkeze innn bşt ykın çevreme ve diğer insnlr doğruyu ktrmk, fydlı olmk için duyduğum isteğe dynıyor. Bu kür ile tnıştıktn sonr edindiğim lışknlıklrım; yemekleri çok iyi çiğnemek, yemekle berber su içmemek, st 16:00’dn sonr kesinlikle çiğ gıdlr tüketmemek… Akşm yemeklerini çoğunlukl erken yemeye (en geç st 17:00-18:00 rsı) ve hfif geçirmeye gyret ediyorum.

Öğünlerime sde yğ, vokdo, keten tohumu yğı, soğuk sıkım zeytinyğı gibi sğlıklı yğlrı muhkkk ekliyorum. Tbii ki benim de yemeği fzl kçırdığım, geç yediğim zmnlr oluyor. Bunu ertesi gün ilk öğünümü mümkün olduğu kdr geç stte yiyerek, htt oruç tutrk dengeliyorum. Snılnın ksine bkım ve güzellik ile ilgili fzl bir çb göstermiyorum. Yüzümü her sbh fırç ile fırçlmk en büyük bkımım diyebilirim.

Ayrıc sporun cildi güzelleştiren en iyi bkım olduğun innıyorum; ktif sporl hem kslrdn dolyı dh tok bir cildiniz oluyor hem de oksijenin tüm dmrlrı çrk hücrelere gitmesiyle dh sıkı ve pembe bir cilt görünümü kznıyorsunuz. Toksinlerden rınmk, knın yüze ve vücud pomplnmsı, tüm bkım ve kremlerden dh fydlı. Tbii bir de nem çok önemli. Doğl yğlrdn ypıln bkım kremimi hiç ynımdn yırmm, klım geldikçe ellerime ve cildime sürerim.

HAYATINIZA KATIN

Kısc özetlemek gerekirse, sycğım ltı mdde önemli. Bu ltı mddeyi hytınız kısmen de ols dhil ederseniz, sğlığınız çok büyük ktkıd bulunmuş olursunuz. Sğlıklı ve mutlu bir yşm için siz de hemen dım tın.

Sğlık probleminiz yoks öğünler rsı tıştırmyın, sdece su ve bitkisel çylr tüketin.

Yemekten yrım st vey en geç 15 dkik önce su içmeyi bırkın ve yemek sırsınd su içmeyin. Tekrr su içmeye yemekten bir st sonr bşlyın.

Her lokmyı ğzınızd püre hline gelecek kdr htt dh fzlsı, 30-40 kere çiğneyin.

St 16:00’dn sonr çiğ sebze, meyve ve kuruyemiş tüketmeyin.

Akşm en geç st 17:00 – 18:00 rsı yemeğinizi yiyin ve fzl krıştırmyın, sde ve ufk porsiyonlr tüketin. Zmnl bunu sdece çorb içtiğiniz gecelere dönüştürün.

Hftd bir gün (ben pzrtesi ypıyorum) sdece çorb ile beslenin ve o gün çok erken uyuyun.

“Her yıl iki kez dünynın her yerinde frklı sğlık, spor ve detoks merkezlerine seyhtlerim vr. Holistik ve fonksiyonel bkış çısın innıyorum. Spor cildi güzelleştiren en iyi bkım.”

Yorum Yaz