MUTFAKTA YARATICILIK İÇİN İLHAM KAYNAKLARI

EN İŞTAH AÇICI MALZEME

Blık sosu! Oldukç işth çıcı oln ummi tdıyl, yiyecekleri Prmigino Reggino kdr lezzetli ypr. Ylnızc Asy’y özgü yemeklerde kullnmk için değil, çorblr lezzet ktmk için ve tuz yerine de kullnbilirsin. Köftenin içine de birkç ttlı kşığı ekle.

ORGANİZE OLMAMI SAĞLAYAN MUTFAK ARACI

Mutfk skılrı. Yemek pişirirken iyi orgnize olmmı sğlyn bu skılr tencere, tv ve diğer mutfk eşylrımı sıyorum. Çünkü ihtiycım oln şeyi nınd bulmdığımd tüm ilhmım kçıyor. —Amnd Cohen; Şef ve New York’tki Dirt Cndy restornının shibi

HAZIRLADIĞIM EN YARATICI YEMEK

Altı rkdşım bir nd çıkgeldi. Bir st kdr kıs bir süre içinde birbirinden güzel mlzemeleri bir ry getirerek, -sirke ve tereyğıyl pişirilmiş tvuk, sebze, slt ve htt bir de ttlı- durumun üstesinden geldim ve bir dh sl beklenmedik misfirlerden korkmdım.

MUTFAKTA YARATICILIK İÇİN İLHAM KAYNAĞIM

Bn göre ilhm, hiç beklenmedik yerlerde bile orty çıkbilir: Bsketbol shsınd, bhçede, pljd, vs. Sdece her şeye dh ykındn bk, her şeyi kokl ve tüm bunlrı bir kenr not etmeyi unutm! —Richrd Blis

ÖZEL TARİFLERE ULAŞMA YOLUM

Seyht sırsınd, yediğim tüm yemekleri not ettiğim bir yemek günlüğü tutrım. Eve döndüğümdeyse bu lezzetlerden bzılrını yeniden yrtmy vey tklit etmeye çlışırım.

PİŞİRME TEKNİĞİMİ DEĞİŞTİREN ALET

Mutfk pürmüzü. Bunun ylnızc creme brûlee için kullnıldığını ve bu kdr msrfın gereksiz olduğunu düşünürdüm; t ki son zmnlrd bir yemek kitbı çekiminde, bu letin suşi ypmk üzere hzırlnmış ton blığı dilimlerini nsıl pişirdiğini görene kdr. Artık bu letin bğımlısı oldum çünkü hem çok prtik, hem de çok lezzetli.

MUTFAKTA BİRDEN FAZLASINA İHTİYAÇ DUYDUĞUM ALET Zmnlyıcı. Mutfkt birden fzl yemek ypıyorsn; mesel ockt sos ). 1 hzırlıyor, fırınd sebze pişiriyor, diğer yndn d ızgrd kızrtm ypıyorsn, bir şey unutm ihtimlin oldukç yüksek. Ben genellikle dört yrı zmnlyıcıyı ynı nd kullnıyorum.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz