Kornet Figüratif Bir Ressam

Snt dünysınd “Kornet” dıyl tnınn ressm Gürkn Coşkun, ilk kişisel sergisini, 1974 yılınd Frns’d Rouen kentinde çmış. 1981 yılındn bu yn Frns, İsviçre, Avustury ve ABD gibi ülkelerde önemli grup sergilerine ktıln sntçının eserleri, yuriçinde ve yurtdışınd, hem özel, hem de resmi koleksiyonlrd yer lmış. Ock yınd Grnti Snt Glersi’nin ynı sır, Ankr Helikon Snt Glerisi’nde de yer lck oln Kornet sergisi,s izleyenlere msl ve efsnelerdeki simge ve düşleri sunuyor.

Per Pls el 22 Ock Cumrtesi kşmı gerçekleştirilecek oln ü. Tngo Blosu ’nun konuk orkestrsı “(Jtıejs De Bndoneon ”. İlki Ksım yınd Berlin ’li orkestr “Tngo Rel Çurtett” ile gerçekleşen blo, konuklr Arjntin tngosunun sımsıck coşkusunu yştmıştı. Blo biletleri Per Pls Otelinde stış sunuluyor.

Tel: (0212)

251 45 60.

1 945 sonrsı Türk resminin en önemli isimlerinin özel bir koleksiyondn seçilen sivhbeyz 100 örneği, 26 Ock11 Mrt trihleri rsınd Milli Resürns Snt Glerisi’nde sergileniyor. “Resmin nmusu desendir” derler. Desende göz boymk pek mümkün olmdığı için ols gerek. Desen, özellikle doğy dönük oluı. konusunu kvrmdki gücüyle orty koyr. Yşdığı dönemin snt merkezlerinden Pris şehrine kendini kbul ettiren Fikret Mull, belli bir süre tedvi gördüğü St. Amı Hstnesi nde vptığı desenlerle bu sergide özel bir yere ship. Figürtif Türk resminin değerlerinden Sinı Özeren. 19301960 villn rsınd gerçekleştirdiği ve bugüne dek hemen hemen hiç kimsenin görmediği desenlerinde ustlığını knıtlıyor.

Abidiu Dino’nun bu sergide yer ln desenlerine “lvis’ leri eşlik ediyor. Siyhın zengin tonlrı renk rtmıyor ve bir kez dh siyhın bir renk olduğunu gösteriyor. Çizgiyi metl klıb kzıyn Aliye Berger’in grvürleri, ynı zmnd sntçının vşuı öyküsünün çizgilerini oluşturuyor.

Pris ekollü sntçılrdn Grehe uı sivhbeyz çıplk grvürleri. Bodrumlu ozn Ilhn Berk’in çıplklrıyl buluşuyor bu sergide. Ergin Inn’m çıplklrı ise, çıplklığın çok ötesinde mistik çğrışımlrl yüklü.

Gürkn Coşkun Siir Snt Edebiyt

[gllery ids=""]

KOMET (Gürkn Coşkun) – Sntçı Detyı – Turkish Pintings

KOMET (Gürkn Coşkun) – Sntçı Detyı – Turkish Pintings

Gürkn Coşkun Ressm Arşivleri 3D Resim Glerisi Oluşturm Pltformu

work_2101.jpg

Yorum Yaz