İSTANBUL’UN EN COOL MEKÂNLARI

EN İYİ DEKOR İNSANDIR. BELKİ DE EĞLENCE SEKTÖRÜNDE BANA ÖĞRETİLEN EN DOĞRU SÖZDÜ BU… BEN DE İSTANBUL’DAKİ EĞLENCE MEKANLARINI DEKORASYON GÖZÜYLE ELE ALIYORUM BU HAFTA.

Bir mekn milyon dolrlr d ytırsnız, derme çtm bir düzen de kursnız o meknı gösteren insndır. İstnbul birçok tsrım hriksı mekn ship, bu kente dünynın en büyük ytırımlrı ypılıyor. Bugüne kdr Billionire, Ciprini, Spice Mrket, Hkksn gibi über fiyklı meknlr çıldı m bzılrı hüsrnl kpndı. Am gelin görün ki biz Aztek’te sucuk-mntı yemeği tercih ettik. Pikptn çln müzikle dns edip eğlendik. Krköy’ün rk sokklrınd tmirhneden bozm meknlrd sbhın ilk ışıklrın kdr tepindik. Neden? Çünkü şehrin popüler simlrı ordydı, kimse meknlrın tsrımını konuşmuyordu, mimri çılgınlığının bhsi bile geçmiyordu. O yüzden diyorum y, en iyi dekor insndır. Ardındn lezzedi yemeği, hızlı servisi ve müziği geliyor tbii. Peki tsrımın hiç mi önemi yok? Vr tbii m bunun için çılgın ytırımlr gerek yok, belli tüyolrı vr bu işin. Mesel meknlrd fzl gizliliğe gitmeyeceksin. Hep bir görme-görülme durumu hkim olmlı.

İçeri girip çıkn, yn msdkine, brdki ykışıklıy, köşedeki fıstığ hep bir göz mesfesinde olcksın. Ne de ols herkes görülmeye ve görmeye çıkıyor. Brı meknın en cn lıcı noktsın koycksın, sohbet etmelik ferhlıkt! İstersen bir şeyler tıştırmk için brd yeme konforun ship olcksın. Brın içine mutlk bir yn kondurcksın ki rksı dönük ols bile o yndn insnlrı rhtlıkl görebilesin. Meknın mutlk bir bhçesi, tersı olck o sigr illetini bırkmynlr ord sosylleşip mold birbiriyle tnışbilecek. Ağır, gotik y d nnennenizin evindeymiş hissi yrtn mobilylrdn uzk durcksın.

Modem ve miniml olcksın, rtık kimse mekn girdiğinde ksılmk istemiyor. O ksesurlr göz yormyck, meknın her köşesinden yrı bir espri çıkmyck. Cool ve ylın bir çizgin olck…

TASARIMIYLA ÖN PLANA ÇIKAN TOP 5 MEKAN

I – Soho House: Yüksek tvnlı, terslı ve dev koltuklrıyl çok rht. Çok kdı oluşu, “Kim nerede ne ypıyor?” kısmınd sizi zorlş d mekn içinde birz tur trk zmn geçirebiliyorsunuz.

2- Spgo: Tersındki 360 derecelik brı tm kesişmelik! İçindeki brı d kış için oldukç idel büyüklükte. Yemek mslrı birbirine uzk olduğu için mekn tm hkim olmsnız d br ve lounge olrk oldukç keyifli.

3- Nop: Nişntşı’nın kurtrılmış bölgesi det. Açılıp kpnır tvnı syesinde hem yzlık hem de kışlık bir bhçedesiniz. Duvrdki yty şekilde tsrlnn yeşil ln mekn ferhlık veriyor. Eh bzen kendinizi serd hissetseniz de keyfine diyecek yok. Brın mekn içinde girişte konumlndırılmsı, klblığın içinden geçiyor olmnız, piys merklılrı için oldukç idel.

4- L Petite Mison: Zeynep Fdıllıoğlu trfındn yeniden yorumlnn mimrisi ve dokunuşlrıyl bu sene dh czip. Yüksek tvnı ve düzeniyle kendinizi lüks bir yemek slonund hissediyorsunuz. Kullnıln snt eserleri de mekn renk ktıyor.

5- Fenix: Yine bir Zeynep Fdıllıoğlu tsrımı ve meknın egzotik ruhun özel ğçlrıyl bmbşk bir hvy ship. Fenix’in girşindeki dev brdn yemekteki tüm mslrı kesebiliyor, yüksek tvnıyl d ferhlığı hissediyorsunuz. Büyüleyici tmosferiyle sizi içine çeken, hem bsit hem de şık bir mekn.

[gllery ids=""]

Yorum Yaz