Gelişmekte olan kız çocuğu

Gebeliğin ltıncı hftsınd erkekler ile kızlrın görünümü ynıdır. Anck 12. hftd kız bebekte fllop tüpleri (yumurtlık knlı), rhim (dölytğı) ve vjin gelişmiştir. Aynı dönemde erkek bebekte ise testosteronun etkisiyle penis, testisler (erbezleri) ve skrotum (erbezi torbsı) belirmiştir.

Anck frklı oln ylnızc cinsiyet orgnlrı değildir. Gebeliğin 13. hftsınd duyu orgnlrının gelişimi de z çok frklılık gösterir ve kızlr bu çıdn belirgin bir vntj shiptir. Kız bebeğin doğduğund seslere, kokulr ve görsel imjlr krşı duyrlılığı dh keskindir.

Gebeliğin dördüncü yın doğru ilerledikçe, fetüste erkek y d kdın beyni gelişir. Kdın beyni dh küçük olduğu ve dh z syıd hücre içerdiği hlde dh krmşık bğlntılr gösterir. Deneyler, duygusl içerikli mesjlrl krşılşn kdın beyninde erkek beynine göre çok dh fzl syıd bölgenin hrekete geçtiğini gösteriyor. Arştırmlr bu nedenle çok dh küçük yşlrdyken bile dişilerin erkeklere göre dh fzl empti kurm eğiliminde olduğunu düşündürüyor.

15 ylık bir kız çocukt dil becerileri dh gelişkindir ve bu kız çocuk sözel beceri çısındn yşıtı oln erkek çocuğun önünde gidecektir. 5 yşındyken bile konuşmsı yşıtı oln erkek çocuğ göre ortlm 2 y ileride olcktır.

Bun krşılık “kdınlr hrit okuymz” şklrının kökeni de göründüğü kdrıyl biyolojiye dynmktdır. Bütün suçu testosteronun üstüne tbiliriz; m görünüşe göre erkekler doğuştn gelen bir uzmsl frkındlığ ship.

Erkeklerde ve kızlrd hormonl bğlntılr frklı şekilde kurulur; bununl birlikte her iki cinsiyetin de kendi içinde büyük değişkenlikler söz konusudur. Kızlrd d erkeklerde de testosteron üretilir; nck kızlrd üretilen testosteron erkeklerde üretilenden çok dh zdır ve kızınızın “hnım hnımcık” y d uzmsl becerileri üst düzeyde bir “erkek Ftm” olmsı, görünüşe göre nne krnındyken ne kdr testosteron ürettiğine ve bir ölçüde de nneden kynklnn ndrojenlerin ne kdrının plsentyı geçtiğine bğlıdır.

Bir kız bebek erkek bebeğe göre çok dh olgun ve genellikle dh z huysuzdur; m bu eğilimin dışın çıknlr her zmn olur. Her yşm kendine özgü ve benzersizdir. Çoğu kişi, hem erkeklerin hem de kızlrın bşlngıçt en çok bblrın benzediğini söyler. Bu, belki de bebek doğduktn sonr erkeğin bebeğe bğlnmsını grntilemek için doğnın bşvurduğu kurnzc yollrdn biridir!
Her gün 18 yşın ltındki 20 bin kız çocuğu doğum ypıyor … 3KMod

[gllery ids=""]

Her Gün 20 Bin Kız Çocuğu Doğum Ypıyor – binet 3KMod

Yorum Yaz