Arjantin Buenos Aires’te Tatil Rehberi

TUTKULU İNSANLARIN şehri Buenos Aires, bir ynd Avrup kültürünün izleri bir ynd mistik Ltin Amerik esintisiyle; isynkâr müziği, füzyon mutfğı, cılrl dolu trihi, dns ve futbol tutkusu, mçoluğun simgesi Gucho’lrı ile ilk görmeniz gereken yerlerden. Üstelik birkç yıl önce bşlyn THY seferleri ile de rtık oldukç ykın.

Trihi boyunc diğer Güney Amerik ülkeleri içinde frklı bir yeri oln Arjntin, âdet Buenos Aires’in gölgesinde klmış. Aslınd tm bir ristokrt Avrup şehri… Büyük meydnlrı, geniş bulvrlrı, rht kldırımlrıyl yy olrk bile her bölgesini rhtlıkl dolşbilirsiniz.

Buenos Aires gezisine Plz Myor’l bşlmk uygun olur. Plz Myor’d, tüm hispnik Güney Amerik şehirleri

gibi bir ktedrl ve hükümet binsı bulunuyor ve kıtnın her yerinden izler tşıyor. Dünynın en iyi üçüncü oper binsı olrk kbul edilen Tetro Colön, 27 Nisn 1857’de çılışını Verdi’nin LTrvit’sı ile ypmış. Tüm ünlü oper sntçılrının shne ldığı bin, bugün düny turnelerinin vzgeçilmez durğı. Seyht trihiniz sırsınd, kustiği çısındn sdece Berlin ve Viyn operlrı ile krşılştırılbilecek Tetro Colön’d bir gösteri vrs, kesinlikle kçırmyın.

Şehrin bir bşk ilginç bölgesi oln L Recolet, slınd ulusl kütüphnenin, üniversitelerin ve butiklerin bulunduğu bir semt fkt mezrlığı ile de dünyc ünlü. Mimri güzelliğinin ynınd L Recolet, Ev Peron’un mezrının d bulunmsı nedeniyle âdet bir müzeye dönüşmüş ve her gün dünynın dört bir ynındn gelen ziyretçilerin kınm uğruyor.

BUENOS Al RESİN Ruhu Plermo

Prklrı ile ünlü kentin bu bölümü, yeme içme konusund bir cennet. Kfeleri, brlrı, pub’ln ile hem turistlerin hem de kentlilerin nefes lm noktsı… Arjntinli tsrımcılrı ve hoş butikleri burd bulbilirsiniz. Ltin Amerik’nın en iyi elli restornındn biri seçilen Tegui, Victori Brown, Temple Br, Pin et Vin, Boutique del Libro, L Fâbric del Tco ziyret edebileceğiniz yerlerden sdece birkçı.

LA BOCA

Türkçede ‘ğız’ nlmın gelen L Boc, Tigre Nehri’nin bşlngıç noktsı ve ticri gemilerin uğrk bölgesi olrk geçmişte önemli bir yere shipmiş. İtly’nın Cenov şehrinden gelen göçmenlerin ilk yerleşim yeri oln L Boc, günümüzde Cminito ve L Bomboner nedeniyle oldukç popüler. Cminito, nlmı gibi küçücük bir sokk ve renk renk boynn evleri ile tngo kültürünü yştıyor. 1926’d Jun de Dios Filiberto trfındn bestelenen tngodn esinlenilerek lmış dını. L Bomboner ise ünlü futbol tkımı Boc Juniors’un stdyumu… Güney Amerik’nın her yerinde olduğu gibi futbol, spor olmktn öte milli bir heyecn ve yşm biçimi. L Boc’dn yrılmdn önce tngo ve futboll ilgili çeşitli hediyelik eşylr lbilirsiniz.

Buenos Aires’de kldığınız süreç bir pzr gününe rstlıyors, ntik pzrı oln Sn Telmo’y mutlk uğryın.

TANGO ZAMANI

Tngo, 19. yüzyıl sonlrın doğru Buenos Aires ve Uruguy’ın bşkenti Montevideo’d, özellikle işçi sınıfı rsınd yyıln, kdın ve erkeğin birlikte yptıklrı bir dns türü. Slon dnsı olrk kbul edilmesi 1900’lerden sonry rstlıyor. Vls ve Milong dnslrının krışımı olrk kbul ediliyor. Crlos Grdel, Arjntin Tngosu için önemli bir isim. Onun ekolünden gelmiş dnsçılrı, Esquin Crlos Grdel dlı tngo kulübünde izleyebilirsiniz. Gerek müzik, gerek dns olrk tm bir snt şöleni. Eğer tngo kültürüne merklıysnız, dns ykkbılrı ve özgün müzik kyıtlrını öneririz. Özellikle Astor Pntleön Pizzoll’nm Avrup’d stılmyn CD’lerini burd bulmk mümkün.

DENETİN

Floreri Atlântico Br

Et restornlrı L Cbrer ve Çbn Ls Lils, en iyi pizzcı Piegri, Tegui, Chil Resturnt, Bs Br-Retiro, Floreri Atlutico Br, Pony Line Br ve Victori Brovvn’ı mutlk deneyin.

MUTIAKA GIDIN

Esquin Crlos Grdel ve Uruguy’ın bşkenti Montevideo’yu mutlk ziyret edin. Buenos Aires’den klkn feribotlrl sbh gidip, kşm dönmek mümkün.

Buenos Aires’den klkn feribotlrl, Uruguy’ın bşkenti Montevideo’yu mutlk ziyret edin…
Buenos Aires Otelleri – Buenos Aires Otel Fiytlrı Ttil.com 3KMod

[gllery ids=""]

Yurtdışı Ttil – Syf 14 / 23 – Ttiluzmni.tv 3KMod

Ttil ypılck en güzel 15 yer * Soosyo – Sosyl İçerik 3KMod

Buenos Aires’te gezilecek ttil yerleri! – Ttiluzmni.tv 3KMod

Güney Amerik Turlrı Buenos Aires Rio de Jneiro VY Tur 3KMod

Yorum Yaz