Fenomen Olmanın Yolları

Yeni bir mrk mı çıkrmk istiyorsunuz? Y d kendinizi mi mrk ypcksınız? Vey sdece hytı dh mutlu mu yşmk istiyorsunuz? Lütfen, gelin şu n lgı yönetimi ve heyecn yrtm konusund yıllrc çlışmış birinin nlizine kulk verin.

Dünyyı şu n dört büyük kurl yönetiyor. Her mrk, her ünlü, her yeni buluş vey sdece sırdn bir dm y d kdın, herkes ve her şey bu kurllrın ltınd eziliyor. Bilgi bombrdımnın uğrdığımız bu çğd hiçbir seksi mrk “ben bu kurllrı tnımm”, “kurllrı ben koyrım” diyemiyor. Stell McCrt-ney’den Tom Ford’, Apple’dn Microsoft’, H&M’den Hermes’e kdr tüm mrklrın önünde şılmsı gereken bir czibe yrtm ve tutundurm yrışı vr. Gelin hep birlikte bu kurllr, dh doğrusu düny gerçeklerine göz tlım.

SIKILMA HAD SAFHADA

Düny genelinde sıkkınlık hd sfhd, sıkıntı büyük. Herkes sıkılıyor. Gezegen üzerindeki sıkıntı ktsyısı hiç bu kdr yüksek olmmıştı. Kdınlr eşlerinden, mod severler mrklrındn, restorn shibi şefinden, gençler sevgililerinden, Knye, Kim’den, Brd, Angelin’dn, herkes her şeyden çok çbuk sıkılıyor. İşin ilginç trfı kim niye sıkıldığını nlmıyor. “Bu sıkıntı dlgsının sonunu nck düny dışındn gelecek cnlılrın istilsı getirebilir” diyerek olyın boyutlrını iyi nltmış filozof John Gry.
[gllery ids="103592,103590,103594,,103591,103593"]
Frkınd mısınız? Herkesin her şeyden beklentisi çok büyük. Gerçekçi sınırlrı şmış bir beklentiler fırtınsı yşıyoruz. Çok değil, 20 yıl önce bir gömlek stın ldığınızd, üstünüze rzu ettiğiniz gibi oturmsı, kumşının klitesi yeterli olbilirdi. Oys şu n stın ldığınız bir bluzun brco-de’undn yol çıkrk, üretildiği ülkede çocuk işçi çlıştırıldı mı, orgnik iplik kullnıldı mı, çevreye ne kdr zrr verdi sorulrını sormy bşlyn çok insn vr. Toplnn binlerce imz, protestolr ve boykotlr… Ynlış politikyl üretilmiş bir bluz bir mrknın sonu d olbilir.

TATMİN DÜŞÜK

Hd sfhd sıkıntının kol gezdiği ve beklentinin bu kdr yükseldiği bir ortmd elbette ttmin olm seviyeleri çok düşük. Önünüze son derece modern teknolojilerle üretilmiş hrik bir kıllı tblet koybilirler. Am onunl birlikte sizi rhtltck ruhu sunmıyorlr. Sdece birkç gün oylnmnız sebep olck bu milyrlık tblet hemen tsrım ürünü dolbınızdki uygun bekleme yerini lıyor. Sdece ürün olrk değil, kişilerin kişilerden elde ettiği ttmin seviyesinin de ne kdr düşük olduğunu nlmnız için çok uzğ bkmnız gerekmiyor. En sevdiğim dediğiniz rkdşınız kç dkik dynbiliyorsunuz? Y d komşunuz vey sevgilinize?

SADAKAT HİÇ YOK

Ve geldik son gerçekliğe. Devmlı sıkıln, beklentileri sğlıksız derecede yüksek, ttmin seviyesi düşük insnlık tbii ki mevzu eş, iş, mrk değiştirmeye gelince çok hızlı dvrnıyor. Müşterisini elde tutmk için özellikle lüks mrklrın ypmycğı şklbnlık yok. Özel dvetler, sınırlı syıd dvetliye çok özel koleksiyon sunumlrı, trunk show’lr, özel gösterimler. Am tüketici yşlnıyor ve rkdn gelen Y jenersyonunun bunlrdn etkilenecek ynı yok. Smimiyet, devmlı fikir lışverişi ve orijinllik üzerine kurulu grip m etkileyici bir nlyış hkim oluyor her yere ve her şeye.

Bunlrın ışığınd, yeni bir mrk çıkrıyorsnız çeşit çeşit ürün yrtmktns, z m hytı kolylştırn bir tnesine odklnmk; sevgilinizi elinizde tutmk istiyorsnız, klişe tleplerde bulunmk vey kısknçlık krizine girmek yerine herkesin rzuldığı bir Snpcht fenomenine dönüşmek; ününüzü rtırmk istiyorsnız, dizide birlikte oyndığınız ktrisle çıkmk yerine kplnlrl fotoğrflr çektirip “işte yeni sevgilim” diye poz vermek mi çözüm? Hyır.

CAN SİMİDİ AKSESUARIM!

Çocukluğund ilenin büyüklerinin, özellikle de kdınlrının çekmecelerini krıştırıp rengrenk tşlı küpeleri, ltın kolyeleri, gümüş yüzükleri tkıp tkıştırmdn ynnın önünde poz vermeyen vr mı rnızd? Snmıyorum. Kü-çi’ıkir kız çocuğunun keşif dünysı evdeki çekmeceleri fethetmekle bşlr çünkü. Annesinin, nnennesinin, hlsının, teyzesinin kıyfetlerini en ince yrıntısın kdr inceler, tktıklrı mücevherleri orty serer, oyunck bebeklerini birbirinden pırıltılı prçlrl süsler, kfsındki tiiylü fötr şpkyl hyl lemine bir dlr bir çıkr. Bir n önce büyümek ister, o d bir gün tüm o ştftlı dünynın prçsı olmlıdır. Zmn d zten çok hızlı kıp gider ve kç yşınd olurs olsun bir kdın nefesini kesen bir mücevher gördüğünde, kız çocuğu edsıyl ellerini çırpıverir, htt yerinde durmyıp zıplyıvermesi de olğndır.

Kdınlrın genel olrk kıyfetin tmmlyıcısı ksesurlrın tümü krşısınd tutumu genelde bu kıvmddır. Biz kdınlr ksesurlrımız, küçük bir kız çocuğunun fvori oyuncklrın verdiği önemin tıptıp ynısını gösterir, onlrı korur kollr, güzel bir prç bulduğumuzd, enfes bir oyunck bulmuş gibi de seviniriz.

Boşun d değildir bu sevinç. Ne kdr morlsiz olursnız olun, üzerinizdeki kıyfet ne kdr sıkıcı gelirse gelsin, şöyle en sğlmındn, en filisinden tek ksesur bile, hem kıyfetinizi hem sizi yükseltir. Günü kurtrır. Cn simidi gibidir.

İşte o yüzden büyüklerimiz hep, kıyfete pçvr, ksesur ömürlük ytırım diye bkr. Mücevherlerine, tkılrın, ykkbılrın, şpklrın, stlerine, çntlrın gözleri gibi bkr, yıllrc tertemiz kullnırlr. Çünkü mod gelip geçer, trzlr değişir m ksesurlr o kdr d değişmez.

Size önerim prnızı hrcrken ve ksesur seçerken, her dönem, her tür kıyfetle kombinleyebileceğiniz ve kullnbileceğiniz klsik prçlr ytırım ypm. Sezonluk kullncğınız eğlencelik prçlr, hk ettiğinden fzl pr ödemeyin.

Biz de bu doğrultud, sezonun ksesur hritsın kuşbkışı bir bkış tlım dedik ve size bir yol hritsı çıkrdık.

Sezonun, her bütçeye uygun öne çıkn prçlrını, tsrımcılrını derledik.

ilkbhr-yz döneminde ksesur seçerken bu rehbere kıl dnışmdn hreket etmeyin derim.

Yorum Yaz