Rolls-Royce Modelleri

Efsnevi otomobil mrksı Rolls-Royce’un sunduğu konfor ve sürüş düzeyini trif etmek için, “uçn hlı” benzetmesi ypılıyor.

Asletin otomotiv dünysındki krşılığı Rolls-Royce, krliyet ilelerinin de ilk tercihi. Böyle nlm yüklü bir otomobil söz konusu olduğund onun direksiyonun geçmek de belli bir ritüel gerektiriyor. Bir otomobilin gerçek krkterinin, nck onu kullnnınkiyle uyumlu olduğund çığ çıktığını belirten Rolls-Royce, bu özel otomobili kullnck şoförler için özel eğitim progrmı düzenliyor. “White Glove Experience” olrk dlndırıln bu eğitime biz de ktıldık. Önce bir Rolls-Royce kullnn şoförün bilmesi ve ypmsı gerekenleri öğrendik, sonr d rk koltuğ kurulup bir günlüğüne mvi knlı olmnın frkını yşdık.

Hzırlıklr, otomobilin fbrikdn çıktığı ndki kdr temiz olmsıyl bşlıyor. Kbinde her zmn su bulunmlı. Ark koltukt yolculuk edecek kişi otomobilin shibiyse, sevdiği tıştırmlıklr, okuduğu gzete gibi detylr unutulmmlı. Motor önceden çlıştırılıp iç mekn idel sıcklığ

getirilmeli. Hv soğuks deri koltuklr önceden ısıtılmlı.

Adresten lınmsı gereken misfir vrs otomobil, sğ kpısı kldırım gelecek şekilde prk edilmeli. Şoför, yolculuk edecek kişiyle ilk kez krşılşıyors önce kendini tnıtmlı. İki misfir vrs güvenlik nedeniyle önce sğdn giriş sğlnmlı, sonr ikinci kişinin ynınd otomobilin rksındn geçerken (trfiği de kontrol ederek) soldki kpıdn kbine geçmesi için yrdımcı olunmlı. Kpılr çok yvş kptılmlı.

Otomobildekiler, bilgi eğlence sistemi vey klimy it butonlrı bilmiyorlrs detylı olrk bilgilendirilmeli. Yolculuk edecek kişi kdıns şoför kpıyı, rksınd klck şekilde çmlı. Şoför gitmesi gereken nokty her zmn otomobilin rksındn geçerek ulşmlı. Bir centilmenin kdının önünden yürümemesi gerektiği gibi, o d mrknın logosu oln Spirit of Ecstsy’nin önünden geçmemeli. Bu ynı zmnd bütün kpılrın ve bgjın d kplı

Üretimi 28 gün sürüyor.

Ahşp kplmlr 30 günde tmmlnıyor.

Deri döşemeler 20 günde koltuğ dönüşüyor.

Elle tıln 7 kt boy 7 günde tmmlnıyor.

Yıld 4 bin otomobil üretiliyor.

Sipriş edilen otomobil 6 yd teslim ediliyor.

Fbrikd frklı tond şerit işlemini ypn 1 kişi vr.

Çelikten üretilen uçn melek mblemi istenirse gümüş vey 24 yr ltın d ypılbiliyor. Gözleri pırlnt olnı bile vr.

44 bin renk seçeneği bulunuyor. İstenirse kişiye özel renk üretilebiliyor.

Motor o kdr titreşimsiz çlışıyor ki metl pr dikey durbiliyor.

Yolculuk edecek kişinin vlizi vrs önce o yüklenmeli. Şoför yolculuk esnsınd kıs ve seviyeli sohbetler ypmlı, sessiz bir ortm istenebileceği ihtimlini göz önünde tutrk hep tetikte olmlı. Otomobilin üretiminde en küçük dety o kdr önem veriliyor ki (örneğin jntlrdki RR logosu lstiğin konumundn bğımsız olrk her zmn dikey klıyor), onu kullnndn d ynı hsssiyeti göstermesi bekleniyor. Stndrt olrk sunuln ve rk kpının içinde, yuvsınd yer ln şemsiyenin tutm yerindeki RR yzısı, kpı çıldığınd dikey olck şekilde durmlı.

Sır yol koyulmy geldi. Skin bir tmosfer oluşmsı için hiçbir hreket ni ve hızlı olmmlı. Bu, gz bsrken de böyle, frene bsrken de. Fren ypmdn önce mesfeyi iyi yrlyıp pedl erkenden bsılmy bşlnmlı ve durm noktsın gelmeden bskı zltılmlı. Böylece kbindekiler fırtıny kpılmış bir sndl gibi öne-rky sllnmıyor. Hızlnırken de ni gzlmlr kbul edilemez htlrdn.

Gelelim rk koltukt seyht etmenin yrıclıklrın… Süzülür gibi ilerlemek, geniş diz mesfesi ve deri koltuklrın etkisi, rtık çok dh zor beğenmenize neden olbilir. Kbindeki sessizlik, detylr verilen önem, el ypımı olmsı, mlzeme ve işçilik klitesi de bunlrı dh d vzgeçilmez ypıyor.

[gllery ids=""]
[gllery ids=""]

Yorum Yaz