Bahçe Aydınlatma Ürünleri

Lmblr ve ışık

En yygın bhçe lmblrı doğrudn toprğ girerek hreketsizleştirilen bir yğı, desteği oln lmblrdır. Işık, insnın gözüne btmyck biçimde ele lınmlıdır: Sonuç olrk, ydınltılck yer toprktır. Bhçede kullnıln öbür lmb tipleri rsınd, yğmur iniş borulrın tkılnlr, çlılıklr rsın gizlenenler, duvrdn destek lnlr syılbilir. Bütün bu lmblr, tmosfer olylrın dynıklı mlzemeden ypılmışlrdır: Metl; beton; plstik; güçlendirilmiş cmdn; lüminyum lşımlı (bunlr en iyileridir). Gerçek renkleri bozn lmblrdn kçınılmlıdır. Aydınltmd 24 volt kullnılıyors, böyle bir skınc söz konusu değildir; m 220 volts, sıck ışık veren ve belli etkileri zltn neon mpuller kullnılmlıdır. Geceleri ypıln ydınltm, bhçenin genel görünümünde temel öğelerden biridir; çünkü bhçenin güzelliğini değerlendirecek, httâ dh belirginleştire-cektir; ‘bu nedenle gece ydınltmsı bzı kurllr izlenerek ele lınmlıdır.

Bhçede toprk yüzeyiyle ilgili ydınltm için, ışık kynklrı zemine ykın y d zemin üstüne yerleştirilmelidir. Bir ğç kümesi, bir çlılık y d bir bitki ışıklndırılmk isteniyors, yoğunluğu iyi yrlnmış, toplu ışık veren bir ydınltm seçilmelidir. Ayrıc bhçede en iyi ydınltıln yerlerin, bsmk, çukur, vb. tehlikeli olbilecek noktlr ve geçiş yollrı olmsı gerekir.

Ağç ve çlılrın ydınltılmsıyl son derece ilgi çekici etkiler yrtılbilir. Bir ğç kümesi ydınltılmk isteniyors, yğmur oluğu rksın gizlenecek ışık kynğı, küçük bir fr biçiminde düzenlenmelidir; ynı ğç kümesi kendi içinden ydınltılmk isteniyors, yere küçük bir bhçe lmbsı yerleştirilebilir. Bu rd, bitkilerin büyüdükleri ve ydınltm düzeninin sık sık değiştirilmesi gerekeceği unutulmmlıdır. Gözönünde tutulmsı gereken bir nokt d, ışık kynğı ne kdr sklnır, gizlenirse, yrtcğı etkinin o kdr rtcğıdır.

Bhçenin içinde çiçeklerin bulunduğu bölümün ydınltılmsınd, istenilen yöne yrlnbilen küçük spotlr yeğlenmelidir; çünkü, bhçe için ypıln lmblr genellikle şırı derecede göze btr, hiç değilse yeşilliğin oluşturduğu estetik etkiyi bozrlr. Aynı şey, bir ğcın y d bhçe içindeki çeşme gibi bir ypının ydınltılmsı için de geçerlidir.
[gllery ids=""]

Yorum Yaz