Ayşe Tolga ile İyi Yaşam

Güzelliğin bir bedeli olduğu doğru m bu, tüm gününü ynnın krşısınd geçirmen y d servet hrcmn nlmın gelmiyor. Elbette güzelliğin de dh prtik ve ucuz yollrı vr. Kendi yrttığı romterpi yğlrıyl yol çıkn ve geçtiğimiz yıl kurduğu Aysetolgiyiysm. com pltformu ile binlerce insn dh iyi, sğlıklı ve fit bir yşm için ilhm veren Ayşe Tolg’dn birbirinden güzel bkım reçeteleri ldık. Bronzluk öncesi cildini pırıl pırıl ypn khveli peeling ve güneş ışınlrı yüzünden yıprnn sçın için vokdo mskesi bunlrdn sdece ikisi. Üstelik ypmk üç dkiknı bile lmıyor. Cebinde bir dolu bilgi, klınd syısız proje ve bitmeyen öğrenme isteğiyle Ayşe Tolg, bize iyi yşm serüvenini ve bkım sırlrını nlttı.

Uzun yıllrdır, oyunculuk kriyerinden frklı romterpi mrkn Aish ile tnınıyorsun. Bun şimdi Ayşe Tolg ile İyi Yşm pltformu d eklendi. Bu fikir nsıl doğdu? Doğru zmnın geldiğine nsıl krr verdin?

Ayşe Tolg ile İyi Yşm gibi bir pltform slınd Türkiye’de “wellness” ve “wellbeing” (esenlik, iyi olm ve iyi hissetme hâli olrk tnımlnıyor) lnınd bir tüketici olrk ihtiyç duyuyordum.’te işin profesyonel trfın geçerek romterpi eğitimleriyle bşldım. Bununl klmdım, zmn içinde yogdn beslenmeye, nne-çocuk sğlığındn güzelliğe ve spor kdr geniş bir bilgi birikimi oluşturdum. Etrft gördüğüm bir bilgi kirliliği vrdı. İnsnlrın kendini dengelemekte, hedeflerini bulmkt zorluk yşdığını ve mutlu olmdığını frk ediyordum. Çok uzun senelerdir söyleşiler, eğitimler, tölye çlışmlrı veren bir profesyonelim. Bu yüzden insnlr kendini iyi hissettirmek gibi bir misyon tşıyorum. Her konuyu bildiğimi iddi etmiyorum m bilgi shibi olduğum lnlrd insnlr doğru uzmnı ulştırmyı düşünüyorum.

Ayşetolgiyiysm.com syfsını tıklynlrı neler bekliyor?

Egzersiz, güzellik, doğl terpiler, nne-çocuk ve beslenme konulrınd pek çok ipucu vr. Bunun içerisinde evlilikle ilgili yşnn sıkıntılr d vr, beslenme önerileri de. Bu lnlrd prtik trifler, uygulnbilir tvsiyeler, en önemlisi doğru bilgiler ve kynklr bulcklr. Web sitemle birlikte Ayşe Tolg İyi Yşm dlı YouTube knlım d çıldı. Burd ynı şekilde trifler, egzersiz videolrı ve beslenme önerileri olck. Bebeğini nsıl emzireceğinden ilk buluşmd nsıl giyinmen gerektiğine, iş yerinde yükselmenin 10 kurlındn, Hindistn cevizli vücut peeling’ine kdr ruhsl, bedensel ve zihinsel iyi hissetme reçetelerine yer vereceğiz.

Aromterpistsin, düzenli egzersiz ypıyor, sğlıklı besleniyor ve doğl bkım reçeteleri sunuyorsun. Bunlrı pylştığın sosyl medy hesplrın çok tkip ediliyor. Kendini bir nevi “iyi yşm gurusu” gibi hissediyor musun? Kesinlikle hissediyorum çünkü ben bir dönüşümün sonucuyum. Hepimizin hytı inişler, çıkışlrl dolu. Ben inişleri de yşdım, şimdi de çıkışı yşıyorum. Kendimi insnlrın hyt klitesini rttırmyı mçlyn iyi yşm uzmnı olrk görüyorum. Aslınd yolculuğum’te bşldı. Bir sunum hzırldım, reklm ve PR jnslrın gittim ve “Ben Türkiye’nin wellness gurusu olcğım” dedim. Instgrm’ ilk egzersiz videolrı koyduğumd oyuncu rkdşlrım bile “Ayşe delirmiş” dedi. İlk üç y dinledim, ltıncı y insnlr birz dh merklndı ve dokuzuncu ydn sonr rtık bn sorulr sormy bşldılr. Bunun nhtrı istikrr ve hedef doğrultusund çlışmk.

Dh sğlıklı ve doğl bir yşm doğru yönelmende kırılm noktlrı neler?

Hytım 1998’de bbmı kybetmemle değişti. Son n kdr bilinci çıkken, kıs süre içinde hstlığ yenik düşerek rmızdn yrıldı. 25 yşındydım ve hstlık denen şeyi rştırmy bşldım.

Ardındn 1999’d, kızım hmile kln dek vegn oldum. 10 sene deri çnt dâhil hiçbir hyvnsl ürün kullnmdım. Bu esnd çok büyük bir spiritüel yolculuğ çıktım ve “Kimim ben?” sorusunun cevbını rdım. Bir sırt çntsıyl Tylnd’dn Hindistn’ kdr birçok yeri dolşıp hem şif, hem kdim tıp üzerinde rştırmlr yptım. Türkiye’ye döndükten sonr, işimi çok sevsem de oyunculuk sektöründe olmk istemedim. Bu syede doğl terpilerle ilgili eğitim lm imkânım oldu. Htt Londr’d iki yıl romterpi eğitimi ldım. Sonr Aish mrksını kurdum. İlk çlışmlrımın üzerinden sekiz sene geçti ve onunl berber de bury kdr geldim.

Ayklrın yere bsmdığı 20’lerin rdındn 30’lrını yşyn kdınlr kendilerini dh olgun ve kdınsı hissettiğini söyler. Sen 40’lrın bşınd biri olrk nsıl hissediyorsun?

Keşke bütün kdınlr 20’lerindeyken 40’lı kdınlrın kfsınd olbilse! Hytımın bu noktsınd kendimi o kdr çok seviyorum ki. Hyt tecrüben rttıkç, dh çok insn tnıdıkç, ortmlr, niyetler ve oyunlr dh d netleşiyor. Birçok şeyi dh tepeden görebiliyor, dh z şhsi lgılıyor ve kendinle dh z kvg ediyorsun. Kendinle dh brışık olduğundn, için nsıls dışrıy d öyle ynsıyor.

40’lrındki Ayşe olrk bütün kız krdeşlerime, “Sen bir tnrıçsın, şrtlr ne olurs olsun içindeki tnrıçyı kuckl ve kendini koşulsuz çok sev” diyorum.

Çok hreketli bir yşmın ve küçük bir kızın vr. Ev hytıyl iş hytını nsıl dengeliyorsun?

Koly olmuyor m iyi bir zmn çizelgesi ve tkvim tutmk çok önemli. Kendimizi ve hytımızı CEO gibi yönetmemiz gerekiyor. Ben koçluk eğitimim olmsın rğmen iş hytımı yönetmek için Yeliz Rüzgâr’dn koçluk lıyorum. Biz “to do list” değil; “to be list” üzerinden çlışıyoruz. “To do list” dh meknikken, “to be list” bunlrı yptığınd ne hissedeceğine odklnıyor.

Bu syede hytımı güzel ve doğru bir zmnlmyl yşıyorum.

Kızım öncelik vermeye çlışıyorum m bzen bu mümkün olmuyor. Üstelik Instgrm’d görünen kısmı, günlük tempomun belki de 10’d biri. Hytım rbmın içinde geçiyor. Günde üç kere kuföre gittiğimi biliyorum. Am bu benim tbitım, hreketli olmyı seviyorum.

[gllery ids=""]
[gllery ids=""]

Yorum Yaz