Amerika’nın Rüya Evleri

Jne ve Michel deFlorio çifti Hmpton’t hyllerinin evini inş etmeye koyulduklrınd, Hollywood’un felket filmlerinden çıkm bir mcery tılmyı ummuyorlrdı. Önce yngınl mücdele ettiler. Ardındn sel geldi. Oys her şey çok msumne bşlmıştı: Mnhttn’lı çift 2004’te Est Hmpton’ın trihi merkezinde küçük bir ev stın lmıştı. Çok geçmeden, sır sır dizili kçğç ve btı çınrlrının, Shingle trzı evlerin ve yerel bir kütüphnenin olduğu semtin büyüsüne kpıldılr. İkizleri doğduğund hft sonlrını geçirdikleri ev dr gelmeye bşldı. Henüz dünyy gelmiş oğullrını d düşününce dh büyük bir ev ryışın girdiler m krşılrın istedikleri gibi bir yer çıkmdı. “O noktd yn komşumun kpısını çlrk, ‘Nsıl gidiyor?’ diye sordum” diye nltıyor mod lnınd yöneticilik ypn Jne. “Ve şöyle devm ettim, ‘Evinizi stın lmk istiyorum.”

“MERHABA, EVİNİZİ SATIN ALACAĞIM”

Kdın şşkınlığın rğmen hemen o nd, teklifi kbul etti ve vuktıyl konuşrk ltı y sürecek görüşmeleri bşlttı. Koşullrd mutbık klınc, Jne ve özel sermye ytırımcısı eşi tsrım ekipleriyle bir ry gelmeye bşldılr. İlk ulştıklrı isim’de Amerikn 3K Decor’d d yyımlnn Mnht-tn’dki şehir evinin tsrımınd birlikte bşrılı iş çıkrdıklrı iç tsrımcı Celerie Kemble oldu. Hmpton’ın ünlü isimlerle çlışn mühendislerinden Ben Krupinski (müşterileri rsınd Bil-ly Joel ve Mrth Stewrt d vr) de, bölgedeki Kirk Lehmn’l ekibe ktılnlr rsındydı. Kemble, dh önce birlikte çlışmlrının d verdiği deneyimle kendisinden neler bekleneceğini gyet iyi biliyordu.

Oturm odsındki knepe ve berjer koltuklr Celerie Kemble trfındn Henredon için tsrlndı. Moore&Giles mrk deriyle kplnn ort sehp Bunny Willims Home imzlı. 19’uncu yüzyıl bşlrını çğrıştırn XVI. Louis trzı koltuklr Shym Ahuj pmuklu döşemesiyle kplı. Şömine rfının üzerindeki snt eseri Mllory Pge’e it. Duvrlr Benjmin Moore’un Plesnt Vlley tonuyl boyndı. Tvnı Jeffrey Michels imzlı grsscloth kplm süslüyor. Perdeler Bennison kumşındn. Ank hlı Rosenfeld Crpet’tn.

Ebeveyn ytk odsındki özel ypım ytğın üzerinedeki örtüler D. Porthult. Komodinler Currey&Compny’den, bjurlr Christopher Spitzmiller imzlı. Duvrlr ve tvnlr Phillip Jeffries imzlı grsscloth’l kplı, lmb Visul Comfort’tn. Hlı Merid’dn.

Korunklı vernddki mvi boylı mobilylr Minly Bskets’ten. Kırlent kumşlrı Perennils’tn, kmış örme koltuk ntik, kokteyl mssı Est Hmpton pzr stışlrınd bulundu. Tvndki fnlr Hun Fn imzlı ve zemin fynslrı Aguyo toptn

Mutfk sndlyeleri Plecek, vitrin Urbn Archeology, vintge şmdn Etsy ve zemfteşe kplm.

Mühendislik ve bnkcılık lnınd deneyimli müşterisi yeni evini nsıl hyl ettiğini nltmk için ilk toplntıy yüzlerce resim, şblon ve renk krtelsıyl gelerek zrif bir sunum gerçekleştirmişti. Bununl d klmyrk neleri sevdiğini tüm ekibe gösterebilmek için kişiye özel bir ev turu düzenlemiş, bölgedeki evlere ziyretlerde bulunmuş ve efsnevi Grey Gr-dens’t bir mol yrlmıştı. “Evinin eski Est Hmpton ruhunu ve yrtılışını ynsıtmsını istiyordu” diye nltıyor tsrımcı.

KÜLLERİNDEN DOĞAN BİR EV

Bu süreçteki ilk tlimt, komşunun eski evinin ykılıp kül edilmesiydi. İki ytk odlı syfiye evi için bu isteğin gerçekleşmesi, bölgedeki yngın deprtmnı için ttbikt niteliği tşıdı. Ksti yrtıln yngını gerçekleştirmek üzere bölgeye yedi itfiye rcı ve 30 itfiyeci sevk edildi. Son prç d küle döndüğünde tsrım ekibi ilenin yeni evinin temellerini ttı. Pek çok frklı detyı değerlendirdiler. Bunlrdn biri ziyret ettikleri evlerde gördükleri, odun kullnıln şöminenin bulunduğu girişti. Grey Grdens, ön trft ve girişte dh sonr klblık buluşmlr ev shipliği ypbilecek uzunlukt bir yemek mssının yerleştirilebileceği kplı bir vernd gibi frklı tsrım detylrın ilhm kynğı olmuştu.

Ebeveyn bnyosunun özel bkır küvetinin rmtürleri Lefroy Brooks, lvbo Kohler ve vintge şmdn Wrdll Antiques mrk. Zemin Lido Stone’dn, duvrlr Benjmin Moore’un Arctic Gry tonun boylı. Kdınlr tuvletinin (sğd) ynsı Mde Goods imzlı, plik Visul Comfort ve duvr kplmsı Cole&Son. Çocuklrın ytk odsındki (ltt) rnz Pottery Brn Kids’ten. Ytk tkımı Sferr mrk. Duvr kğıdı Rlph Luren Home, kilim Dsh&Albert. Tvn rengi Benjmin Moore’un Americn Cheese tonu.

Kemble, Jne’in on yeni evinin renkleri için gösterdiği pletin bşt kendisini endişelendirdiğini itirf ediyor. Hmpton’ın mvi, beyz ve griden oluşn tekdüze renklerinden sıkıln Jne tek dml bile beyz içermeyen, krem, cm göbeği, hrdl, kırmızı ve khverenginden oluşn cömert bir plet hyl etmişti. “Snki bn en sevdiğim kelimeleri kullnmmm söylenmişti” diyor Kemble. Yine de teklifi kbul ederek bu renkleri dh incelikli hle getirdi. Yemek slonu ybn mersini renkli lkeyle kplndı, ebeveyn ytk odsı srı grsscloth’l döşendi ve oturm odsının duvrlrı yeşille mvi rsınd ttlı bir notd sunn prıltılı nünslrl süslendi. Kemble yemek slonu için özel üretim Fromentl duvr kğıdını sipriş verirken, el ypımı beton zemin fynslrını Dominik Cumhuriyeti’nden getirirken ve “çiftin tüm rkdşlrı için yeterli büyüklükteki” ytk odsın özel bkır küvet ısmrlrken hiçbir msrftn kçınılmdı. Bu süre zrfınd çift de boş durmyrk Willim Merritt Chse imzlı mnzr resminin de rlrınd bulunduğu pek çok snt eseri stın ldı.

“SANIRIM YAĞMUR EVİNİZİN ÎÇÎNE YAĞIYOR!”

Evin ypım şmsı tm d isminin Est Hmpton House&-Grden Tour etkinliği için listeye yzdırıldığı Ksım’te son erdi. “Çbuk gelen şubt yınd evimizle ilgilenen yetkili beni ryrk, ‘Snırım yğmur evinizin içine yğıyor’ dediğinde, ‘İşte şimdi işim bitti’ diye düşündüğümü htırlıyorum” diyor Jne. Tvn rsındki bir borunun ptlmsıyl tşn su; duvr kğıdı, tvnlr, mrngoz işi ürünler ve hşp zemin de dhil olmk üzere evin iç yşm lnlrının yüzde 80’ini mhvetmişti. Jne bunu nltırken, “Üstüne bir de gözyşı eklenmedi desem yln olur” diyor. Neyse ki Chse tblosun bir zrr gelmemiş.

Bir bşksının umudunu kybedebileceği böylesi bir zmnd prtik düşünen Jne hemen sigort şirketini ryrk düzenin yeniden kurulmsı için yeşil ışık ykmış. Bütün bir yzın kir bedeli de bun dhil tbii. Kemble d onlrl birlikteydi. “Resmen intihr ettik” diyor. Eylülle berber deFlorio ilesinin de rüy evi tm d beklenildiği gibi kpılrını çmy hzır hle gelebildi. Neyse ki felket filmleri de mutlu sonl bitebilir, öyle değil mi?

[gllery ids=""]

Yorum Yaz