66 yaşındaki eski model ve stilist Linda Rodin

 66 yşındki eski model ve stilist Lind Rodin’in giyim trzı kendine özgü…

RODIN’İN KARİYER YOLCULUĞU

Long Islnd doğumlu Rodin hytının çoğunu New York’t geçirdi. 20’li yşlrındyken birkç sene İtly’d yşdı (“Erkek rkdşımın peşine tkılıp ory yerleşmiştim”). Ardındn, mod fotoğrfçılığı lnınd şnsını denemek üzere Amerik’y geri döndü. “Am çok iyi değildim” diyor. Bu nedenle bir butik çtı, Hrper’s Bzr’d çlıştı ve sonrsınd Mdonn ve Gisele gibi isimlerle çlışn freelnce bir stylist oldu. J.Crew ve Olsen’lerin mrksı The Row’l ykın zmnd yürüttüğü çlışmlr için kmer krşısın geçti.

Modd yş rlığının değişebileceğini göstermek mcıyl yürütülen projelerde modellik yptı. The Row için hzırlnn ktlog için, “Çlışmlrımız hrik ilgi topldı” diyor. “Bu işin prçsı olmktn dolyı mutluyum.” Chelse’de 35 yıl yşyn Rodin, şimdiki diresinde 20 yıldır oturuyor. Modd yıllrdn beri yer eden deniz kbuklrı, pyetler ve pırıltılı pullr evinin her yerini süslüyor. Cm kvnozlrı Mısır eserleriyle dolu, ms üstlerindeyse ltın tkı ve şns objeleri mevcut.

Rodin’in trzı büyük gözlüklerde, düz ykkbılrd (“Topuklu giymem”), klp şeklindeki kolyelerde ve jen pntolonlrd kendini gösteriyor. Görünümünü ğırlıkl denim tmmlıyor. Her yeni güne vintge bir Levi’s, &Other Stories’ten ldığı kzk ve J.Crew imzlı kşmir bluzl bşlıyor, şimdilerde tercihi mvi rengi kblo örgüden yn.

UCUZ OLSUN, ÇİFT OLSUN!

“İyi görünen her şeyi severim” diyor. “Önemli oln ne kdr hrik göründüğü, onu kimin tsrldığı değil.” Bir ürün mkul fiytt stıştys, ondn her zmn iki tne lıyor, örneğin çok sevdiği Zr çizmelerinden iki çift lmış. “Çünkü biliyorum ki bir gün eskiteceğim ve yeni bir çifte ihtiycım olck. Tutup d iki çift Celine çizme lck değilim m bunlr phlı değil, neden lmyyım?”

“Her zmn neredeyse birbirinin ynı giysileri giyiyorum” diye ekliyor. Yine de tkımlrı hep orijinl. Und Rodin’de kendi formüle ettiği yüz yğın dynrk Rodin Olio Lusso dlı cilt bkım ürünlerini piysy sundu. Geçen yıl Estee Luder bu mrkyı stın ldığınd Rodin bşrısını kutlmk için sözünü ettiği Celine çizmelerinden ldı (siyh yün, çift trflı, beyz düğmeli, mükemmel). Bu rd, yşlnmk Rodin’e göre değil. Şöyle izh edelim: 60 yşın gelene kdr kırışıklıklrı olduğunu frk etmemiş bile. “Sçımı hiç boymdım. Bu klımın ucundn bile geçmedi.” Öte yndn, giysilerle ilişkisini de değiştirmemiş. “Kdınlrın çoğu belli bir yş geldiklerinde korkuyor ve 20’li yşlrınd olduğu gibi giyinmekten vzgeçiyorlr. Ben içimden geldiği gibi ypıyor ve ynı şekilde giyiniyorum” diyor. Bun uzun süre devm ettirmesini diliyoruz!

[gllery ids=""]

Yorum Yaz