Yaşam Tarzında Sağlıklı Değişiklikler

Beslenme trzınızı değiştirmeniz, koruyucu ve besleyici ek gıdlr lmnız ve yşm trzınızd knserojenlerden uzk durmnızı sğlyck birkç değişiklik ypmnız genel olrk knsere yklnm riskinizi en z yüzde 50, htt yüzde 90’ kdr bile zltbilir. Bu d, ömrünüze 10-20 yıl dh eklenmesi nlmın gelmektedir (yşdığınız yıllr sğlık ktmnın ynı sır). Knser riskinizi zltmk için en büyük fırst, erkenden eyleme geçmektir; zir önlem lmk için sl çok geç değildir.

Yşm trzı ile ilgili en önemli 10 tvsiye 

Knserojen potnsiyeli oln mddelerden uzk durbilmeniz için yşm trzınızl ilgili en önemli 10 tvsiyeyi şğıd görebilirsiniz. Bzılrım uygulmk nispeten kolydır. Egzoz dumnındn uzk durm gibi diğer tvsiyeleri uygulybilmeniz ise nerede yşmyı ve çlışmyı tercih ettiğinize ve ev iş rsınd nsıl gelip gittiğinize bğlıdır. Bu tür etkenleri ortdn kldırmy yönelik bir şeyler ypmk, uzun vdeli plnınızın bir prçsı olmlıdır. Sğlığınız en değerli hzinenizdir. Bu nedenle değerini bilip korumnız gerekir.

1. Sigr içmeyin ve sigr içilen ortmlrd mümkün olduğunc z bulunun.

2. Trfikte ve egzoz dumnı içinde olbildiğince z zmn geçirin. Mümkünse kirliliğin dh z olduğu bir yerde yşyın.

3. Kuvvetli güneş ışığınd fzl klmmy çlışın. A vitmini içeren, cildinizi koruyn m ynı zmnd vücudunuzun D vitmini üretmesini engellemeyen iyi bir güneş kremi kullnın. Güneş kremini ihml etmemeniz; sçlrnıız ve gözleriniz çık renkteyse ve çok syıd beniniz vrs özellikle önemlidir.

Kuvvetli güneş ışığınd lkol tüketmekten kçının.

4. Mümkünse, ilç kullnmk yerine doğl lterntifleri deneyin. Östrojen y d progestin içeren HRTden uzk durun. X ışının ylnızc kesinlikle gerekli olduğu durumlrd mruz klın.

5. Cep telefonu kullnıyorsnız, çok sık kullnmyın ve kullnırken kulklık tkın.

6. Yiyeceklerinizi plstik kplrd ısıtmyın. Yumuşk plstik mblj içinde stıln ve bu plstik mlzemeye doğrudn tems eden yğlı yiyeceklerin ve içeceklerin tüketimini zltın.

7. Doğl deterjnlrı tercih edin. Kullndığınız bnyo ve temizlik mlzemelerinin bilinen knserojenleri içerip içermediğini kontrol edin.

8. Bhçenizde y d evinizde yetiştirdiğiniz bitkiler için böcek ilcı kullnmyın.

9. Yşmınızdki stresin seviyesini kontrol ltın lın. Uzun süreli stres bğışıklığınızı olumsuz yönde etkiler.

10. Yeterince uyumy özen gösterin. Uyku, bğışıklık sistemi için hyti önem tşır.

< href="http://www.3kmod.com/blog/ysm-trzind-sglikli-degisiklikler/ttchment/diyet11" rel="ttchment wp-tt-26804">

 

 

Yorum Yaz